Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Z tohodle prcka se jednoujistojistě stane obrovská herecká ikona. Ch.Bale taky začínal takle zamlada a podívej se kde je teď. Tenhle prevít dokáže zahrát snad každou postavu. Tady se zhostil role autisty, jehož jediná zábava je matika (wau, to má někdo veselej život, co? :o) ). No a jak to tak na Světě bývá, tak pookřálo i autistovo srdce, respektive ho mladá rákoska nasměrovala krapet jiným směrem než jen matematickým. A tím směrem nebyla nic jiného nežli mocná čarodějka (pro jelita - láska :o) ). Průměrný dráma, ve kterým se toho moc nestane, ale kvůli tomu prckovi stojí za to vidět jednou za život. Jakej asi měli potom život? On - autista a matematickej mág, Ona - rákoska a matematická magička :o). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ide o dosť citlivý film, kde si človek tej komédie moc neužije, no skutočne je tu fungujúca dráma a máme tu postavy, ktoré je príjemné sledovať. Najviac ma asi na tomto filme brali momenty, keď sme videli ako sa Nathan snažil vyrovnať so smrťou otca a prebudiť v sebe city, ktoré ostali kdesi pochované pod škaredou autonehodou. A ak niečo tento film dokazuje, tak určite fakt, že sú veci, za ktoré sa oplatí bojovať viac než za lásku k matematike. ()

Reklama

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Použiji-li stejně dementní přirovnání mně hodné, řeknu, že vidím svět takto: "Rfowso ds kewion-fs, ikw i aisfjk!". A autisté takto: "159i+9y51,18! - (741*24x)/log0,33 = 1010100110011". Pointou je, že je zajímají jen čísla a písmena jsou pro ně stejnou záhadou jako pro mě konec Interstellaru. Tímto zdravím všechen funclub ISu. Film je natočený přesně tak, jak byste čekali. Hlavní postava a zbytek jeho grupy, jimž nerozumí ani google překladač, jeho mamka ošklivá jako pondělí (řekl bych, že bylo nutné odstranit možný sexuální element, já osobně měl krev pouze v hlavě), kripl učitel jako jakýsi mentor, vedoucí skupiny Velké Británie, jehož příjemnost by vyhnalo na max pouze kružítko v jeho palici a samozřejmě mladá žena v rozpuku, jako prvek proměny našeho hrdiny. Předvídatelné drama, někoho urazí, někoho ne, tečka. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Matiku nesnáším , a asociální autisty taky. V tomhle filmu je obojí a ani to není zrovna komedie , ale po pomalém rozjezdu jde děj přeci jen víc do hloubky. Vztahy a rodina se řeší trochu zvláštním tempem především díky hlavnímu hrdinovi , naštěstí to trochu rozbíjí vtipný učitel a hlavně skvělá Sally Hawkins, která má jeden z nejkrásnějších úsměvů co na plátně můžete vidět. Ve výsledku je to zajímavé a ač to rozhodně není film na nedělní odpoledne , nenudil jsem se. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Matematika a všetci tí matematickí géniovia vo filmoch ma odjakživa fascinujú. Ja som nerozumela jedinému zadaniu a nepomohla by mi ani kalkulačka. Myslím si ale, že film mal naviac. Zdalo sa mi, že pláva len po povrchu a všetko tam išlo veľmi hladko. Mňa osobne zaujal príbeh učiteľa, ktorý bol len načatý a nedokončený. Herci hrali ale dobre a dobre sa na to aj pozeralo. A Martinova muzika geniálna. 3,5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)
  • Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga. (AAnubis)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno