Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (430)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som z ľudí, ktorý radšej klasické francúzske a klasické indické jedlo ( alebo ešte skôr najklasickejší rízek so zemiakovým šalátom ), ako nejaké inovatívne snobské srajdy spojené s ( pre normálne sa stravujúceho konzumenta ) nezlúčiteľnými chuťami a ingredienciami. A podobne som pristupoval aj k filmu. Nie všetko, proste ide dokopy. A kto vám to chce natlačiť do gebule, je len zneužívateľ ľudskej hlúposti a náchylnosti k priľnutí ku každej gebuzine. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚŘÍME, ŽE JÍDLO JE MULTI-SMYSLOVÁ ZÁLEŽITOST A URČITÁ KOMBINACE CHUTÍ A VŮNÍ AKTIVUJE ENZYMY A STIMULUJE SPECIFICKÉ ČÁSTI MOZKU, VE KTERÝCH VYVOLÁVAJÍ POTĚŠENÍ A TAKÉ VZPOMÍNKY PŘÍJEMNÝCH ZÁŽITKŮ…" /// Tak já byl stimulovanej až až! Indickej klučina s nadáním krysáka Remyho ve filmu o lásce, která neprochází žaludkem, ale kuchyní, a ve kterým bych vočima sežral i mrtvýmu z nosu. (No dobrá, tak trochu kecám…) Umírněnej, sympatickej humor, občas (sympatický) drama, sympatický obsazení… kýčovitý sbližování národů a lidí (- trochu jinak než TADY), který šíří pozitivní náladu a podbízí dojem z dobře vykonané práce. Nechávám se oblbovat. Navíc, když to francouzský maloměsto prozáří sluneční paprsky, stimuluje to (i mě!) určitý části mozku a nakažen pozitivní náladou prohlašuju: tohle žádná molekulární kuchyně netrumfne! Lasse Hallström potvrdil, že je mistr kýčovitejch romancí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsal Richard C. Morais, číst nebudu. 2.) Miluju dvě věci: indický jídlo a indickou hudbu! 3.) Thx za titule ,,Lenulinkaa“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

On je to asi film spis na 3, ale jak to hezky teče a všichni jsou hodni a tak… proste se na to hezky koukalo. Navíc mám rad Indy. Asi teda o dost radši než Francouze. A to se týká i jídla. Logikou i reálným chováním lidi to brutálně hapruje (kde kurva vzal chudej Ind prachy na nákup baráku ve Francii?), ale vlastně jsem si to uvědomil až ex post. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keďže najťažšie jedlo, ktoré som schopný ukuchtiť, je praženica a som zvyknutý si vychutnávať meníčko za 3 €, tak film o varení špičkových jedál a bojovaní o michelinské hviezdy nie je práve mojou šálkou kávy. Ale bol to príjemný film, pekne natočený, až som mal chuť niektoré jedlá ochutnať. Lasse dokázal, že vie perfektne navnadiť chuťové poháriky už v Čokoláde, takže žiadne prekvapenie, no nijako výrazne vo mne tento film nezarezonoval. A tiež som nepochopil, čo robila vo Francúzsku Helen Mirren (žeby všetky francúzske herečky odmietli hrať v americkej produkcii?) a prečo vo Francúzsku všetci hovoria po anglicky... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jméno Hallström zaručuje, že film špatný nebude. Po zhlédnutí Lásky na kari, na kterou jsem se hodně těšila (i proto, že tam hraje má oblíbená Helen Mirren), musím ale říct, že v režisérově filmografii najdu i lepší snímky. Láska na kari je pohodový a příjemný film, ale na nějakou větší emoci jsem čekala marně. A ke konci jako by mu docházel dech. Bylo to milé, ale znovu snímek vidět nepotřebuji. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama