Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Film začíná tak provařeně a šablonovitě, že už jsem chvíli po začátku mazácky a otráveně zíval a mlaskal "no jo, tohle já znám, to už tady bylo, vím přesně jak to bude pokračovat a jak to skončí..." Ale chyba lávky! To, co divákovi naservíroval scénárista s rejžou v poslední půlhodince, mě naprosto dostalo; jako by vstal z (téměř) mrtvých Brian De Palma. A největší pecka z celého Guesta je jeho fantastický soundtrack, kvůli kterému hodnotím maximem, a to nejen za tu skvostnou poslední půlhodinu, ale i za předchozí zdánlivě fádní děj, protože tak rajská hudba ho posouvá o několik sfér výš... Za poslední roky mě tolik zaujal jen soundtrack z nového TRONa (Daft Punk), geniální songy z Refnova Drive a závěrečná skladba k italskému Hotel Inferno (Protector 101). Bez té hudby (a bez vynikající Maiky Monroe) bych dal maximálně čtyři; uznávám, že je to povrchní, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mistni komentare jsou celkem ujete. S Drivem to nema nic spolecneho, pouze Stevense, mix Goslinga a Walkera. Jinak pribehove to odbocuje az do prapodivneho bahna, slapnete do nej a nevite, zda to je hovno ci omacka. Lepe receno, prvni pulka je spickova, bitka v baru, dialogy hlavni postavy, ktera je aj solidne zahrana. Ono to ovsem upadne, konec nezajimavej a prepolovani hlavni postavy je bidne. Kdyby si tvurci s tim vice pohrali, pridali souboj navic, byl by to plnej pocet. Skoda. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Není filmu s dokonalejším soundtrackem. Když jsem na tom seděl v kině, umíral jsem blahem. Ten film má snad jedinou vadu - že hlavní roli neztvárnil Ryan Gosling, který by se pro titulní roli dokonale typově hodil (byť Dan Stevens je excelentní). Nejlepší možný způsob, jak si tento film užít, je dostat se k němu zcela náhodou, nic o něm nevědět (resp. nebýt kontaminován zdejším nedostatečným hodnocením) a nechat se vtáhnout do jeho děje, který se před člověkem postupně odkrývá do netušených zákoutí - sledovat jeho spění k velkolepému finále je čistá radost. UPDATE 16. 01. 2017 - Ten film mě strašně bavil i na druhé zhlédnutí. Nyní už mě nemrzí, že tam nehraje Gosling, a celé jsem si to užil navzdory tomu, že jsem věděl, jak to dopadne (k samotnému závěru bych měl osobně jednu lehce SPOILEROIDNÍ výtku - přijde mi absurdní, aby to ten týpek přežil). A ten soundtrack - to je prostě něco neskutečnýho. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vás okamžite vtiahne do deja svojou gradáciou a napätím. Má neskutočný spád paradoxne napriek pomalému tempu a zdá sa, že celkovou kompozíciou sa bude jednať o jeden z najrafinovanejších počinov za dlhú dobu. Počas nej vás dej donúti neustále hádať, čo je vo veci. Viete, že niečo tu nehrá, akurát nemáte ani poňatie o čo vlastne ide. Akurát potom prichádza druhá polovica, ktorá je ‘iba‘ zabudnuteľná akčná zábava. Čo nechcem povedať, že je zle, akurát to trošku pokazilo celkový dojem a podkopalo jeho ambície. Scenár má teda svoje svetlé aj zlé stránky a je trošku škoda, že to tvorcovia nedotiahli tam, kde možno pôvodne plánovali. Dan Stevens vytvára symbolický charakter hlavnej postavy, ktorý je zároveň veľmi sympatický i desivý a je jedno z najväčších devíz filmu. Ostatní herci slušne sekundovali. Zároveň oceňujem neskutočne nabitý soundtrack. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vlastně nebyl vůbec jist, co jsem to vůbec viděl. A popravdě si tím nejsem jist ani teď. The Guest je totiž nejdivnější film snad v tomhle roce. Zároveň se ale ihned zařadí mezi ty nejbláznivější a dost možná i nejlepší. Tedy pakliže vezmu v potaz béčka. The Guest je totiž příběhově totální chujovina, i když se to jako kravina vůbec netváří. Má to ale v průběhu filmu tak brutální zvraty, že i Zeman v přímém přenosu by byl proti tomuhle filmu nic. Na druhou stranu ale musím pochválit postavu Dana Stevenese, kterej je naprosto neuvěřitelnej. Strašně mi připomíná Ryana Goslinga. A stejně tak jsem nadšený i z muziky, která je přesně v tom dochu elektronické scény současnosti, která se s radostí navrací do minulosti osmdesátek. Tudíž se dá pochopit, že v tom plno lidí vidí Drive. Já ho tam totiž vidím taky. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama