Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tak to mi sedlo, jak pěst do oční jamky nebo jako prdýlka mimina na nočník! Vynikající mix humoru a smutku zároveň se mi moc líbil. Originální není nápad tohoto road-movie, ale každopádně originální je posádka auta (vlastně aut), o nichž to všechno je. Anorektička Marie, úzkostlivě čistotný Alex a hlavní postava, Vincent, který nedokáže ovládat své tiky a křeče. Přihody, které zažívají během své cesty k moři nejsou nijak atraktivní, přesto diváka přitáhnou a lehkými doteky humoru, vyplývajících z jejich diagnóz spolehlivě pobaví. Asi to není na čistých pět hvězd, ale vtipným filmům o vážných věcech fandím a tak je to u mě za 5! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kde tři outsideři prchnou z ústavu a především jejich "nemoc" dodává filmu šmrnc i vtip. Hlavní hrdina s Tourettovým syndromem, který dostává pravidelně tiky a do toho sprostě nadává mi přišlo smutný a vtipný zároveň, druhý má fobii ze špíny a bakteríí, což byl dobrý magor a třetí je slečna anorektička, která mi tam přišla nejnormálnější, vlastně i šikovná holka. Pěkný film, ale nepřišlo mi to až tak vtipné, abych šel s hodnocením výše. 65% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Nehodlám srovnávat dvojče The Road Within s německým filmem Vincent jede k moři. Každý z nich má své osobité kouzlo nejen, co se týká postav, ale i exteriérů, které na mě působily vysloveně blahodárně. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

papushka 

všechny recenze uživatele

Je to milý, místy (smutně) vtipný, určitě to neurazí, ale naopak ani neohromí. Robert a Dev jsou naprosto skvělí, Zoë taky neni špatná, ač ji teda moc nemusim, jinak se ovšem žádný "wow" ani žádnej neočekávanej převrat nekonal. A jak jsem dodatečně zjistila, nemá to ani originální námět (remake německého filmu Vincent jede k moři). Nicméně doporučuju jako nenáročný film za účelem neefektivní prokrastinace. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově prakticky shodné s originálem, ale přesto dost odlišné. A to jak celkovou náladou, tak obsazením. Jak už je u amerických remaků zvykem, film je více hnaný do extrému a tím i méně uvěřitelný. Na druhou stranu je mnohem vtipnější a v dramatických momentech naopak emotivnější. V konečném důsledku ale o něco méně "feel-good". Který přístup je lepší, těžko říct, každý má své pro a proti. S obsazením jsem spokojenej, Robert Sheehan je sympaťák a svůj herecký um předvedl s britském Misfits, ale abych pravdu řekl, jeho německý protějšek byl o něco lepší - Tourreteův syndrom jsem Sheehanovi moc nevěřil. Dev Patel je naopak perfektní - opět, typově úplně jiný, než jeho německý kolega, ale skvělý. Zoë Kravitz rozhodně není Karoline Herfurth, ale je rovněž zajímavá a zase trochu jiným způsobem (a tím nemyslím to, že celý film pobíhá ve vytahaném tílku bez spodního prádla). Alpy jsou sice Alpy, ale ani Kalifornie nezklame a prostředí je neuvěřitelně krásné a pěkně nasnímané. Jednoduše řečeno, The Road Within je víceméně to samé jako Vincent will Meer, akorát přizpůsobené americkému publiku. Líbilo se mi ale obojí, takže za mě nerozhodně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)
  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)

Reklama

Reklama