Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 2

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 015)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejen fascinující kontroverzní hlavní postava a v ní naprosto přesvědčivě mrchožroutský Gyllenhaal (casting na výbornou), ale i pevná a soustředěná režie, šarm nočních ulic a panoramat města andělů, NIGHTCRAWLERa jsem konečně po dvou letech lapil a dost si ho užil. Ta odpudivost, bez emocí, vypočítavost, manipulace, zároveň tah na branku, bystrost a ctižádost, spolu s bizarním světem peněžení tragédií... vysoce dívatelný a baví. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem vážně, že to bude drsný temný thriller, ale namísto toho se z toho vyklubala drsná černá komedie. Co naplat, ale jinak to nebylo zase tak špatný, dokonce i místy mě příběh bavil, a to i přes to, že už delší dobu se snažím přísun černý kroniky maximálně omezovat. Pokud jde o samotné hodnocení, dal bych klidně i 3 a půl hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že to nejde, tak to nechám tak a bude to akorát. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„That's my job, that's what I do, I'd like to think if you're seeing me you're having the worst day of your life…“ V neoddiskutovatelném kouzlu nočního LA se odehraje vzestup. Vzestup rychle se učícího člověka s ambicemi, přehnanou ctižádostí a on-line poučkami jak docílit úspěchu. Člověka s nedostatkem etického cítění a morálních hodnot nedovolujících překročení pomyslné čáry sociopatie. Za ten sliz, co teče betonovými kanály místo L.A. River, bychom měli tu vampýří hyenu nenávidět, ale proč? Kdyby nebylo poptávky, nebyla by nabídka a tady víc, než u čehokoliv jiného platí, že každé zboží má svého kupce.. Fascinující i znechucující Jake Gyllenhaal, z očima vyvalenýma jako by byl na štíru se štítnou žlázou, zase jednou hraje jako ďas (v okamžiku, kdy striktně kladl podmínky šéfce ranního zpravodajství, jsem mu za ní všechno odkýval).. Ta předposlední scéna (odchod z policejní stanice) mi byla jakási povědomá. Nejlepší trik, který kdy Louis Bloom předvedl, bylo přesvědčit svět, že existuje. A pak? Točil... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal (nebo spíš jeho agent) má neuvěřitelný čuch na projekty. Jake zbytečně neleze do blockbusterů (spálil se snad s Princem z Persie dostatečně?) a vybírá si menší filmy, ve kterých může naplno uplatnit svůj herecký talent, vcítění se do role a zkrátka vyniknout. Jak jinak si vysvětlit, že odmítne roli Doctora Strange, zvlášť v nekompromisní době nadvlády Marvelu? Narozdíl od jeho role slídila Lou Blooma mu o peníze nejde a za to má můj obrovský respekt! Přesně to je i případ Nightcrawlera. Silný příběh s wow momentem a nejlepší policejní honičkou, jakou jsem za poslední roky viděl, zaručen! Až se nechce věřit, že něco tak řemeslně dobře zvládnutého točil debutant a manžel Rene Russo - jakýsi Dan Gilroy. Nejednou jsem si vzpomněl na Patrolu, kde jsem taktéž zíral s otevřenou pusou, či Prisoners, kde jsem jen napjatě čekal jak to dopadne. I tady je divák svědkem morálních dilemat, od kterých se však sociopat dokáže oprostit. Je až děsivé, s jakou grácií se Jake do této nelehké role vcítil a jak autenticky působí. Rozhodně žhavý favorit na oscara za scénář a za mě určitě i na hlavní roli....90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $32,381,217Tržby Celosvetovo $41,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,975,870 //počet predaných kusov 81,883Tržby za predaj DVD v USA $2,023,566 //počet predaných kusov 89,046║ Jake Gyllenhaal sa celkom slušne herecky chytil(Patrola, Zmiznutie, Enemy), vyprofiloval, vážnejšie úlohy mu sedia a v skutku podáva bezohľadnú chladnú kalkulačnú osobu akú dokáže v súčastnosti vystrúhať len bravúrny Christian Bale, chladný nevtieravý thriller akých nie je nikdy dosť, maškrta /80%/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Během natáčení Riz Ahmed (Rick) a Jake Gyllenhaal (Louis) moc nespali a přejídali se nezdravým jídlem, aby se lépe vžili do svých postav. Během jedné z těchto celonočních pauz Riz Ahmed představil Jakeovi „Angel Delight“, klasický britský dezert. Jakeovi tak zachutnal, že si ho vyžádal přidat do nabídky štábního cateringu. (KGBelik)
  • Fyziognomie Lou Blooma (Jake Gyllenhaal) nebyla ve scénáři popsána. Až Jake Gyllenhaal se rozhodl, že by měl být hubený a působit hladově, zapáleně pro věc. (Pria)
  • Hláška „You have to make the money to buy a ticket“ zazní ve filmu pouze jednou, ale Jake Gyllenhaal (Louis) trval na tom, že ji namluví na všech lokacích různými způsoby, protože věděl, že to bude dobře fungovat v traileru. (KGBelik)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama