Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mistni komentare jsou celkem ujete. S Drivem to nema nic spolecneho, pouze Stevense, mix Goslinga a Walkera. Jinak pribehove to odbocuje az do prapodivneho bahna, slapnete do nej a nevite, zda to je hovno ci omacka. Lepe receno, prvni pulka je spickova, bitka v baru, dialogy hlavni postavy, ktera je aj solidne zahrana. Ono to ovsem upadne, konec nezajimavej a prepolovani hlavni postavy je bidne. Kdyby si tvurci s tim vice pohrali, pridali souboj navic, byl by to plnej pocet. Skoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úhledný, chutný, svižný a zábavný akční thriller s nádechem osmdesátých let, obsahující také moderní prvky a zaujme také především soundtrack a úžasný herecký výkon Dana Stevense. Nechybí napětí, rychlý spád, kvalitní dialogy, perfektně sestříhaná akce ( fight v baru over the top) a spousta padlých těl. Kdyby se to v závěru odchýlilo jiným směrem, dal bych plný. Film dle mého gusta.80% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Uvedomelé nezávislé béčko, ktoré nám pripravilo špeciálneho hrdinu. Hrdinu, ktorý má v mnohom pravdu, i keď je to psychouš a robí veci, aké robí. A vlastne je tu možno aj ten najúprimnejší zo všetkých, pretože jedná na rovinu. Nie vždy, ale ostatní vôbec. Foter má radosť zo smrti šéfa, lebo prebere jeho flek, peknej babenke stačí vidieť, ako je zbitý jej ex a hneď sa ide sexovať, o šikane na škole ani nehovoriac. Aha, zabudol som na vládu a armádu. Proste všetko zle, ale nakoniec je jasné, komu na konci treba držať palce a je to tak žánrovo v poriadku. Škoda, že to nie je viac dotiahnuté, a to po všetkých stránkach. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Obvykle film ohodnotím a následně napíši komentář. Tentokrát to dělám přesně opačně, neboť stále ještě nevím, jak The Guest ohvězdičkuji. Svádí mě to jak ke 3* skrz ujetost během poslední půl hodinky, tak ke 4* kvůli vynikající atmosféře a dalším kladům, které nyní vypočítám. Snímek má krom zmíněné atmosféry sympatického hlavního hrdinu, kolem kterého se postupem rozprostírá víc a víc tajemna, nejasností a nevypočitatelnosti. Soundtrack prosvětluje a zatemňuje každou scénu, písničky s feelingem 80. let šmrncnutých elektronikou mají sílu a oceňuji je u každého filmu. Podoba se snímkem Drive, což se tu v komentářích často zmiňuje, je další pozitivum. Halloweenské finále svým pojetím nemá chybu, poněvadž z toho opravdu dýchá mysterióznost. Pravdou však také je, že si divák nestačí klepat na čelo nad tím, co tu tvůrci vymysleli ohledně Davida. Svým způsobem jsem v The Guest spatřoval kombinaci hned několika snímků, namátkou třeba zmíněný Drive, Terminátor, Univerzální voják nebo Noční můra v Elm Street. Zpočátku u mě tento počin aspiroval na 5*, poté klesl na 4*, ke konci kolísal mezi 3 a 4*, po poslední scéně skončil na 3*, ale následně jsem opět začal přemýšlet o té čtvrté hvězdičce. Přivřu oči a za tu zdařilou atmosféru budu hodnotit lépe. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rodince se do baráku přistěhuje marinér, protože dal slib jejich synovi, že se o ně postará. Takže tam začne mlátit středoškolský frajírky a vůbec likvidovat všechny potenciální hrozby, což je prdel. Je ale jasné, že s ním není něco v pořádku a je zaděláno na solidní drama. Jenže asi v půlce se to vydá jinou cestou a stane se z toho akční film, který se nebere úplně vážně. Tvůrci dobře pracují s hudebním doprovodem, takže třeba vyvraždění kavárny je díky němu vlastně vtipné. A samotné finále s halloweensky zamlženou podlahou je taktéž dobře zvládnuté. Hlavní antihrdina je navíc fakt sympaťák a i když byl zlej, tak jsem ho měl docela rád. Prostě takovej ten film, kdy víte, že je to blbost, ale baví vás to. A hrajou tam hezký holky v sexy podkolenkách. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama