Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to takový průser, jak jsem se původně bál. Film navazuje na 2. díl a Cestu do Ameriky vlastně ignoruje. Možná je to dobře... Kouzelník to zase po*ral a oni se ocitají ve špatné době. Tentokrát v roce 1793, kdy Francii zmítá vlna revoluce. Naši hrdinové jsou z toho opět zmatení a jednají na danou situaci po svém. Godefroy musí maskovat svůj šlechtický původ, protože aristokrati jsou pronásledováni a popravováni. Jacquouille opět naráží na svého oblíbeného Saracéna, takže o srandu není nouze. Ale už to prostě není jako dřív. Spoiler: Jacquouille se pořád chce dostat do doby auťáků a to se mu i splní. Skončí ale ve Francii za doby německé okupace. Jestli bude další díl? Těžko říct. Vtipné hlášky tam jsou pořád. "Jó, není to církevní!" :D ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech jsme se dočkali dalšího pokračování Návštěvníků. No už to bohužel není ten humor z předešlých dílů, tento díl je asi nejméně vtipný. Ale najdou se zde scény, při kterých se zasmějete. To období Velké Francouzské revoluce Návštěvníkům moc nesedlo, bylo to hodně dramatické a právě kvůli tomu i vymizel ten humor. Jinak Christian Clavier jako Jacquouillet vypadal jak Napoleon Bonaparte, možná to i byl záměr, jelikož Clavier právě Napoleona ztvránil ve čtyřdílné mini-sérii. Jinak ve snímku se mi líbilia herečka Sylvie Testud, ta mě asi nejvíce zaujala z toho nového obsazení. Závěr filmu naznačuje, že bychom se mohli dočkat dalšího dílu, tentokráte opět v jiné době. Nebudu prozrazovat ve které, ale nevím, jestli by to bylo vhodné to točit, potenciál Návštěvníků se dle mého názoru už vyčerpal. Každopádně Jacquiho „oukéééj“ nikdy neomrzí. :D ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Víte za mých časů když se nešikovně zacházelo se sekyrou, způsobovala mnoho utrpení... tento stroj je šikovný ! '' ----- Francouzská revoluce byla fakt šílená doba. Hlavně pro šlechtu, jenže pak už to mlelo všechny... Dokonce nakonec i samotné děti revoluce. Stačí si přečíst paměti pařízského kata co to bylo za hrůzovládu když se občané a lůza chopili moci. Ačkoliv je tenhle film komedií kdo chce tu šílenou dobu z toho pocítí. Skvěle tam pak samozřejmě kontrastuje středověký rytíř coby šlechtic své doby, tedy vymakaný silný válečník se šlechtou té doby... Tedy muži s parukami (leckdy zdegenerovaní), s napudrovanými obličeni v bílých punčochách píšící básně :-). Tředí díl naštěstí moc nepřeskakuje mezi minulostí a současností a v podstatě se drží hlavně v době francouzské revoluce. Tvůrci si šikovně poradili s faktem, že Reno a Clavier mezitím zestárli. Kulisy byly fajn, kostýmy také, potěšilo natáčení u nás i účast českých herců v čele s Markem Vašutem. Bohužel na mně to bylo až moc dlouhé. Ty necelé 2 hodiny filmu byly skoro dost... Konec docela zaujal, přeci jen mám druhou světovou rád. Ale kolikrát nás ještě díky chybám lektvaru chtějí filmaři provádět francouzskou historií? Nebude to po čtvrté a jako že to má k tomu našlápnuto... už nuda? Dám za 3 vši z galejí. * * * ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl uvést nějaký příklad "zbytečného pokračování", případně "pokračování, které pohřbilo celou sérii" byl by to tento film. Po vynikající jedničce, průměrné dvojce a nepříliš vyvedeném americkém remakeu přichází naprosto katastrofální trojka, která postrádá jakýkoli náznak humoru a energie, jež táhla předchozí snímky a nefunguje zde vlastně vůbec nic. Příběh postrádá jakoukoli logiku. Dokonce i chemie mezi hlavními postavami se úplně vytratila. Přehrávající Clavier už je jen karikaturou sebe sama a Jean Reno snad ještě v žádném filmu nepůsobil tak vyčerpaně a nezúčastněně, jako by ho na plac dotáhli násilím a nutili jej předříkávat trapné repliky, co nemají hlavu ani patu. Za celou stopáž jsem se nezasmál ani jednou. Tvůrci vesměs jen opakují vtipy z předchozích snímků. Jenže to, že někomu páchne z úst už napotřetí zkrátka není vtipné. Doufám, že ten otevřený konec nebyl příslibem dalších dílů, neboť napočtvrté už cestu do budoucnosti s rytířem Godefroyem a jeho sluhou již rozhodně nehodlám absolvovat. Škoda :-( ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Už druhý díl pro mě byl mírný pokles, a tak se pro mě třetí díl stává podprůměrem. Skalní fanoušci asi odpustí, ale na můj vkus byl příběh až příliš zamotaný, nepřehledný, překombinovaný a hlavně neatraktivní. Vedlejších postav strašně přebývalo, scénář se soustředil především na ně a naše oblíbená dvojice cestovatelů v čase jen občas vypustila nějakou tu vtipnou hlášku, které už tak vtipně v celém tom kontextu ani nevyzněly. Střih i kamera byla nezvykle divoká, k Návštěvníkům až netypická a velmi podlehla moderní filmařině. Byla bych radši, kdyby se tvůrci drželi spíše té staré noty a jeli na jistotu. Velkou škodu pak napáchal také dabing, který byl prostě strašně oposlouchaný a nejradši jsem vždycky na Návštěvníkách měla právě ten náš začínající zmatený, ale barvitý dabing. I když konec nahrává dalšímu pokračování, čtyřku už netočit, prosím. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama