Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja dobrí kamaráti Munch, Tuck a Alex postupne získajú zvláštne zakódované správy potom, čo sa neďaleko od ich domova začnú stavebné práce. Sprvu sa obracajú na rodičov, potom na políciu s otázkou, čo majú robiť, ale nikto deti neberie príliš vážne. Rozhodnú sa preto jednať na vlastnú päsť. Objavia tak mimozemšťana, ktorý ich poprosí o pomoc, a sľúbi im, že ak sa mu neobrátia chrbtom, všetci spoločne sa vydajú na epickú a dobrodružnú cestu, ktorá navždy zmení ich životy. (Acrobat)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (65)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že ruční kameru dovedli filmaři použít také pro něco jiného než pro nějaký horor. Pravda, tohle už se povedlo ve snímku "Super 8", navíc i příběh je celkem podobný, ale ne hororový, spíše rodinný se špetkou sci-fi. Asi se celkem logicky bude nabízet srovnání se snímkem "E.T.", z něhož "Earth to Echo" nemůže vyjít jako vítěz. Na to není příběh dost silný. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

E.T. byl svého času něco nečekaného a přelomového. Po dlouhé době na tuhle kdysi úspěšnou formuli chtěli navázat Steaven a J.J., ale Super 8, ač nebylo špatné, přicházelo s něčím, co už prostě po tolika letech moc nefungovalo. A tak moc nechápu, co vedlo tvůrce Earth to Echo k tomu, aby to stejné udělali znovu. Ano, efekty jsou zajímavé, některé, ale jinak je to sakumrpásk to stejné, navíc s fakt již pofidérním nápadem "bude to jako natočené ruční kamerou a mobilem - cool". Ten ufounek je jako hračka roztomilej, ale rozhodně nemá jak obhájit existenci tohohle filmového klonu-klonu. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak i "klučičí" dobrodružství o pomáhání malému mimozemšťánkovi, který ztroskotal (resp. byl sestřelen technologie- a pokusůchtivými agenty) v sousedství malého městečka a snaží se dostat domů (a přitom nebýt E.T. :-)), vyfasovalo svou "found footage" verzi. Vzhledem k cílovce to nakonec ušlo, přestože zvolený styl s roztřepanou ruční kamerou nebo samotní hádající se, smutnící či bojící se kámoši mi přišli sem tam otravní. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodové rodinné scifíčko, akýsi prienik niečoho medzi filmami E.T. a Super 8. Kvalitu oboch filmov to však nedosahuje. Niežeby som sa nudil, to nie, napätia si tu divák užije pomerne dosť, aj detskí herci neboli najhorší, ale akosi ma to nechytilo za srdce. Chýbala tomu postupná dramatická gradácia jednotlivých situácií v ich postupnej náväznosti, adekvátna mysteriózna atmosféra a na záver aj nejaký originálnejší nápad, ktorý by dokázal vyvolať aspoň trochu emócií. Takto to len dejovo plávalo v doprovode slušnej kamerky a už veľmi skoro bolo jasné, kam to postupne bude celé smerovať. 60/100 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se musíte ponořit do vzpomínek na dětství a jeho nazírání. Tři nerozluční kamarádi zhruba ve věku třinácti let, z nichž Alex se má odstěhovat s rodiči z této pohodové čtvrti, kde po večerech se svými "chlapy" hrají videohry a všichni tajně ve škole milují tu dlouhovlasou blondýnku. Tu poslední Alexovu noc tady chtějí strávit dohromady, obzvláště poté, co jejich mobily ožily vlastním životem a dohromady zobrazily nějakou mapu. A tak pánové vezmou kola, veškeré vybavení, zvláště když jeden z nich je výborný ve všem, co se elektroniky týče, a vyrazí k poušti.....tohle není E.T., byť poselství je podobné. Ono totiž můžete nalézt něco nepravděpobného, doslova mimozemského, a stát se jeho přítelem přes celou Galaxii. A zjistit, co ve vás samotných je. Scéna s vyletováním součástek ze země a následné samovolné smontování kosmického korábu nad městem, ta mi přišla úžasná. Protože ještě pořád se i dospělí mohou dívat očima svých dětí na ten zázrak. A zázraky, ty se možná dějí. A může stát za nimi malé kovové vznášející se biostvoření, které na vás poulí svá zářící modrá kukadla, kterými si vás vzápětí nesmazatelně zapíše do paměti.Oba nezapomenete, věřte či ne.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Originálny film natočila firma Walt Disney Pictures, ale po konečnom strihu distribučné práva odkúpila spoločnosť Relativity Studio. (ScooobyDooo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (Piercee)

Související novinky

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama