Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nič nové ani prevratné, príbeh má pár múch v podobe nelogickostí a záver je rozpačitý. Všetko toto ale nemá veľkú váhu, nakoľko v momente ako sa na plátne zjaví Sebastián s bielučkou Bellou, spolu si pomáhajú, zachraňujú život a hrajú sa v nádhernom horskom prostredí, mením sa na malého chlapca, ktorý zažíval podobné chvíle s tým najlepším psom na svete a každý film so psom v hlavnej úlohe - nech už bol akejkoľvek kvality - bol preňho zlatom. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem, pokud se pamatuji dobře, měl rád hodně knížek. Ale víc než ostatní jsem miloval tři. Heidi děvčátko z hor, Děti z Bullerbynu, a do třetice právě knihu, jejíž adaptace právě dorazila na stříbrné plátno. A...stará láska prej nerezaví. Knížku už si moc nepamatuju, ale jako film bylo tohle absolutní pohlazení po duši, a to nejen té dětské. Užasné přírodní scenérie, záběry Alp, a do toho krásné přátelství dítěte a psa. A jakého psa! Kdyby Bellu viděl Komisař Rex, sklonil by poníženě hlavu a šel hledat housku se salámem, protože Bella byla chápavější než leckterý člověk.:) To samé, dětský hrdina je na svůj věk příliš rozumný atd. Ale jeho herec byl vybrán skvěle a stejně tak ostatní. Některé dějové nelogičnosti filmu asi stejně jako já, a rádi, odpustíte. Mnohem lepší je se posadit, a vychutnávat ty emoce za doprovodu šansonů. Skoro se to stydím sem napsat, ale...většinu filmu jsem byl dost naměkko..:) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který se nesnaží nutně o to, aby byl za každou cenu líbivý, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to tak nějak schválně na emoce. Je zde dost vidět z amerického, trochu patetického způsobu natáčení, ale je to snímek, který tenhle tradiční příběh přinese i nové, mladé generaci. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Belle, tu est si belle qu'en te voyant je t'ai aimée______ Belle, que j'aime tant, depuis longtemps je t'attentais______ Souviens-toi du temps où tu venais chaque soir pour me rencontrer______ Tu passais, si belle que j'en rêvais______ Tu le sais, mon amie je t'aimais______ Belle, que j'aime tant, je t'attendrai en te rêvant______ Belle, si tu le veux, nous serons deux, nous serons deux ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)

Reklama

Reklama