Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Pred Vianocami vyšla Muriel za nejakých Baťovských pár korún a ja som mal fakt radosť. Nakúpil som ju všetkým možným kamarátom s tým, že im konečne nedám žiadnu čistú depku a oni Muriel okomentovali takto: 1) sračka 2) no prepáč Fláji, ale toto stálo za 20min. pozerania 3) trochu som bol sklamaný (diplomat LubošKO :-))). No dobre, ak nemusíte Abbu, dobre, dobre, ak nemusíte lineárne vyrozprávané príbehy o "Popoluške", dobre, dobre (hoc je jasné, že Toni a Libuška sú každá z úplne iného cesta). Chce to kopu nadhľadu, nechce to žiadne veľké očakávania. A potom si Murielinu cestu jej oneskorenou pubertou užijete. Puberta vs. žena, ktorá vie čo chce, ale nevie, kde a ako to nájsť. Toni Collette, ktorá je proste z najlepších, s Rachel Griffiths, ktorá je kamarátka s naj libidom na svete, s ostatnými postavičkami, ktoré často hraničia až s karikatúrami, ale tak jedinečnými, že som ich proste miloval od začiatku do konca. Nie je to dokonalé, ale ak sa budete usmievať, tak je to proste ono...a ak si poviete NECH ŽIJÚ KAMARÁTI, tak to je presne tá pridaná hodnota, ktorá stojí za to...Za všetko hore napísané, za maminky, ktoré zostanú (ne)vedome uväznené vo svojich nedokonalých životoch (a za ich smutne pravdivé vykreslenie), za zoznamovaciu scénu na plavárni s Davidom Van Arcklom (tu je Toni neskutočná)...je toho dosť, na čom sa budete pochechtávať i toho, čo Vás citovo vyžmýka (ak tú líniu nájdete)...vrátane pocitu uväznenia vo vlastnom tele, vo vlastnej hlave, vo vlastnej rodine.. a za toto všetko 5 * ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o svatební romantickou komedii, ale spíše netradiční drama s prvky romantické komedie. Životní nepříjemnosti a traumata jsou tu sdělována s humorem a nadsázkou, ale občas při tom může jednoho až píchnout u srdce. Děj i závěr jde mimo klasický scénař. Doprovodné melodie skupiny Abba vás nenechají na pochybách, že život má smysl brát s lehkostí ikdyž jde o sebetěžší trable. Stejně ûsměvný a elegantní je závěr filmu v duchu hesla "don't worry be happy "ať už jste jakkoli zvláštní. ()

Reklama

Mr. Sandman 

všechny recenze uživatele

Tahle Australská skupina herců je fakt povedená. Příběh se velmi dobře vyhýbá klišé. Muriel je přes všechny nedostatky sympatická a její motivace jsou vcelku pochopitelné. Film vás může často dovést až k slzám. Moc mě potěšilo zpracování vztahu s plavcem, který byl původně tak povrchním a nakonec se stal hlubokým a lidským. Fajn. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tragikomedie o Muriel, které štěstí v ničem nepřeje. Vlastně není divu, když vidíte v jaké žije rodině. A tak si aspoň ke "štěstí" pomůže podvodem. Takový malý velký australský film za silnější 3 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jedno tomuto filmu nelze upřít - jen těžko kolem něj projdete bez povšimnutí. Tvůrcům se nějakým zázrakem podařilo každých 30 minut vykřesat ze změti trapnosti, klišé a karikaturní nadsázky civilní, dojemný okamžik, který celý ten cirkus na chvíli spojí dohromady. Zmátlo mě to natolik, že jsem dokázal 106 minut poslouchat ABBU a nakonec jsem vzdal jakýkoliv pokus o zaškatulkování nebo vyhodnocení. Máš to za tři, Muriel. A hodně štěstí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama