Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (397)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla darda do zad. Co s tím? Vážně jsem se těšila na Toma, Noomi, ale jak hodnotit něco v podstatě nehodnotitelného, protože ani jeden z nich na mě neudělal takový dojem, nad kterým bych mohla alespoň chvíli plesat radostí. Tom hrál Boba jak v transu, Noomi předvedla, jaký má vřelý vztah k Roccovi, potažmo, že Bob koneckonců taky není k zahození, ale lidi, kde byla ta chemie, lupou bych jí marně hledala. Na celém příběhu bylo pozitivní, že nebyl příliš masakrální, ale jinak jsem čekala trochu větší náboj a o scénáři raději pomlčím. Jediný James, sympatický herec si tady zahrál přesně podle mých představ nevděčnou roli Marva výborně, ale myslím, že premiéry se už nedočkal. Nejlepší byl tentokrát Rocco, nedá se nic dělat. Možná si dám jednou repete, třeba mi něco uniklo, všechno je možné. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Obrovské zklamání. Jsem moc rád, že jsem si tenhle film nepustil na nový rok, ale až dnes, to by mě při mé pověrčivosti smůla asi neopustila. Zkusím krátce, jasně a výstižně popsat, co mi na tomhle filmu nejvíc vadilo. Herecké výkony - podle mého velmi subjektivního názoru velmi nepřesvědčivé, až podprůměrné. Hardy, i když ho mám moc rád, byl absolutně nevěrohodný a tahle role mu vůbec nesedla. Nečekal jsem podobného „ Bronsona“, ale přece jen něco, kde by mohl trošku odfouknout svému testosteronu. Naomi ta byla totálně tragická,(podobně jako v Mrtvém muži) a spolu Mathiasem, který bere pořád stejné role, tvořily opravdu herecky velmi bizarní pár, kterému jsem nevěřil ani nos mezi očima. Scénář - ten vyšel skoro stejně, jako bod číslo jedna. Já vlastně pořád čekal, až se to nějak rozjede, ale nedočkal jsem se ani na konci. Klišé s kostelem,policistou a čečenskou mafií. Hloupá vložka se psem, která měla asi zaplnit stopáž a možná ještě hloupější s přepadením baru, kterou jen velmi nepatrně vylepšil trošku akčnější konec Takže když to nakonec celé nějak sečtu, vychází mi z toho hodně podprůměrný film, kterým jsem si akorát zkazil dnešní večer Nic víc, nic míň.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ TĚMHLE LIDEM DOVOLÍŠ, ABY SI OD TEBE NĚCO VZALI, BUDOU SE POŘÁD VRACET. FURT JIM NĚCO BUDEŠ DLUŽIT. NIKDY, NIKDY SE NEZMĚNĚJ. NIKDY JE NEPŘEDĚLÁŠ…" /// Všichni, co ujížděj na komorních filmech o čemkoliv, budou mít žně. Seznáměj se s Bobem a nebude je štvát, že to bude seznamování dlouhý. Během toho se vodehraje třeba loupež, na kus řeči zajde nasranej čečenskej frajer Čovka, ale vyhraje ten, kdo to neuvěřitelně nudně pojatý vyprávění o změně názvu jednoho baru, vydrží s otevřeným vokem až do konce. Já měl kurevský problémy. Zlatá Býčí šíje! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Historku, kterou v rychlosti spíchnul Dennis Lehane, neznám. 2.) Jedu jen filmy, ve kterejch se zachraňuje pes. A na čase mně nezáleží. 3.) Thx za titule ,,ondrejlo86“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

castor 

všechny recenze uživatele

S Tomem Hardym bych si někdy chtěl pokecat, určitě by to byl nesmírně „plodný“ rozhovor. Atmosféra je slušná, diváka zajímá, co se bude dít, ale jednoduše se to nesepnulo tak, jak bych chtěl. Nejde o to, že to může vypadat, že příběh směřuje někam víc, než jen ke dvěma výstřelům, jde o to, že jsem stále podmračenou Hardyho postavu nepochopil, nechtěl jí rozumět, podivoval se nad tím, co vypouští z úst, jaké kroky dělá. Oldschoolově laděná gangsterka nabízí jen průměrný příběh, mám za to, že Hardy a Rapace poměrně velkou část filmu vaří z vody a netuší, co se od nich požaduje. Vyjma péče o zbité štěně. Zajímavé charaktery příběh má, ale jednoduše se s nimi po úvodním představení dál příliš nepracuje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, pri ktorom vám tuhne krv v žilách a mrazí vás už len z jeho atmosféry. A pritom sa ani nemusí toho veľa diať. Stačí jednoduchý námet, ktorý toho ale ukrýva omnoho viac, než sa na prvý pohľad zdá, k tomu oldschoolové filtre a pomalé tempo temnej kriminálky vás dostane. Nekompromisne trefné a ulicou nasiaknuté charaktery, ktoré perfektne zahrali všetci - na čele s Hardym, ktorý rozhodí váš odhad, či mu prilepiť nálepku nekompromisný zabiják, alebo dobrosrdečný barman. Treba sa teda zamerať na osobu bratranca-barmana Boba, pretože toto je príbeh o ňom, nie o bare, ktorý perie špinavé peniaze celého Brooklynu. Celá táto skladačka by šla v inom prípade ku dnu už behom 30minút, tu vás naopak po polhodine vtiahne do deja a budete si krochkať blahom nad precízne vykonštruovanom príbehom až tak, že vám ku koncu nebude vadiť ani ten plytký záver. Ak si viete ale ešte stále predstaviť poriadne temnú a poctivú gangsterku aj bez automobilových naháňačiek, nanúteného humoru, či bezdôvodných posteľných scén, tak mám pre vás tip. 80%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)
  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama