Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdyby jednoho rána u vaší luxusní vily zazvonil bezdomovec, tvrdil, že dobře zná vaší ženu a chtěl se vykoupat? Richard mu pořádně nandá. Jeho ženě Marině je to ale trapné, a bezdomovce, který se představuje jako Borgman, pustí dovnitř. A tak to celé začne. Příběh filmu Borgman je krutý, přímočarý a optimální pro milovníky černého humoru. Jenže kromě toho pokládá i řadu otázek a nechává divákům prostor, aby si ho přebrali po svém. V mnohém připomene postupy české nové vlny, v mnohem zas ironická a přesná severská dramata. (Artcam Films)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (286)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Taková obdoba trošku podobného filmu Harry to s vámi myslí dobře. Krutější, promyšlenější a rafinovanější. V čele Borgmanem a jeho záložním týmem, který zvládá opravdu neuvěřitelné kousky. Pokud Vám tenhle chlapík někdy zazvoní u dveří, dobže si ho prohlédněte, je to totiž hrozný šibal! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $57,474Tržby Celosvetovo $1,044,000║ Nečakane prekvapil Holandský thriller Borgman(2013), ktorý je miestami tak desivo krutý až je v danom sugestívnom prezentujúcom sa podtóne rovnako zábavný. Príbeh dokáže stále niečim prekvapovať, divák je danou prezentáciu silno vtiahnutý do deja a nedočkavo čaká čo nevyspitateľné sa zas a zas stane, čo vlastne spraví ten tajomný muž, ktorý sa dokáže bez problémov votrieť do zámožnej rodiny, podmanujúci si každého kto mu spadne do jeho spárov. Jedine čo na príbehu zamrzí je taký nevyjasnení záver, nevysvetlené činy zoskupenia takpovediac čarodejníkov duší. Tento voľný záver nechá na divákovi aby si domyslel o čo presne v tomto diele išlo, čo je troška na škodu. /videl v kine: 65%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aha .. tak o to im išlo, nabrať regrútov. No, v každom prípade to bol dosť zvláštny film, ktorého devízou bolo to, že ste nevedeli, čo je na vás nachystané a kam sa to všetko bude uberať. Alex si jednoducho robil s nami čo chcel. Kopec otázok v hlave, už len nájsť tie správne odpovede. Treba si dať pozor, komu otvoríte dvere a pozvete ho ďalej. Nielen do domu. Výborne natočené, skvelý vizuál. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

"Co jsem to kurva viděl?" Vyprskl divák s chlebárnou dokořán a makovicí pomotanou jako trvalá v rozkroku obnažené slečny v podzimním čísle playboye z roku 1975. Ale ono je to jednodušší než šoupnout studený, zapáchající trup do zelenajícího se rybníka - Jedna bizarnost za měsíc je dobrá na klouby, dvě jsou jako kopanec do koulí a tři a více už brnkají na strunky paranoidní schizofrenie. A nebo taky ne. Nemá cenu blekotat o ději, neboť by výsledný produkt ztratil na sugestivitě, nemá cenu vyzdvihovat herecké výkony, neboť by si někdo mohl pomyslet, že o tom vím víc než jedno úhledně stočené, vlákninou nadité hovno. Jediné, co má cenu, je zašeptat k vašim napjatým ušiskům, že když se na strýčka Borgmana podíváte, tak budete svědky něčeho doposud nevídaného. A to se počítá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječně bizarní! Je fakt, že na 60.léta si člověk hned vzpomene (Případ pro začínajícího kata, Ovoce stromů rajských jíme, O slavnosti a hostech...a nebo Loni v Marienbadu). Fantaskní, alegorické, tajemné (jednu chvíli jsem uvažoval o mimozemšťanech), vtipné (jistá scéna mi připomněla Univerzální uklízečku), kruté (copak udělá malá dívenka, když ji zraněný muž požádá o pomoc?) a napínavé. Není dobré příliš vyzrazovat, jelikož tenhle film je jako báseň - nechť si ho divák přebere po svém... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Hoci to nikde vo filme nie je uvedené, Borgmanovo (Jan Bijvoet) správanie sa nápadne podobá mýtickej bytosti menom "alp", čo je démonická nočná mora z nemeckého folklóru.
    (misterz)
  • Zástupcovia Holandska zvolili film Borgman ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2014. (MikaelSVK)
  • Film se natáčel ve městě Bloemendaal. (willy1)

Reklama

Reklama