Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Příjemná komediální road movie s nezvyklými protagonisty a krásnou přírodou na pozadí. Ke 4* to ale vytáhlo sympatické trio hlavní protagonistů. Hodně vydařená zábava na jedno použití. Škoda, že nejde o originální dílko, ale o sprostý REMAKE německého filmu Vincent will Meer, což se mi obecně dosti protiví. The Road Within má tak štěstí, že jsem to zjistil až po projekci (a originál tak logicky neviděl). ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kluk s tiky, anorektička a do třetice všeho divného ten s Obsedantně kompulzivní poruchou. Rozhodně to nejbizzarnější trio, jaké jste kdy viděli na filmovém plátně. A tato nevšední kombinace zaručuje vážně excentrickou podívanou, která ví, kdy má zvážnět a kdy vyvolat salvu smíchu. S přihlédnutím i na výborné herecké výkony a nádhernou americkou přírodu nemůžu jinak, než dát 5 hvězdiček. ()

Reklama

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Jakoby to bylo včera, když jsem přišel do jednoho krásně upravenýho žižkovskýho baru pátý cenový, objednal si rovnou dva panáky pěkně odstátýho Božkova a kopnul je najednou do palice, aby ten den aspoň za něco stál. Osazenstvo baru bylo vskutku na úrovni, byl tam jeden fundovaný motorkář, vynikající především svým talentem rozmlátit člověku bezdůvodně lebku hned při prvnim setkání, roztomilá šlapka, která byla víc HIV než člověk a jeden dědula, co prej rád mladší kluky, no proti gustu.... Každopádně jsem zrovna nečuměl na nějaký film a tak jsem sem zavítall, po obhlídce všech štamgastů jsem do palice poslal další dva rumy a začal uvažovat o tý šlapce. Mezi tím přišli do lokálu tři týpci, kteří tak nějak postrádali vlasy, jinak se dá říct taky plešatí, ale proč to neopsat, že. Od pohledu byli sympaťáci, vyznavači lyrických projevů a především asertivního vystupování ve společnosti. Řekl jsem si, že bych se s nima mohl po jejich jít skamarádit, není totiž nic lepšího, než si vožrat hubu ve společnosti erudovaných kritiků sociálních hodnot. Abych se vyrovnal jejich stavu, mávnul jsem na barmana a ukázal, že chci další tři rumy. Bůhví, proč přitáhl čtyři, ale nejspíš proto, že jsem ukazoval dvěma rukama. Na šlapku už jsem nějak zapomněl, odtáhla totiž s tim bikerem na hajzl. No, abych to zkrátil, nakapal jsem do strojku další 4 kousky a vydal se směrem k boxu, kde seděli dřív zmiňovaní jinoši. Cestou jsem sice dvakrát spadnul a málem si zlomil nohu, ale došel jsem. Chtěl jsem je pozdravit a říct: "Čus, chlapi, tak jak ta Sparta dneska čutala?" Načež by se zasmáli, přizvali mě k sobě a zlískali bychom se společně. Jenže jak jsem tak otevřel pusu, vypadlo ze mě:"Kundy plešatý, použili jste dneska anální bělidlo, nebo vám tak svítěj zuby, kreténi?" Co následovalo nebudu blíž specifikovat. Jen bych na svou obhajobu chtěl říct, že jsem ten večer trpěl Touretteovým syndromem. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Podobně stejně debilní jako předloha, akorát tady nemáme němce ale pana Sheehana z Misfits. Snímek do puntíku kopíruje zápletku originálního filmu, takže víceméně bylo naprosto zbytečné ho sledovat. Opravdu nechápu toho, kdo na tento snímek vynaložil peníze nebo jej se zaujetím sledoval, i když viděl film původní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kde tři outsideři prchnou z ústavu a především jejich "nemoc" dodává filmu šmrnc i vtip. Hlavní hrdina s Tourettovým syndromem, který dostává pravidelně tiky a do toho sprostě nadává mi přišlo smutný a vtipný zároveň, druhý má fobii ze špíny a bakteríí, což byl dobrý magor a třetí je slečna anorektička, která mi tam přišla nejnormálnější, vlastně i šikovná holka. Pěkný film, ale nepřišlo mi to až tak vtipné, abych šel s hodnocením výše. 65% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama