Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (180)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Westerny mě obvykle neberou, ale tady se od počátku zajímavě rozdaly karty a zasněžená atmosféra Utahu mě velmi brzy vtáhla do napínavé hry s chladně nekompromisním dějem. Mlčenlivý Trintignant svou postavou, která mě zde zaujala nejvíc (a určitě by navzdory absenci slovního projevu snesl ještě i víc prostoru), přidával velký kus tajemství, znepokojení a současně uhrančivé sympatie zejména svými pohledy. Hlavní záporák již od prvotního zahlédnutí ztělesňoval odporné zlo, příchozí šerif zdánlivě nezdolný zákon a mě tu pomalou hru plnou strastí a obětí s očekáváním vytouženého konce bavilo sledovat... jen konec zdaleka nedopadl podle onoho vytouženého plánu. Tvůrci mě však zmíněnými zvraty směrem k vyústění, jdoucím proti tradičným klišé nesmírně překvapili a vůbec jim to nemám za zlé, spíše naopak. Tohle bych s ohledem na rok vzniku nečekal! [80%] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Kladem tohoto westernu je, že se snažít tak trochu jinou cestou. Na dobu svého vzniku je poměnrě drsná a to jak dějem, tak i vizuálním pojetím. Dva ústřední herci jsou pochopitelně famózní. Bohužel občas ve filmu pokulhává scénář a logika. Do téměř odříznutého města přijede kočár po vyrolbované cestě atp. Jinak je film záživný, ale králem spaghetti westernu je Sergio Leone. Zajímavý je i hudební vklad Morriconeho. Kombinace italského pojetí divokého západu a Morriconeho hudebních motivů je tak fantastická.Jeho průměr, což je zde, je mnohem silnější, než drtivá většina westernových soundtracků. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Western a staré filmy to je pro mne vražedná kombinace... Neměl jsem je nikdy rád, ale tohle mě opravdu dostalo... Nádherná, nádherná hudba která dala filmu tu správnou atmosféru, charismatický Klaus Kinski a málomluvný Jean-Louis Trintignant. A ten nečekaný konec... WAUUU - 5. 12. 2010 - 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Krutost tohoto filmu graduje až k neuvěřitelně zlému a neočekávanému konci. Jean-Louis Trintignant dokonale ztvárnil tragického hrdinu Silence, v jeho roli si nedokážu představit žádnou z ošlehaných tváří tohoto žánru, dokonale mi tam svým až měkce chlapeckým výrazem sednul. Klaus Kinski a jeho bezskrupulózní grázl, další jednička s hvězdičkou, Frank Wolff, Vonetta McGee a vlastně všichni ostatní herci vytvářeli pro mne na poli westernu dosud nepoznaný filmový zážitek, tohle není zábava, tohle je kruté a nesmiřitelné drama okořeněné patřičnými ingrediencemi pravého westernu. Jasných pět. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Trochu spoiler! Asi najväčší opak filmového happy endu, aký som zatiaľ videl. Horšie to už dopadnúť nemohlo. A zároveň jediný film, ktorý sa mi podarilo stiahnuť vo forme priečinka obsahujúceho ešte jeden menší súbor s názvom: Happy Ending. A v ňom bola logicky pozitívna alternatíva záverečnej scény. Sranda. No ale aby som sa vyjadril aj k filmu, páčilo sa mi prostredie - zasnežené hory, to viem vždy oceniť. A tiež casting. Veľké ticho vlastne stojí a padá na postavách. Kto videl, pochopí, že aj názov sa od toho odvíja. Príbeh je samozrejme tiež dôležitý, ale že by bol nejako sofistikovaný, to sa nedá povedať. Spracovanie mi prišlo dosť béčkové a šablónovité, preto hodnotím ako hodnotím. A tiež tempo nebolo práve najživšie, aj keď by malo byť, nakoľko sa stále niečo dialo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Mimo jiné se film natáčel i v oblasti Alta Badia v Italských Dolomitech. Zejména pak ve vesnicích Badia a San Cassiano. (major.warren)
  • ! SPOILER ! Během finální scény zemře dvacet lidí. (DaViD´82)
  • Sníh ve městečku Snow Hill byl vytvořen za pomoci mnoha galonů pěny na holení. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama