Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že spousta ženských bez ohledu na věkovou kategorii dává přednost hajzlům a rváčům, je známý fakt. Pak ale nevím, proč bych je měl litovat. Jaromír Dulava si roli Oty docela pěkně vychutnal, ale jinak z toho těžko mohlo vylézt něco lepšího než obvyklý televizní průměr, na jaký si za pár dní nevzpomenu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od toho nic nečekal, tak docela dobry. Kvuli ženě, která u toho asi 8x usnula, jsem se na to dival na části, ale nějak mi to nevadilo. Mužu řict, že od Stašová ale hraje pořád uplně stejně - né že by byla špatná herečka... ale hraje furt stejně. Kupodivu ale překvapil skvělej Dulava, ale pokud každej herec říká, že záporáci se hrajou líp, tak se není čemu divit. No a Pavel Kříž zas jednou v roli, která mě nesrala (rozhodně lepší, než v roli moderátora Kousku nebe, chch). Ale k ději - ten se nám pěkně rozvíjel, skoro jak to poupátko... Myslel jsem, že to bude komedie, ale po třetině to začlo houstnout jak krupicová kaše, až to nakonec zhoustlo v docela solidní dráma. Když už kvůli ničemu, tak kvůli Dulavovi bych se na to koukl... toť vše. ()

Reklama

Luswani 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma, které ale nebylo úplně dobře zpracováno. Zbytečně dlouhá stopáž a proměna Stašové mi nepřišla moc lineární. Jinak hrála jako o život. Dokážu si představit, že se z daného tématu dá vyždímat daleko více! Tohle nebylo v žádném případě psychologické drama, protože tomu chyběla především tíživá atmosféra. Pár povedených scén se v tomto filmu objevilo, ale jinak se jedná pouze o průměrný film. 60% ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Jo. Měla jsem sebevědomou padesátiletou tetu. Moderně se líčila, oblékala, živila se jako středoškolská učitelka, sportovala, žila. Na netu si našla "kovboje Otu".......po pár letech soužití je z tety zakřiknutá, vyřízená, roztřesená chuderka, šedé nestříhané vlasy, oblečení snad z popelnice, bez práce - protože do ní nesmí, nesmí vlastně z domu krom času na nákup, k vnoučatům nesmí, do společnosti nesmí.....a to vidíme jen povrch ledovce..........kdybychom chtěli pomoci, ona nechce, před policií vše zatluče - peklo by bylo ještě větší.......takže ať byl film natočen pro někoho populisticky, jak tu čtu, a povrchně, mě z něho mrazilo. Drsná realita je v něm natočena velmi, velmi přesvědčivě. Tyhle psycha Renč umí, i když je občas teatrální, ale život sám je ve svých temných a vyhrocených situacích kolikrát ještě teatrálnější. A oba hlavní představitelé byli k pláči přesvědčiví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak beru, že kniha od Monyové má jistou vypovídající hodnotu. I vzhledem k tomu, co se jí pak stalo. Stejně tak výkony Stašové a Dulavy jsou rozhodně to, co by mělo zaujmout. Zpracování je ale to, s čím jsem měl obrovský problém. Vysvětlete mi někdo prosím, jak je možné, že Renč, který natočil výborného Hlídače č. 47 pak natočí něco, jako je tohle? Mně to kvalitativně přijde naprosto rozdílné. Nebo je těžké natočit za málo peněz dobrý televizní film? Vždyť třeba Jirka Strach to s Osmami zvládl famózně... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Věnováno Simoně Monyové, autorce námětu tohoto filmu, která byla sama obětí mnohaletého fyzického a psychického týrání vlastním manželem. (Zlatohlávek)
  • Simona Stašová si z festivalu nezávislého filmu v sanfranciském Tiburonu přivezla cenu Zlatý kotouč za hlavní ženskou roli. (Cucina_Rc)
  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama