Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film stavící především na silných hereckých výkonech. Eva Green na mě sice působí pokaždé děsně nesympaticky, ale musím uznat, že hrát opravdu umí a z jejích postav mi pokaždé dost mrazí. Na film jsem mrknul především kvůli Shailene Woodley, která ani tentokrát nezklamala... jakože herecky, čuňata. Tempo je, jak se na indie drama sluší, pomalé, někdy bych ho označil vyloženě za utahané, ale vystavění atmosféry funguje a líbily se mi hrátky s divákem, kdy si film uvědomoval svou předvídatelnost a trošku si s ní pohrál, takže závěr přeci jen dokázal překvapit. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Šílel táta v chomoutu, šílela máma taky, šílel táta, šílela máma, šílely jejich děti. Dokonalé rodiny nejsou tím, čím se zdají být a ke konci filmu vám tohle klišé bude silně smrdět sírou. Očekávala jsem art-psychologickou záležitost, po které mě bude bolet žaludek i mozkové závity a dočkala se "pouze" poctivé detektivky, v níž jsou hranice mezi vrahem a obětí, lovcem a kořistí, krutou bolestí a citovou invaliditou stejně nezřetelné, jako cesta uprostřed vánice. V té jsou nakonec ztraceny všechny postavy a otázkou jen zůstává, co se objeví, až bouře ustane a sníh odvane vítr? (více zde) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Shailene Woodley je herečka, pro kterou stojí za to tenhle film vidět. Taková celkem nenápadná hvězdička, která nám září čím dál víc. Jasně, že kdybych vynechala Evu Green, tak si to u mnohých uživatelů rozházím, ale tam už je její herecký um i vizuál notoricky známý. Překopala bych scénář, soundtrack bych nechala, ten byl skvělý a pak by to byla čtyřka jak vyšitá. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Celý film má zvláštní atmosféru a hlavně ze začátku je téměř nesnesitelný kvůli přemoudřelé hlavní hrdince (která rozhodně nemluví a nevyjadřuje se jako dospívající osmnáctka v 80.letech) a její politicky-korektně složené příšerné partě tlusté černošky a zženštilého gaye. Měl jsem pocit, že všechny postavy kromě tradičně zábavné Evy Green jsou jakési ospalé klony jedné osoby, které se chovají a mluví stejně (i když u některých postav se to časem vysvětlí). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom obyčajná, ničím výnimočná dráma, thriller ani omylom, na to tu bolo až príliš málo napätia (vlastne žiadne). Dejová linka bola strašne šedivá a často nudná, aj keď pozerať sa na večne nadržanú Woodley, ktorá myslí iba na ocas a na zmiznutú matku, malo niečo do seba :). Film mal preto šancu zaujať hlavne hereckým obsadením, čo sa celkom podarilo. Shailene Woodley zahrala skvelo, myslím, že ju čaká ešte veľa výborných filmov, má pred sebou skvelú budúcnosť. Evu Green ani nekomentujem, pretože kde sa zjaví, tam film nemôže byť podpriemerný, škoda že jej scenár nedal viac priestoru. Ku koncu sme svedkami pokusu o akúsi šokujúcu pointu, čo skôr vyznelo smiešne, pretože už zhruba od polky je jasné, čo je vo veci. Na druhú stranu priznám sa, dôvody ma trocha prekvapili, to sa podarilo. Čistý priemer. 60/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama