Reklama

Reklama

Poté, co mu v rezervaci zavraždí matku, se indián Wolf rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a skončí v hledáčku FBI. Na motorce prchá napříč americkým západem, kde se spřátelí s drsným Cashem, který se pokouší uživit jako muzikant. Jason Momoa, známý ze seriálu Hra o trůny, si ve svém režijním debutu zahrál hlavní roli indiána Wolfa, který pomstil smrt své matky a nyní utíká před zákonem. Zatímco prchá na motorce napříč pustým americkým západem, zjistí, že spravedlnost něco stojí - Wolfova touha po spáse odhalí skrytá tajemství a zavede ho na cestu plnou velice nečekaných zvratů. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Road movie sice nejou mou krevní skupinou, ale tohle se dalo. Zápletka, pokud se tomu tak dá říkat, je jednoduchá. Dva fízlové honí motorkáře, který zabil vraha své matky. Je tu hezká krajina, celkem snesitelná ústřední dvojice motorkářů a něco indiánského folkloru, u čehož samozřejmě nemůže chybět Wes Studi. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa se tímhle filmem trošku vypovídal ze svých pocitů a také o tom, jaké to je být indián uprostřed Ameriky. Přičemž si ale nemyslím, že by Cesta do Palomy byla špatným filmem. Na prvotinu se mu to docela i povedlo. Tři jsou ale pro takový film adekvátní. A to k nim přičítám i fakt, že kamera byla parádní a stejně tak i hudební podkres, který vytvářel takovou těžko určitou atmosféru celého filmu. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ano, celkem sympatická dvojice na trase odnikud do Palomy za cílem jednoho z nich. Roadmovie, kde se postupem času nic neděje, krom odhalování důvodů cesty jednoho druhému z party. Ale smysl nedává ani vyústění, ani konec, ani oba fízlové, nic. Takže naprosto zabitý námět. Ale napsal a zrežíroval si to sám Momoa, tak jako prvotina v obou těchto foších je to zase celkem dobrý - příště by to ale měl dát někomu dodělat. Jeho native-american původ mu může věřit jen slepý. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fajnová atmosféra. Aj keď filmy o motorkároch ma nikdy nejako neokúzlili, tento mal čosi do seba. Hoci sa celá kostra filmu točila predovšetkým okolo motoriek, no hlavná idea bola o inom. Aj keď by som určite uvítal nejakú lepšiu dramatizáciu niektorých scén, aspoň tak ako tomu bolo pri tej záverečnej. Na druhú stranu treba pochváliť, že množstvo hluchých miest bolo skvelo vyplnených príjemnou atmosférickou hudbou a krásnymi prírodnými scenériami, cez ktoré Wolf a Cash prechádzali. No a narozdiel od iných motorkárov, títo dvaja boli naozaj sympaťáci, ktorým sa nedalo nefandiť. Celkovo teda spokojnosť, aj keď až na 4* to nie je. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western o vykonání pomsty za vraždu matky, pronásledování FBI, vzniku přátelství a hlavně o spravedlnosti. Moderní western, kde nechybí indiáni, kde se místo na koních jezdí na motorkách a kde atmosféra z každičkého záběru na diváka doslova dýchá. Snímek byl natočen za pouhých 600 tisíc dolarů, tudíž patří mezi nízkorozpočtové filmové počiny, avšak s artovým laděním, takže lecjaké honičky a přestřelky rozhodně nejsou centrem všeho dění. Naopak. Velkou devizou je silný, byť nijak složitý, příběh nepostrádající myšlenku. Hněv, nedůvěra, boj proti rasizmu, touha po svobodě a vykoupení. Realistické drama o zločinech bílých lidí, v tomto případě, na indiánech. Jde především o indiánské ženy, které jsou velmi často oběťmi sexuálního násilí. Jedná se o melanchonické road muvie, který má na svědomí Jason Momoa. Napsal si scénář, chopil se režie a střihl si hlavní roli. A skutečně vytvořil filmové dílo, které zaujme. Dlouho tady nebyl takový snímek opírající se o základní principy svobody. Naprosto úžasná kamera vyvolává pocit divácké přítomnosti v těchto krajích. Tímto kameraman udělal svou zručností úžasný kus práce. I soundtrack stojí za pozornost. Dává možnost si poslechnout vysoce kvalitní bluesový folk a country či plně libozvučnou akustickou kytaru a bendžo. Vše pospolu dobře ladí a vytváří právě onu výše zmiňovanou, skutečně lákavou, atmosféru. Jason Momoa, jeho režijní debut a jeho ocenitelně přesvědčivý, jak někdo dokonce označuje, westernový noir. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si společně zahráli partneři Jason Momoa (Wolf) a Lisa Bonet (Magdalena), kteří spolu mají vztah od roku 2005 a dvě děti, dceru (Lola nar. v červenci 2007) a syna (Nakoa-Wolf nar. v prosinci 2008). Oficiálně se vzali na utajné svatbě konané v říjnu 2017. (Rominator)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Trumana Lindena Chilesa, ktorý stvárnil rolu Boba. Premiéry filmu sa už nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama