Reklama

Reklama

Mladá policistka Ha Yoon-joo se připojí k zvláštní policejní jednotce, která se zabývá sledováním a dozorem zločinců. Tento tým vede zkušený detektiv Hwang, jemuž zrovna spadl do klína nový případ. Gang kriminálníků právě vykradl banku a bez problémů se jim povedlo utéci. Jejich vůdcem je chladnokrevný James, který netoleruje žádné chyby a vždy se drží pečlivě naplánované akce. Střetnutí mezi těmito dvěma skupinami je nevyhnutelné a metropolitní Soul se stává hrou mezi kočkou a myší. Film je remakem hongkongského snímku Pod dohledem (2007), jehož režisérem je Nai-Hoi Yau, dlouholetý spolupracovník Johnnieho Toa. (Jigvell)

(více)

Recenze (72)

Ketchi 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Choi Min-Sik v I Saw the Devil, taky i Jung Woo-Sung dostal konečně pořádnou zápornou roli a s chutí si jí užil. Ale i když byl jeho chladnokrevnej záporák parádní, radši bych aby si vystřihl nějakýho psychopata! :-D Přesto za něj dávám hvězdu navíc, jinak to byl bohužel dost průměrnej akční thriller. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Bravůrní techno-thriller, který v duchu všech slídilů, nepřátel státu a stakeoutů kombinuje pokročilou sledovací techniku (vyspělé Asie) s lidským faktorem pěšáka, jehož úkolem je sledovat, být nenápadný a být připraven na konfrontaci s pachatelem. Jižní Korea s oblibou přebírá a vybrušuje k dokonalosti hongkongské akční hity a podává je možná více pro "bělochy". Cold Eyes mě doslova nadchly svým zpracováním - číší z nich až takový evropský styl, nebýt toho, že ony oči jsou šikmé. Obrazový pohyb, který je zde geniálně využit pro napětí, dějovou kumulaci a kamery umocňující až zadýchání diváka při sledování (děje) sledovaného (zločince). Za režii, uvěřitelné postavy, spád a jistou slabost pro tento žánr vysolím čistou pětici hvězd. P.S.: Že je v jihokorejském filmu vidět největší koncentrace mobilních telefonů v historii filmů mě nepřekvapilo, ale podivné je, že domácím značkám asi moc nevěří... ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, který mě chytnul od samotného začátku a nepustil. Souboj inteligentního, bezcitného a charismatického záporáka v podání pro mě jednoznačně nejlepšího korejského herce Woo Sung Junga se speciální sledovací jednotkou policie byl úžasný. Navyšované napětí, titěrná práce policejních "slídilů" která vedla krůček po krůčku k cíli, hudba skvěle gradující už tak napínavé scény.... vše tu sedlo do sebe tak jak má a já zjistil, že i taková obyčejná propiska může být dokonalou smrtící zbraní :-) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nejspíš remake (nebo vykrádačka?) staršího sledovacího filmu Pod dohledem. Scény jako přes kopírák, jen v novějším kabátku a s jinými herci, tudíž pro mě tento film ztrácí kouzlo originality, překvapení a nečekaných zvratů v ději. Bližší komentář snad ani nebudu psát, bych mohl v podstatě vložit přes CTRL+C --> CTRL+V komentář z toho původního. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Takže mládeži, že nemám rád remaky je všeobecně známo. Nicméně, i přesto, že originál Eye In The Sky z roku 2007 zůstává nepřekonán, byl tento film celkem napínavým akčním thriller i přes různé wtf momenty (nesmrtelný komisař, kterého nějaké zranění tepen přece nezastaví, natož nakládačka). Užil jsem si hlavně díky tomu, že v něm hraje pan Charismatický (Jung Woo Sung), který je v roli padoucha vynikající. Škoda, že ostatní postavy jsou už dosti bezvýrazné, nebo zpotvořené proti originálu (policejní šéfka je hysterická krává a nikoliv chladný profesionál jako v předloze a tak by se dalo na téma pokračovat dále). Nicméně oceňuji snahu napumpovat do filmu akci v HK stylu, precizní kamera, potěší cameo Simona Yama. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama