Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hruba chyba. Herec typu Svatopluka Skopala proste nemuze hrat vraha. Ne. Jako ne ze bych mu to neveril, ne ze by to zahral spatne - ale je az moc znamej. V prvnich peti ci deseti minutach se objevi jeho fotka,  mezi noname fotkami - a divak ma jasno. Zvlast, kdyz Plisek se proste nikdy nemyli. A cele ty tanecky kolem tohoto podezreleho byly nejake toporne. Prvni jakoze ano, pak az moc podezrele vehemetne ne a pak zase ano. Scenar drhne a Vetchy to svym prehravanim jeste podtrhne.. Dalsi vec, co jsem nepochopil - BMW pronasleduje dodavku az na dalnici smer Plzen, ale na zadne kamere jej pri odjezdu nenasli? Wtf? Nebo mi neco unika? Namatkovou dopravni kontrolu si taky predstabuji trosku jinak, nez kdyz osobak zablokujou dva policejni auta a vybehnou ozbrojenci s pistolama, pri cemz nejaka zmena planu moc naznacena ci vysvetlena nebyla. To, ze si scenarista ulehcuje praci ruznymi telefonaty, se line vsemi radami serialu. Prazak v garazi si vazne vezme docela dlouhej autodil pod rameno, jen tak s nim odchazi a pani domaci si toho nevsimne? Panu Lojovi jsem dal sanci, dva dily hajeni, ale i ja musim uznat, ze pusobi nejak toporne, duchem nepritomen, krome tedy uznavam jedne sceny. Jestli jsem minule u pani Bockove neprimo odhadoval, ze hraje policistku, ktera se v prubehu serie psychicky sesype, tak u pana Loji si tipnu, ze hraje skryteho homosexuala, jemuz oruentace zkomplikuje karieru ci vysetrovani jednoho pripadu. Co se tyce postavy Srsne, souhlasim s tim, ze se postupne zplostuje a karikatizuje. Mne zarazi jeste jedna vec - ze se na tom oddeleni tak dlouho udrzuje, kdyz uz i krajsky reditel z (!) osobni zkusenosti vi, co to je za policistu. Navic Kozak Korejse v minulych radach kritizoval u nadrizenych i proto, ze na oddeleni slabe policajty, pravda Srsne primo nejmenoval, drzi. A sam se jej nebyl schopen zbavit ani v prubehu 6 let? Blazej Cvacha vyrazil za dil a pul. Secteno a podtrzeno, Za mne 60 proc, i z ucty ke znacce. update: osobne se domnivam, ze pani Polivkova tehdy nebyla az tak moc znama jako je pan Skopal dnes. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl dokazuje, jakou klasikou se celej seriál stal už po dvou sériích. Když se totiž na place objeví stará postava a mně naskočí husí kůže, tak to - s vaším laskavým svolením - za klasiku rozhodně považuju. Samotnej případ tady u mě byl na druhý koleji, určitě byla v minulosti k vidění spousta lepších příběhů, ale u pocty veteránům si na to stěžovat nebudu ani náhodou. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne prípad a vyšetrovanie, ako sa patrí na Prvé oddelenie. Až do konca som nemal istotu, či sa chodbová scéna uskutoční. –––– Ty nechceš vidět, jak ti poroste dítê? Tak promluv, jinak ho budeš znát jen z fotek! –––– Je to návykové, tadle práce. Stačí pár dní a zjistíš, že bez toho nemùžeš bejt. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně tohle tomu chybělo, starý dobrý postavy, je až neuvěřitelný, jak dva herci dokáží (Hanuš, Polívka ) dokáží dodat to správný divácký koření. Celý se to posunulo nahoru Hanuš vs Vetchý. Hanuš vs Juraj Loj a jako dezert Bolek Polívka versus stará parta a versus Juraj Loj. Mimochodem postava Joraje Loje vedle Hanuše dostala úplně jiný a pro mě mnohem, ale mnohem zajímavější lak. Navíc mě i případ hodně bavil i když i tvůrci Případů dělají klasickou chybu filmových kriminálek, když totiž udělají okruh podezřelých, ale z těch podezřelých je jen jeden známější herec.......no, kdopak bude asi pachatel ?? Tohle bohužel je klasika, která mě zničí mnoho jinak kvalitních českých krimošek, resp zkazí moment překvapení. ()

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!!POZOR SPOILERY!!! Oceňuji název dílu, který odkazuje hned na několik postav, které se epizodou mihly. Oceňuji samozřejmě výskyt Plíška, na kterého jsem čekala - hodnocení jeho postavy vyšetřovatelem Netíkem pobavilo. Vcelku bych si přála, aby se stejně jako Korejs vrátil do týmu, ale moc tomu nevěřím. Na rozdíl od Korejse je rád tam, kde je, a nemá potřebu se cpát někam, odkud dobrovolně odešel. Co se pachatele týče, když jsem na to od začátku šla metodou, kterou jsou točeny české detektivky, kladla jsem si otázku: Opravdu si někdo myslí, že by zrovna Sváťa Skopal hrál roli obyčejného důchodce o berlích? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)
  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)
  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)

Reklama

Reklama