Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy...a chápu, že není nutné se striktně držet reality, aby vznikl dobrý snímek. Ale filmy, ve kterých jsou zvířata personifikována mi lezou čím dál víc na nervy. Jsou to přesně tyto stupidní typy pořadů, které v lidech podporují pocit, že např. psi jsou podobní lidem - že vnímají a chápou věci kolem sebe jako takové malé děti. A přesně z této mylné představy řada lidí pak vychází při výchově svých domácích mazlíčků, z kterých pak často vyrůstají nevyrovnaná, neposlušná a někdy i agresivní zvířata. Zakázat! 3 hvězdy jsou za krásné přírodní scenérie, ty byly vážně parádní. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěla srovnávat se seriálem z roku 1965 Cécila Aubryho, protože by toto nové zpracování v žádné kategorii neobstálo: děj, herecké obsazení, hudba. Film pro mne postrádá ono kouzlo, kterým seriál oplývá a není to jen tím, že jsem jiná a že i svět je jiný. Zde oceňuji krásnou kameru a kouzelné záběry horské přírody, ale myslím, že změny v ději filmu neprospěly. Z Césara, zastánce tradičních hodnot a čestnosti, se stal notorik, postavu pašeráka ("moderního" člověka) nahradil nacistický důstojník, který se jakoby zázrakem obrátí a nasadí život pro Angelinu a dokonce se přimlouvá za záchranu židovské rodiny (!). Nakonec jsem neodolala a pustila si starší seriál... Já to tušila... snižuju na 3*. ()

Reklama

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Nuda. Takový nemasný neslaný děj o ničem. Roztomilý klučík, to ano, který se vydá hledat bestii, která prý podle všeho pojídá statkářům ovečky z ohrádky. Nakonec najde prašivého psíka, který se po jednom umytí v místním horském jezírku promění na bílého zářivého psa, připomínající na první pohled ledního medvěda. Do tohoto téměř okoukaného děje je zařazen ještě jeden děj vedlejší, kdy kloučkův pěstounský táta převádí židy přes hranici Francie. Sečteno podtrženo, z hereckých výkonů mě nejvíce oslnil ten pes. 35% ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Na Belle a Sebastiánovi, jsem byl jako dítě s tátou a vůbec mě to nebavilo, protože i když se jedná o takový milý a hezký rodinný film, který je, ale spíš pro dospělé, protože děckám to nic nedá a budou se u filmu nudit a velký bílý pes to opravdu nezachrání, ale teď zpětně co jsem si to po neuvěřitelných 10 letech pustil znovu musím uznat, že jsem měl pravdu a že to jako dítě nemám šanci ocenit. Úžasné prostředí Alp a dýchlo to na mě, takovou dobrodružnou atmosféru za čerstvým vzduchem a lesem. 7/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy pro děti, které dokážou okouzlit i dospělého diváka, to ovšem není tento případ. Bella je sympaťačka, ale to je asi tak vše, co pozitivního se dá bez výhrad o tomto snímku prohlásit. Scénář se motá od ničeho k ničemu, pokouší se navodit pocit dobrodružství, poetiky a odvahy, jenže bez úspěchu. Herci zoufale popochází před kamerou a snaží se sežvýkávat toporné dialogy. Takže zůstaneme u toho, že je to velice pěkný přírodopisný snímek, pokocháme se Alpami a zvířátky a na Sebastiana a jeho lidské druhy zapomeneme. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama