Reklama

Reklama

Date a Live

(seriál)
  • Japonsko デート・ア・ライブ (více)
Trailer 3
Japonsko, (2013–2024), 23 h 46 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Kóši Tačibana (kniha)

Hudba:

Gó Sakabe

Hrají:

Nobunaga Šimazaki, Misuzu Togaši, Marina Inoue, Iori Nomizu, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu, Ajana Taketacu, Aja Endó, Anri Kacu, Satomi Akesaka (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(58)

Před lety došlo na hranici Číny s Mongolskem k obrovskému výbuchu, který zabil sto padesát miliónů lidí. Následovaly další, a vzhledem k tomu, že nikdo nezjistil, co je vyvolává, byly kvalifikovány jako otřesy prostoru. Mladík Itsuka Shido žije se svou mladší sestou Kotori v japonském městě Tenguu. Ve škole je během vyučování hlášen další otřes. Všichni běží do krytu, ale on se kvůli slibu, který dal své sestře, musí dostat k blízké restauraci, kde by měla jeho sestra být. Otřes ho zastihne na cestě. Jaké je jeho překvapení, když se v místě, kde by očekával kráter, nachází dívka s obřím mečem, na kterou útočí pětice bojovnic s robotickými přístroji. Jedna z nich je jeho sestra. Kotori tedy není tak naivní a dětská, jak si původně myslel. Velí totiž jednotce, která má najít a zničit stvoření, která otřesy způsobují. Jak ale bude reagovat, když se dozví, že i on má zachraňovat svět, a to svým šarmem? Musí totiž pro dobro lidstva tu holku s obřím mečem svést. (Tsukikage)

(více)

Recenze uživatele Larky k tomuto seriálu (1)

Date a Live (2013) 

Již po prvním díle je každému trochu ostřílenějšímu příslušníkovi hrdě se hlásícímu k řadám (českých) otaku praděpodobně jasné, že Date a Live nemá na nějaké vysoké známky (či v tomhle případě hvězdičky) ani omylem nárok. Prostým důvodem je tu totiž fakt, že seriál obsahuje snad všechna klišé, které se v Anime obvykle, nikoliv však pohromadě, nosí . -------- Nechybí tu kawaii loli sestřička, která ráno budí svého onii-chana v rozkleklé poloze na něm. Nepřekvapivě vždy když to jen jde, sjede kamera na její proužkované kalhotky, div, že se imaginární kreslená čočka nezaboří přímo do kundič...ehm...jak to napsat, ať zas nejsem za prase ?...No prostě se chce zabořit tam, kde se má angažovat chlapský nástroj (wtf Larky?) až ve 13 (ty prase), pardon v 15 letech. Nechybí ani nakvartýrování holčiny do domu hl. hrdiny, nejdebilnější kliše - záchrana světa, hl. hrdina omylem vcházející do koupelny, kde zrovna stojí nahá hlavní hrdinka a tak podobně. -------- V zásadě prakticky odpadový dojem tu ale z mého pohledu, alespoň částečně, bortí fakt, že seriál se nebere občas příliš vážně. Třeba scéna, kdy se jednotka holčin, které jinak jsou v podstatě vraždící stroje, snaží probít městem, za účelem dostání se k horkému pramenu a u toho všemožně hláškují, je toho jasným důkazem. Vtipy jsou samozřejmě často docela mimo a působí nuceně, ale je to vítané zpestření jinak zcela pitomého scénáře ------ Druhým faktem proč Date a Live není v očích mích naprostým odpadem je hlavní hrdinka, konkrétně slečna Tohka Yatogami. Jsem totiž zvyklý, že v takovémto typu seriálů, první co mě nasere je právě hl. nositelka ženského jména. Nicméně v případě tohohle Anime to sice je holčina nevybočující z obyčejných archetypů, ale přesto díky snaživé (a dobře vybrané) seiyuu a taky hezkému vizuálu a nevtíravé roztomilosti, jsem si ji celkem oblíbil. ------- Date a Live teď po nějakých 6 dílech, tedy polovině celé stopáže, už celkem s klidem můžu prohlásit za Anime, které je bez nějakých zažívacích problému koukatelné, leč zábavné je jen občas. Je už na každém jednotlivci, jestli si pod slupkou příšerného klišoidního scénáře dokáže najít něco, co ho u Date a Live udrží. Mně se to celkem dařilo :). ()

Reklama

Reklama