foto

Mary Pat Gleason

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mary Pat Gleason je americká herečka, spisovatelka a scénáristka původem z Texasu. Je známou především díky mnohým americkým seriálům a komediálním hollywoodským filmům, kde ztvárnila všemožné osobité role žen.

Mary se objevila ve filmografickém uměleckém průmyslu už v roce 1982, kdy začínala v televizní sérii dnes již oblíbeného seriálu Texas. O rok později se její repertoár filmů a seriálu značně rozšířil a to o Easy Money, Thanksgiving Day a The Guiding Light.

Po těchto různorodých bohatých zkušenostech si v americkém filmovém průmyslu již vytvořila patřičně dostatečně velké jméno, aby zaujala přední tvůrce hollywoodských seriálu a filmů (převážně z produkce populární televizní stanice HBO) a tak se objevila v Full House, Life Goes On, Who's the Boss?, Nurses, Murder She Wrote, Getting By, Friends, Step by Step, ER, Suddenly Susan, Will and Grace, Sex and the City a mnohých a mnohých jiných známých seriálech.

Dnes se Mary Pat Gleason věnuje nadále hraní v amerických filmech a seriálech, v nichž se těší velké obliby nejen diváckého publika, ale také i žurnalistických společností zabývající se tímto odvětvím uměleckého průmyslu.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2017 Unwritten Obsession (TV film)
2016 Nina
Ophelia
Proč právě on?
2014 Big Stone Gap
Dovolená za trest
Earth to Echo
Panenka z pekla (TV film)
2012 Arcadia
2011 Billion Dollar Freshmen (TV film)
Bucky Larson: Zrozen být hvězdou
2007 Když si Chuck bral Larryho
Memory Thief, The
Stěhování pana McAllistera
2006 Alibi
One Sung Hero
Room 6
Sebevrazi - Love story z onoho světa
2005 Ostrov
Zpátky do školy
2004 Memron (TV film)
Moderní Popelka
Přes noc třicítkou
2003 Božský Bruce
Cliché
Krádež legendy
Nesnesitelná krutost
2002 Domácí hvězda
2001 Evoluce
2000 Traffic - nadvláda gangů
1999 Čas zázraků (TV film)
1998 You Lucky Dog (TV film)
1996 Čarodějky ze Salemu
Infinity
No Easy Way
Right to Remain Silent, The (TV film)
1995 Procházka v oblacích
West Side Waltz, The (TV film)
1994 Bez řečí
Děti tmy (TV film)
Mafiánský synek
Svátost manželská
1993 Precious Victims (TV film)
1992 Když má muž problémy
Lék pro Lorenza
Základní instinkt
Ztracené dítě (TV film)
1991 Bublifuk
Chraň si svůj život
Pastime
Perry Mason: Případ smrtící módy (TV film)
Pohádková babička (TV film)
1990 Podfukáři (TV film)
Steel Magnolias (TV film)
Vital Signs
1989 Já, šílenec
Oddíl z Beverly Hills
Peter Gunn (TV film)
Ti, které tu zanechala (TV film)
Tlusťoch a Chlapeček
1988 Secret Life of Kathy McCormick, The (TV film)
1983 Snadný zisk

TV seriály

2017 Will a Grace (TV seriál)
Who's Your Daddy (S09E02)
2016 Vražedná práva (TV seriál)
What Happened to You, Annalise? (S02E10)
Máma (TV seriál)
A Cricket and a Hedge Made of Gold (S04E20)
Roast Chicken and a Funny Story (S04E14)
Shameless (TV seriál)
#AbortionRules (S06E02)
2015 Máma (TV seriál)
Beast Mode and Old People Kissing (S03E18)
2014 Máma (TV seriál)
Forged Resumes and the Recommended Dosage (S02E04)
2013 Máma (TV seriál)
Nietzsche and a Beer Run (S01E16)
Mámou přes noc (TV seriál)
Motiv (TV seriál)
Falešné doznání (S01E09)
The Bridge (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2012 1600 Penn (TV seriál)
Průměrňákovi (TV seriál)
Rok Heckových (S03E12)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Na každém kroku (S08E18)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Pohřebiště (S02E07)
2010 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Lovci lebek (S02E08)
Chuck (TV seriál)
Chuck a americký hrdina (S03E12)
2009 Tara a její svět (TV seriál)
Betrayal (S01E10)
2008 Middleman, The (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Zase v jednom kole (S05E04)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
Kdo je ta žena? (S01E04)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pohřebiště (S02E05)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Léčitelé (S02E16)
1994 Přátelé (TV seriál)
Náplast na smutek (S01E04)
1993 Tajemství Lake Success (TV seriál)
1980 Texas (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace