Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Scénáristická bezradnost nep(r)ominutelně zneužívající, znásilňující a parazitující (na) 80´s resp. 90´s. _Upřímně, ta neustálá snaha tvůrců, o vylepšenou resp. ozvláštněnou resuscitaci, již dávno prověřeného, mě začíná značně unavovat. Já jsem oldschool. Když whisky, tak poctivou, nikoliv medovou. Když vodku, tak čistou, nikoliv s příchutí melounu. Když ženu, tak „přírodní“, se vším, co to přináší a co k tomu neodmyslitelně patří a nikoliv umělohmotnou katalogovou skládačku, bez jiskry v oku, co vylezla, zjizvená a opuchlá, po čtyřiadvacetihodinovce ze sálu a měsíc se jí nemůžete dotknout. Vím, můžete namítnout….své fandy resp. fanynky, si i tato nabídka najde. Najde. To však neznamená, že já ji musím, na zdraví, (při)pít. _Závěrečný (před)halloweenský večírek ve škole (btw, musel jsem si ihned dopřát repete), plný všudypřítomného nadhledu a dávající jasně vzpomenout, na B. De Palmu, v nejlepších letech a formě, včetně významného pomrkávání v samotném závěru, to vše za vydatného přispění S. Moorea, dává tušit, že to v A. Wingardovi, někde skryto je a mohlo to být o poznání lepší. Tak snad příště…. 45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější béčko posledních let. Má to něco z Bourna, něco z Univerzálního vojáka, ale vesměs si to jede svojí vlastní cestou. Pravda, těch maníků, co se nakvartýrujou do relativně poklidné domácnosti a odvolávají se na známost s mrtvým členem rodiny, už tu několik bylo, ale nepamatuji se, že by ta látka byla zpracována tak našlapaně a přímočaře. Herci do jednoho fajn a vévodí jim pochopitelně Dan Stevens a jeho vražedně modré oči. Veliká spokojenost. 85% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $369,911Tržby Celosvetovo $2,403,000 Tržby za predaj Blu-ray v USA $427,226 //počet predaných kusov 8,299║ Tržby za predaj DVD v USA $1,867,532 //počet predaných kusov 62,703║ Tento akčný thriller začne vo vážnom napätom dramatickom tóne v doprovode z výbornou dynamickou hudbou a keď na scénu nastúpi švihák bývalí vojak David (Dan Stevens), človek má dojem že pozerá určitú obdobu filmu Drive (2011) s Ryanom Goslingom. Toto počiatočné dramatické namotanie, kde sa buduje súdržnosť rodiny a bývalého vojaka ale trvá len prvú polovicu filmu, v tej druhej sa to rázom zmení na drsný akčný masaker mieriaci svojím prevedením až do odľahčených béčkových vôd, čo samozrejme naštrbí výborne budovanú prvú polovicu filmu a keď nepristúpite na hru režiséra s očakávaniami diváka, tak rázom pri filme môžete trpieť. Takže ak dokáže byť tolerantný k nevyspytateľným pohnutkám tvorcu, film si dokážete užiť a vďaka ponúknutej dravosti aj zamilovať. /videl v kine: 80%/(filmový festival Art Film Fest 2015) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku získáte pocit, že se schyluje k parádnímu dramatu, budete si říkat: "Ne ne, to nedopadne dobře." Bohužel však vyloženě k dramatu nedojde, ale zvrhne se to v trapnou frašku a v nesmyslný sled událostí, který by prostě nemohly nikdy nastat. V půlce rozpačitého sledování už vám nejspíš dojde, že s vámi tvůrci hrají nefér hru, neboť tam všachují negra se štítnou žlázou, který si z toho (a z vás) začne dělat akorát tak prdel. Úplně ke konci si už budete zoufat, že sledujete druhořadý amatfilm, nebo přinejmenším nizkorozpočťák točený bez jakékoliv zodpovědnosti k divákovi. Tak se myšlenkami vrátíte na začátek a zavzdychnete, jaká je to škoda, protože ten potenciál tam zkrátka byl. A Dan Stewens s ksichtem Jonathana Rhyse Mayerse a mimikou Jacka Davenporta by to drama, klidně i akční, v pohodě utáhl. Proč to sklouzlo do laciného teen hájskůl a lá osmdesátky hovadění vážně nechápu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky byl sice hlavní antihrdina nečekaně solidní, ale to ještě jaro nedělá. Je to sice sympatické retro béčko (myslím hlavně první polovinu), ale každý thriller potřebuje emoce a silné a hlavně reálné napětí. Frajer, který střílel s jejich mrtvým synem ty zlé zahalené teroristy, se nečekaně snadno nakvartýruje do synkova pokoje, zvládá roli chůvy mladšího brášky, ségře by se zase nejraději dostal do kalhotek. V duchu osmdesátkových výplachů tu máme lehce přepálený kousek, který se ve své kategorii nemusí za nic stydět, navrch si občas okolo prstu omotá i diváky. Sláva časům minulým. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama