Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Krásný poutavý příběh velkého přátelství malého kluka a psa na pozadí 2. světové války s kouzelnou scenérií savojských Alp. Učí nás bojovat s předsudky, nevzdávat se a především to, že ty nejdůležitější věci v životě člověka neučí škola, ale život sám. PS Viděno na Bestfilmfest v kině Lucerna v novém malém sále, což je samo o sobě kulturním zážitkem. Každé sedadlo na sobě má portrét známého herce. Já seděla na Fredovi Asteirovi, doporučuji vyzkoušet :) ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nič nové ani prevratné, príbeh má pár múch v podobe nelogickostí a záver je rozpačitý. Všetko toto ale nemá veľkú váhu, nakoľko v momente ako sa na plátne zjaví Sebastián s bielučkou Bellou, spolu si pomáhajú, zachraňujú život a hrajú sa v nádhernom horskom prostredí, mením sa na malého chlapca, ktorý zažíval podobné chvíle s tým najlepším psom na svete a každý film so psom v hlavnej úlohe - nech už bol akejkoľvek kvality - bol preňho zlatom. ()

Reklama

aniabo 

všechny recenze uživatele

Film má sice jen 95 minut, ale působí tak, že má čtrnáct hodin, a to díky tomu, že člověk v podstatě čumí na kluka a psa jak pobíhaj po horách. ty hory jsou krásný, to se musí nechat, dokonce bych řekla, že je příroda jednou z hlavních postav, pak tam máme podivně (ne)zamilovaný milence, vožralýho dědu, druhou světovou a její představitele přísný němce, z nichž jeden během filmu představí takovej plot twist, že asi podstoupil lobotomii, samozřejmě se mu líbí půvabná nedobytná pekařka Shoshana. Ve filmu je taky spousta zvířátek, co chvíli záběr na sviště, kance, kozičku, ptáčka, zkrátka: dítě + obří pes co se umeje a je bílej jako sníh + drámo + láska + hory + šansónovej soundtrack, prostě film, kde je všechno. Mrzelo by mě ho nevidět, to nemohu říct. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Na Belle a Sebastiánovi, jsem byl jako dítě s tátou a vůbec mě to nebavilo, protože i když se jedná o takový milý a hezký rodinný film, který je, ale spíš pro dospělé, protože děckám to nic nedá a budou se u filmu nudit a velký bílý pes to opravdu nezachrání, ale teď zpětně co jsem si to po neuvěřitelných 10 letech pustil znovu musím uznat, že jsem měl pravdu a že to jako dítě nemám šanci ocenit. Úžasné prostředí Alp a dýchlo to na mě, takovou dobrodružnou atmosféru za čerstvým vzduchem a lesem. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BELLO, TY JSEŠ TEN NEJLEPŠÍ PES JAKÉHO ZNÁM!“… /// Francouzská vesnička v horách v roce 1943. Fašouni hledaj v horách převaděče a vesničani bestii. Tou je chudák pes, kterej má štěstí v neštěstí, páč potkal malýho Sebastiána… Hodně takový tý přírodní poetiky, Němci plenící pekárnu a spižírny obyvatel, přátelství kluka se psem, hrdinství… na to, že je to dětský dobrodružství, to má celkem velký sklony k tragédii. Takže spíš pro ty starší a ty, co si furt nezakrejvaj voči, když maj na mušce psa! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Znám knížky a seriál od Cécile Aubry. 2.) Páč věřím, že nejlepší přítel člověka není chlast, ale pes. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)

Reklama

Reklama