Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Někdo to nám, méně inteligentním tvorům, co jsme vylízaní jak poslední sáček kokainu zoufalého narkomana, zapomněl na konci pěkně pokrumpáči vysvětlit! Tak je Ítn kokot nebo ne? Každopádně jsem rád, že jsem se na pečlivé pročtení profilu filmu vrhl až po jeho zhlédnutí, neboť někteří jsou schopni v obsahu, krom celé zápletky a jejího detailního rozuzlení, prozradit i konzistenci a odstín zabarvení ranní stolice hlavního hrdiny, včetně toho, které zkažené fazole ze kterého potravinového řetězce mu tuto řídkou žlučovitou hrůzu způsobily. A někdy toho je schopen i sám páně distributor. Já nemám tyhle ty filmy, co jsou i po zhlédnutí stále nejasné jak původ všech sedmnácti Lakatošových dětí, příliš v oblibě, páč pak akorát jen zmateně čumím kolem sebe a mám chuť prokopnout laptop svými růžovými lodičkami s ocelovou špicí. Někdy bych měl ale taky na filmy koukat výhradně ve střízlivém stavu s čistou myslí, neboť čumět na to naložen v ethanolovém deliriu, s nesterilizovanou jehlou zabodnutou v krční tepně a popadanými česnekovými brambůrkami za výstřihem zlevněného svetru z Lidlu, taky nenavodí úplně tu nejlepší filmovou atmosféru. Jebu tam tři pizdy a odcházím vstříc náruči věčného nepochopení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sám sebe s úctou označuji za výplod časového paradoxu a tak mne celkem zaujala otázka sexu se sebou samým, ze kterého bych se mohl narodit. Až mi PPL konečně doručí plutonium na pohon mého stroje času, tak se pokusím experimentálně dokázat, že bych se při pohledu na sebe patrně nezotpořil, ale do té doby mi musí stačit tohle poměrně zábavné scénáristické cvičení, které se mi však při pohledu z Jupitera jeví jako příliš samoúčelné. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento zvratek je určen výhradně těm, co film ještě neviděli a chtějí si ušetřit sto minut, které mohou věnovat například plnění tortil či vysrkávaní škeblí. Vyslepičím v něm totiž úplně všechno, protože jsem svině, je mi úplně jedno, jestli byla dříve vaječina nebo kraslice, a strašně chci všechny ohromit, jak dokonale jsem to pobral. Butan je holka krev a kefír, jen tak trochu hermafrodit, a má ho rád jen on sám. Proto se rozhodne nechat si přišít pořádného čuráka, vrátit se časem pomocí kouzelných houslí zpět do svého kundího období, sbalit sám sebe a kvalitně se ošukat. Pro sichr si do té samé doby skákne ještě o dvacet let starší, aby na sebe a sebe dohlídl a hezky si zašmíroval. Divím se, že rovnou nevletěl do časosběrné trojky. Butan 2 Butana 1 nasmrká, narodí se Butan 0, kterého Butan 3 časoskokem vrátí zpět na start, a tak je Butan holka krev a kefír, jen tak trochu hermafrodit, a má…….. Co na tom, že jsou čtyři v jednom období, vzájemně se ochmatávají, vesele se i množí, čímž vytvářejí paradoxy dokonce větší než ego Radka99 a motýlí efekty velikosti máchnutí sloních uší? Něco takového prostě může napadnout jen úchyla, narkomana nebo Hajnlajna. Nicméně, je to originální, záživné, Uhlovodík a jeho molekuly hrají jako o život a hezky se u toho fantazíruje. Kdybych se já někdy dorval k podobným houslím, okamžitě bych se vrátil do roku 1990 a úplně sám vyprcal nenasytnou nymfomanku slečnu Alici najednou zezadu i zepředu, aby mi pak celé ty roky nekazila imič a jako jediná všude netvrdila, že to nebylo nic moc. Kráva!!! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Had si přeblafl ocas, no jéje. Co je na tom? Taky jsem narcis, jen si nedosáhnu. Docela bych však chtěl vědět proč, kurva, proč takhle divně po kafkovsku? Že bych si kvůli tomu musel načíst onen textík od Konráda? To je však vadou filmového zpracování, tedy jedna dolů. A druhá za to, že prý došlo tímto dílem k totálnímu vyfuckování mindu p. Papstové, tedy můžeme očekávat přesun děje do reálu. Snad Kevin na stará kolena nevyhodí do luftu Staromák zrovna, když tam budu krmit holuby a prostitutky! Takže pět za scífko mínus dva je... Robertson. Ps. - Flipnic, ty seš vážně neskutečnej Jarmil. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Spoilery. "NÁŠROBNEBOROS. Koukni, jak to napsali. Ty museli bejt fakt totálně vypatlaný. Nemohli se ani rozhodnout, jaký jméno." V citované epizodě Červeného trpaslíka bylo něco podobného jako v tomhle filmu, jen podstatně zábavnější. Tady jde poměrně snadno a rychle pochopit "jak", zato mám problém s "proč" ve smyslu z jakého důvodu vůbec dochází k dění, které je obsahem filmu. To prostě nemělo naprosto žádné opodstatnění, mimo scénáristického cvičení na téma zacyklení děje v sobě samém. Děj se odehrává v uzavřené bublině, která v podstatě nemohla nastat, protože do ní dovnitř nic neústilo. Ale transsexuálové a jiní sexuálové z toho jistě mají orgasmus. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (12)

  • Elektronická součástka ukázaná ke konci filmu (z New Yorku v lednu roku 1975) je upravená deska z mikročipu Arduino Nano, který se začal vyrábět až v roce 2008. (kriplozoik)
  • Dialogy se poměrně striktně drží povídky "All You Zombies" (v češtině "Všechny tvé stíny") od Roberta A. Heinleina, ale některé detaily byly ve filmu pozměněny. Například v předloze stroj času váží 23 kg a ve filmu pouze 6 kg. Také nesedí data a časy všech událostí dle předlohy. V předloze byla při přemístění v čase použita kovová síť a pletivo, aby se určil prostor, který se má transformovat, zatímco ve filmu stačilo, aby byl dotyčný v okruhu tří stop. Malá Jane váží dle předlohy po porodu 5 liber 3 unce, ve filmu je to 7 liber 3 unce. (Nortizop)
  • Natáčení probíhalo v australském Melbourne. (Terva)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama