Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja dobrí kamaráti Munch, Tuck a Alex postupne získajú zvláštne zakódované správy potom, čo sa neďaleko od ich domova začnú stavebné práce. Sprvu sa obracajú na rodičov, potom na políciu s otázkou, čo majú robiť, ale nikto deti neberie príliš vážne. Rozhodnú sa preto jednať na vlastnú päsť. Objavia tak mimozemšťana, ktorý ich poprosí o pomoc, a sľúbi im, že ak sa mu neobrátia chrbtom, všetci spoločne sa vydajú na epickú a dobrodružnú cestu, ktorá navždy zmení ich životy. (Acrobat)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (65)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Filmu neodpustím vykradnutú záverečnú scénu so "skladaním" vesmírnej lode z filmu Super 8. Ostatné je čistý priemer "detského" rodinného sci-fi, ktoré neprekvapí skoro ničím. Detské predstavenstvo je sympatické, ale ten "Alien" nepochopiteľný, resp. tento malý parchant skôr vyzerá ako detský mazlíček, ktorý o vesmíre a cestovaní ním vie akurát tak veľké hovno. Alebo lepšie povedané čo to kurva bolo za debilnú rasu? Pre mládež to môže byť rozkošný film, ale pre fanúšikov "sájnsfikšn" je tu viac otázok WTF ako odpovedí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

E.T. byl svého času něco nečekaného a přelomového. Po dlouhé době na tuhle kdysi úspěšnou formuli chtěli navázat Steaven a J.J., ale Super 8, ač nebylo špatné, přicházelo s něčím, co už prostě po tolika letech moc nefungovalo. A tak moc nechápu, co vedlo tvůrce Earth to Echo k tomu, aby to stejné udělali znovu. Ano, efekty jsou zajímavé, některé, ale jinak je to sakumrpásk to stejné, navíc s fakt již pofidérním nápadem "bude to jako natočené ruční kamerou a mobilem - cool". Ten ufounek je jako hračka roztomilej, ale rozhodně nemá jak obhájit existenci tohohle filmového klonu-klonu. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné pohodové dobrodrůžo ve stylu E.T. volá domů (dějem) říznuté Transformers (nechci spoilerovat). Příběh trošku pokulhává, ale je to koukatelné, především díky zajímavě provedené kameře ve stylu GoPro/super8/found footage. Navíc na konci jsem se dočkal zatím nejhezčího zpracování závěrečných titulků (jejich části), co jsem kdy viděl. Je to sice úlet, ale prostě tu jednu hvězdu za tenhle fakt ještě musím přidat. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Můj pocit z Earth to Echo je dost rozpačitý. Toto vše by bylo dost možná úplně jinde, kdyby film neobsahoval asi milion logických a scénáristických chyb. Já jsem do jisté míry filmu věřil, pokud jsem ho vnímal "dětskýma očima", ale smysl pro logiku mě hodně rychle z dětského snění vzbudil. Vnímám to celé jako kombinaci několika filmů, na kterých jsem vyrostl, přičemž každý film byl úplně o něčem jiném. Škoda, že se tvůrci nevyvarovali donebevolajících chyb a nesmyslů, jakým mohou věřit snad jenom děti, které jsou věkově ještě pod úrovní hlavních představitelů. No sakra, děcka, který bez problémů řídí auta, přestože sedí za volantem prvně v životě, kluk, který má větší vědomosti než vysokoškolský inženýr elektrotechniky, noční pouť spoustu mil kamsi doprostřed pouště, kde nic není (ehm, krom plošného a nepřirozeného nasvícení přesto, že je jaksi hluboká noc...), záběry, kde najednou máme více kamer, přestože ji má pouze jeden herec, atd. atd. Spousta faktických, logických a nevím jakých chyb, které film sráží na kolena, přestože by si to už jen kvůli svému potenciálu nezasloužil. To, že je film o dětech a konfrontaci s něčím mimo co známe, tomu nelze nic vytýkat, ale celkové provedení degraduje film až trestuhodně nízko, až je to škoda, protože se mi jinak vcelku líbil. To nejlepší na konec - nejlépe hodnotím naprosto a jednoznačně hudbu, která zaujme nejednoho fajnšmekra filmové hudby. Místy jsem měl až hodně velké podezření, že hudbu má na svědomí Daft Punk společně s někým, s kým se dobře doplňují. Dávám plus jednu hvězdičku jen kvůli hudbě, která mě snad někdy přinutí si ho pustit znovu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak i "klučičí" dobrodružství o pomáhání malému mimozemšťánkovi, který ztroskotal (resp. byl sestřelen technologie- a pokusůchtivými agenty) v sousedství malého městečka a snaží se dostat domů (a přitom nebýt E.T. :-)), vyfasovalo svou "found footage" verzi. Vzhledem k cílovce to nakonec ušlo, přestože zvolený styl s roztřepanou ruční kamerou nebo samotní hádající se, smutnící či bojící se kámoši mi přišli sem tam otravní. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Originálny film natočila firma Walt Disney Pictures, ale po konečnom strihu distribučné práva odkúpila spoločnosť Relativity Studio. (ScooobyDooo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (Piercee)

Související novinky

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama