Reklama

Reklama

Pod nejistým, obtloustlým zevnějškem Bruce Garretta nečinně dřímá vášnivé srdce krále salsy. Pouze jediná žena - jeho chytrá, vtipná a úchvatná nová šéfka Julia - v něm dokáže znovu zažehnout kubánskou horečku... V roce 1987 se třináctiletý přirozený talent, který to s mrštnými boky a rychlýma nohama roztáčí na parketu, vypracuje až na celostátní mistrovství mladých tanečníků salsy, kde se chystá ohromit svět svým velkým nadáním. Jenže pak se v zapadlých ulicích Londýna stane obětí šikany. Brutální incident ho připraví o všechno sebevědomí, a tak se život mladého hrdiny začne ubírat zcela odlišným směrem. O dvaadvacet let později se z Bruce Garretta stává obtloustlý a nemilovaný dospělý muž, který se utápí v sebelítosti a depresích. Pouze Julia, jeho chytrá, vtipná a úchvatná nová šéfka z Ameriky, mu dává důvod žít. Julia je však jiná liga, u níž Bruce nemá žádnou šanci. Naštěstí pro něj v sobě ale jeho nadřízená ukrývá tajnou vášeň. Bruce tak opět stane tváří v tvář svým nejhlubším a nejsilnějším vnitřním démonům. A teď musí udělat všechno pro to, aby v sobě probudil dřímající taneční šelmu, roznítil dávno vyhaslý žár a získal lásku svého života... To vše na tanečním parketu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Komedií o outsiderovi od přírody, fenomenálním v nějaké okrajové, pokud možno i bizarní aktivitě, bylo natočeno tolik a tolik, že se v tomhle subžánru jen těžko vymyslet něco originálního. Pokud má film vyniknout, tak musí mít sympatického protagonistu (splněno), přitažlivou a nebo od pohledu pohodovou ženu po níž hrdina touží (splněno), zajímavý hudební doprovod který zůstane v hlavě i po projekci (tak na půl) a především pohlcující atmosféru nadšení, díky níž se divák s outsiderem ztotožní a minimálně na těch několik desítek minut přijme jeho koníček za svůj (možná náznakem). Takže bohužel, ale vágní pocit že je to celé fajn, nestačí. Zvlášť když není většina vtipů ani moc povedených. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jon Brown | Hudba: Daniel Pemberton | Distribúcia: StudioCanal | Štúdio: Big Talk Productions, British Film Institute, Film4 | Rozpočet: 1 miliónov £ | Tržby: 2,420,578 £ || Veľmi príjemná oddychovka, kde je jediným rušivým elementom tradičný otravný záporák v podaní Chrisa O'Dowda, žial, zámerne - inak to ale možno v podobných filmoch byť už jednoducho nemôže - týto naschválisti donútia diváka fandiť hlavnej, utlačovanej postave... Táto tradičná schéma robí z Cuban Fury vypočítateľný priemer na jedno videnie. A i keď je to priemer, El Corason to určite má, inak povedané: srdce skrze salsu! 65% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím... asi mám na Nicka Frosta mnohem větší nároky. Může si za to ale sám! Respektive ta komediální aura, kterou si u mne vybudoval v prvních deseti letech 21.století. Asi si nějak nepřipouštím, že v posledních pěti to jde spíš z kopce. Ano, postavy jsou fajn, ale chybělo tomu koření, které by omáčku ze supermarketu povýšilo na zajímavou a poctivě připravenou salsu. Ať se Nick nátřásal sebevíc, jeho taneční "el corazón" jsem prostě nenašel... 5/10 ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak film je od začátku do konce stále na stejné hladině zaujetí. Neuráží, ale ani tolik nebaví. Každopádně to Frost zkusil tentokrát sólově bez Pegga (i když se museli ve filmu aspoň pozdravit) a celkem i zabodoval. Slušně mu asistoval Chris O'Dowd, který do salsy přinesl alespoň trochu vulgarismu a nechutnosti, no a také Rashida neuráží. Solidní průměr stvořený pro pohodový večer u televize s manželkou. 60% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Romantická taneční komedie, jejímž největším plusem filmu je sympatické obsazení - půvabná Rashida Jones, bezprostřední Olivia Colman, dobrácký Nick Frost i podlý Chris O'Dowd, který je tady fakt na pěst. Jinak pochopitelně film tone v žánrovém klišé, alespoň ale netlačí příliš na pilu, co se týče humoru i romantiky, a zanechává tak celkem příjemný dojem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Režiséra druhého natáčecího štábu a tanečně-bojového koordinátora kaskadérů na filmu dělal Bradley James Allan, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Brad Allan. (Rominator)

Reklama

Reklama