Reklama

Reklama

Date a Live

(seriál)
  • Japonsko デート・ア・ライブ (více)
Trailer
Japonsko, (2013–2024), 23 h 46 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Kóši Tačibana (kniha)

Hudba:

Gó Sakabe

Hrají:

Nobunaga Šimazaki, Misuzu Togaši, Marina Inoue, Iori Nomizu, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu, Ajana Taketacu, Aja Endó, Anri Kacu, Satomi Akesaka (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(58)

Před lety došlo na hranici Číny s Mongolskem k obrovskému výbuchu, který zabil sto padesát miliónů lidí. Následovaly další, a vzhledem k tomu, že nikdo nezjistil, co je vyvolává, byly kvalifikovány jako otřesy prostoru. Mladík Itsuka Shido žije se svou mladší sestou Kotori v japonském městě Tenguu. Ve škole je během vyučování hlášen další otřes. Všichni běží do krytu, ale on se kvůli slibu, který dal své sestře, musí dostat k blízké restauraci, kde by měla jeho sestra být. Otřes ho zastihne na cestě. Jaké je jeho překvapení, když se v místě, kde by očekával kráter, nachází dívka s obřím mečem, na kterou útočí pětice bojovnic s robotickými přístroji. Jedna z nich je jeho sestra. Kotori tedy není tak naivní a dětská, jak si původně myslel. Velí totiž jednotce, která má najít a zničit stvoření, která otřesy způsobují. Jak ale bude reagovat, když se dozví, že i on má zachraňovat svět, a to svým šarmem? Musí totiž pro dobro lidstva tu holku s obřím mečem svést. (Tsukikage)

(více)

Recenze uživatele RealGaze k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2013) (S01) 

Ze začátku jsme, podobně jako MC, zavaleni hromadou informací. Následně se hrdina snaží zachránit dívky=„Duchy“ tím, že je sbalí s pomocí expertů, kteří mu radí do sluchátka. Anime se snaží o všechno možné najednou - být romance, být komedie, být akční, ale daří se to jenom napůl. Takže bych hodnotil 50%, nicméně hrdina, který je tam jenom do počtu si neodpustil zařvat, že všechny ochrání, takže drop na solidní 2* (40%). ()

Season 2 (2014) (S02) 

Po nejzajímavější postavě (Kurumi se tuším jmenovala) ani vidu ani slechu. Nové postavy jsou nevýrazné, ale hlavně, že MC zjistil, že si umí vytvořit vlastní verzi zbraně Duchů. To pro mě byl konec, a ani cliffhanger jak z učebnice mě v tuto chvíli nepřinutí pokračovat. Drop po 4. epizodě. Dávám 1* za opening. ()

Reklama

Reklama