Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (338)

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Lehkonohé, vizuálně krásné. Jako zakončení série je to plnohodnotný film, byť jediný vývoj u lidských postav vydíme u hlavního hrdiny. Hvězdou je tedy Bezzubka a jeho nová přítelkyně - bílá dračice je mimochodem neuvěřitelně roztomilá. Asi největší překvapení je ovšem to, že tvůrci si nenechali skoro žádná zadní dvířka pro pokračování a skončili předtím, než sérii zničí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

There were dragons when I was a boy. Nejlepší animovaná série se loučí a roky slibované finále příběhu o dospívání nerozlučných přátel předčilo veškerá možná očekávání. Snad protože jsem předchozí díly viděl vícekrát, snad protože jsem si s hlavními hrdiny zařádil i v osmi sezónách seriálu, snad protože takhle lidu- a drakumilné poselství jen tak někdo nepřekoná. Od první scény mráz po zádech a při poslední půlhodině i tep někde na dvou stovkách, k tomu nejedna očekávaná slza a pocit, že filmový svět je bohatší o pravou legendu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu jasně nejslabší díl série,na stranu druhou pořád nadstandardní animák a jakožto fungující uzavření trilogie naprosto v pořádku.Animace je tradičně výborná,ale tentokrát nedokáže úplně zachránit,že děj je nejpředvídatelnější ze všech tří dílů a i humoru je tu tentokrát překvapivě málo.Vlastně nebýt Bezzubky a jeho snahy okouzlit potenciální partnerku,nebyl by tu humor vůbec.Oproti dvojce pak tvůrci vsadili na jistotu a nečeká tu tak nikde žádný překvapivý zvrat...což sem ale ve finále tak nějak uvítal...70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepější rodinný animák aktuálně nepamatuju. Přehlídka nádherných, dech beroucích záběrů (dračí "tokání" je absolutní top) a celkově skvělé a v závěru náležitě dojemné završení výborné fantasy trilogie. Doufám, že za deset let někdo schopný natočí její plnohodnotnou hranou verzi... ;-) 80 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Studio DreamWorks má podle mého názoru ve svém portfoliu tři kultovní animované projekty: Shreka, Madagaskar a Draky. I třetí díl vikingo-dračích dobrodružství obsahuje všechny ingredience potřebné k úspěchu: dokonalou animaci (a s ní související přelety nad krajinou, které v kině berou dech), srozumitelný neinfantilní příběh a samozřejmě Bezzubku, protože roztomilejší kreslenou postavičku byste jen těžko hledali. Zápletka není nijak objevná a překvapivá (milostné trable hlavních hrdinů a klasické zachraňování draků před zlými lovci), ale hvězdičku navíc přihazuju čistě z důvodu, že jsme se s kamarádkou během závěrečných minut proměnily na slzavé údolí. Uzavřeli to vážně hezky. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím názvom "Royal Flush". (MikaelSVK)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama