Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po příšerně zpackané loupeži se Casey Stein (Nicholas Hoult) ocitne na útěku před nelítostným gangem vedeným mafiánským bossem Hagenem (Anthony Hopkins). Casey má teď u sebe drahocenný náklad patřící Hagenovi, který se nezastaví před ničím, aby ho získal zpět. Caseymu proto nezbývá nic jiného, než zavolat svému bývalému zaměstnavateli a pašerákovi drog Geranovi (Ben Kingsley), aby ochránil svou dlouholetou přítelkyni Juliette (Felicity Jonesová), než se dostane do rukou Hagenovi. Casey se vydává na zběsilou automobilovou honičku po německých dálnicích ve snaze zachránit svou životní lásku dřív, než bude pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (85)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nicholaus má prostě smůlu ze začátku na vše, ale když se film rozběhne v plných obrátkách akce, střelba honičky přece jen při něm stojí štěstí kulky se mu sice vyhýbají a přežije snad vše ale nakonec dojde do finále kde vše dopadne jak má, film je sice hodně přitažený za vlasy ale to ani tak nevadí, škoda scény nehody dvou kamionu ta byla dost zkažena. Herecky výběr velmi dobře vybrán. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako by človek najjednoduchšie dokázal okomentovať "Collide"? Skúste si zobrať sériu "Fast & Furious", spojte to s akýmkoľvek tuctovým americkým filmom, kde hlavný hrdina ukradne kopec peňazí drogovým dílerom a bude na úteku, a príbeh je na svete. A myslím si, že tu by som mohol aj reálne dokomentovať, lebo je to všetko, čo tento film je. No možno si ešte skúsme povedať vecí. Čo je na filme najlepšie, tak to je Ben Kingsley ako pašerák Geran. Je skutočne vtipný a energický a rozhodne všetky scénky s ním sú najpodarenejšie. Niekedy sa správa tak okázalo, až sa mi chce rehotať. Takže väčšina scénok s ním stojí za to to. Ostatné je na tom všelijako. Miestami energické, no súčasne neskutočne tuctové, prevarené a v ničom inovatívne. Nicholas Hoult a Felicity Jones nemajú najlepšiu chémiu a hlavne ani ich vzťah nie je natoľko dobre podaný, aby som bol aspoň zvedavý na to, ako to skončí, lebo realita je taká, že viete presne uhádnuť ako to dopadne. Viete presne kto zomrie, kto prežije, ako to dopadne s peniazmi a čo všetko sa stihne vo filme udiať. Je to vyslovene otrasné? Asi nie. Dokázalo ma to držať. Ale je to tak nesktučne tuctový film, že človek len čaká, kedy to skončí, lebo nie je tam nič, čo by dokázal oceniť ako kreatívne. Proste bezmyšlienkovitý a tuctový akčný film. Hodnotenie: C- ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušná akční jednohubka, kterou ale bohužel sráží plytký děj a až moc okatý "efekt náhody". Collide mě nalákal na slušné herecké obsazení, na které bylo radost pohledět, avšak ve finále většina z nich nedostala ten prostor, jaký by si zasloužila (Anthony Hopkins). Také zde musím zmínit CGI, které bylo občas vážně na hraně nevkusu, a to zejména při nehodě dvou kamionů. Ale abych snímek jen nekritizoval, musím uznat, že jako vysokooktanová akční jednohubka funguje snímek takřka dokonale, byť jsem měl občas vážně problémy a nechápavě kroutil hlavou nad školáckými chybami režiséra a dějovými zvraty jak z Kobry 11. PS: Na Felicity Jones se vážně pěkně kouká! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Felicity Jones je stelesnením anticharizmy a ženskej nepríťažlivosti. Nie že by vyzerala úplne zle, ale to jej vyžarovanie... Ona nebola sexy ani pri Reddmaynovi, keď sedel vo vozíku (Teória všetkého). Z toho vyplýva, že tomu páru som nič neveril, žiadna chémia tam nebola. Vraj veľká láska, ale nič divák z toho nepociťuje. Inak akčne ma to vôbec nechytilo, normálne že nuda, nefandil som nikomu a jednu hviezdu dám len za Sira Anthonyho. Tomu by vo Walese už mali postaviť sochu. Bustu už má: https://sk.pinterest.com/pin/374995106451136206/ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nestačí mať k dispozícii špičkové autá, treba na nich vedieť aj jazdiť. A ex-zlodejíček áut Casey to vie, a ešte má aj kus šťastia, lebo všetky naháňačky a kolízie prežije. Film som si pozrela hlavne kvôli mojej obľúbenkyni Felicity, ale aj Nicholas, od dôb About a Boy, vyrástol a je z neho chlap. Aj Anthony a Ben sú skvelým bonusom. Je to svižná oddychovka, ktorá nenudí a ešte v nej aj púšťajú výbornú muziku. Skúste. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • Na dálnici se střílelo z brokovnice SPAS 12. Policie používala útočnou pušku G36, samopal MP5 a samopal G26. Pistole, kterou používá Geran (Ben Kingsley), je pozlacený Colt 1911. (K98)

Reklama

Reklama