Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Videa (31)

Trailer 3

Recenze (1 159)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Není to vůbec špatná pixarovka; ten nápad s emocemi v hlavě té malé dívčiny mi přišel super, ale cca ta prostřední část filmů mě moc nebavila, ztrácel jsem u toho pozornost, finále to trochu zachránilo, ale prostě znám lepší kousky od pixaru viz Monster inc, Toy story apod – a to rozhodně zábavnější. I tak jsem to ale v pohodě dodíval do konce. Jsem zvědav na tu chystanou dvojku, jestli bude náhodou lepší, uvidíme … ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejsmutnějších animáků jaký jsem kdy viděl. Špatné nálady, nešťastných rozhodnutí nebo smutných příběhů je zde více, než bych čekal a tak trochu to krade ten pozitivní pocit z filmu. Na druhou stranu to pánové ze studia Pixar zvládli skvěle a dali snímku něco více než jen bezduchou zábavu. Absence výrazného hlavního hrdiny také prospěla a s klidem můžu říct, že V hlavě rozhodně nezklamalo a přináší svěží originalitu, nápaditost i emoce. /80%/ (Kino) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Exkurze do lidského mozku, to je hodně zajímavý nápad. Dát tvar a vzhled jednotlivým lidským emocím, to beru. Uvařit z tohoto nápadu celovečení animák, proč ne. Ono to i dost dobře funguje. Ale i přes všechny mé pozitivní dojmy se nemohu ubránit pocitu, že potenciál námětu byl promrhán, respektive nebyl vyčerpán plně. Tolik možností tvůrci měli, a oni nás skoro celou dobu nechají koukat, co se děje v hlavě jedné malé holky. Světlou výjimku představovala akorát krátká odbočka do hlavy rodičů dívenky, a potom závěrečné titulky. A právě závěrečné titulky ukázaly, jak úžasný potenciál tvůrci měli a jak zůstal nevyužitý. Kdyby si tvůrci vzali několik různých postav, film vystavěli spíše jako povídkový a do každé hlavy bychom nakoukli na pár minut, nebylo by co řešit. Ale takhle jsme byli nuceni sledovat Radost se Smutkem, kterak putují jedním mozkem zpátky na velitelský můstek, a to byla občas nuda. Ano, originální nuda, ale pořád jen nuda. A i proto nakonec uděluji tomuto velmi originálnímu a místy i vtipnému animáku jen čtyři hvězdy. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já nemám důvod nedat tomuto animáku plný počet. Obsahuje vše, na co si člověk vzpomene: bohatou fantazii plnou barev, napínavý děj, radost, smutek, líbivou hudbu, zábavu a smích. Fakticky jsem zvědavá, jak asi vypadají ty moje emoce. Radost má určitě v rukou nějaký hudební nástroj, pravděpodobně kytaru a celé dny si zpívá. Strach je celý v černém s výšivkami pavouků, Znechucení představuje některé zdejší uživatele a Smutek ... ? Tak ten vypadá asi stejně jako ten Rileyin. Shrbený, nešťastný, prostě smutný. Jsem ráda, že mé kuličky myšlenek září hlavně zlatavou barvou a mám spousty ostrůvků, na kterých mi záleží. Pevně doufám, že to tak navždy zůstane a že těch červených nebo modrých barev bude co nejméně... Na konci mě rozesmála hláška: "Tady je ostrov chlapeckých skupin! Ten, doufám, spadne co nejdřív ..." :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tohle nevidím jako spásonosný film pro studio Pixar. Ano, určitě lepší než třeba Auta 2 a možná i Univerzity pro Příšerky. Nicméně doby Nema, Ratatouille či snad Hraček odvál čas a nápady jakoby docházely. Skoro bych podežříval Pete Doctera že malinko nakoukl ke Křečkovým. Příběhově zajímavá látka? Bezesporu. Jen chybí malinko jakoby lehkost provedení. Emoce se nakonec dostaví, ale trošku to trvá. 70% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (46)

  • Když Vztek (Lewis Black) reaguje na Nechutino (Mindy Kaling) prohlášení, že v San Franciscu medvědi nejsou, větou o chlupatém chlapovi, kterého viděli, jde o narážku na tzv, "bears", což je subkomunita gayů. (Draconic)
  • Na ovládací konzoli jsou uprostřed horní části tři tlačítka, která vytvářejí obrys hlavy Mickey Mouse. (Draconic)

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama