Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)

(více)

Videa (20)

TV spot 14

Recenze (138)

Cesty timem odpad!

všechny recenze uživatele

Hele neserte mne s tím smíchem v pozadí! Ať by to bylo sebelepší, pokud je tam smích v pozadí, který vynalezl nějaký amík pro americký diváky, který jsou na tom jenom o trochu líp, než hráči americkýho fotbalu, který jsou úplně vydlabaný (dle seriálu Dabing street a což potvrzuji a jsem na stejné vlně s Dejvicemi), a čecháčci se musí po těch amíkách opičit a mají za to, že i český diváci jsou tak vydlabaný, že je musí smích v pozadí nakopnout, aby věděli kdy se jako mají smát, tak tomu dávám odpad! Smích v pozadí mne irituje a vypínám tečka! ()

martins 

všechny recenze uživatele

Bohužel i ČT jde po stopách Novy a nyní Primy, hold nové vedení přeběhlíků z Novy se nezapře. Po Combecku či Heleny je tady další bomba v podobě sitcomu Marta a Věra. Obsazení velitel a la Adolf Hitler, jedna naivní trubka a jedna prasnice zažívající starosti v kanceláři firmy leeevne.cz. Jedna hvězda za Pavla Lišku, v takových rolí je opravdová hvězda... a druhá za to, že ČT dokáže natočit ještě větší paskvily... ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to jako na houpačce, chvílema sranda a pohodička, chvílema ovšem nuda a téměř trapnost. Natočit kvalitní a vtipnej sitcom evidentně není nic jednoduchýho, aspoň v našich vodách ne. Protože vymyslet něco pro 3 herce, kteří jsou v podstatě celou dobu v jedné místnosti, chce opravdu mít pod kloboukem. Viděl jsem cca 3 díly a obávám se, že kvalita už se nikam nepohne a zůstane to takhle. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Marta, jako naivní, hloupoučká puťka, věřící v ideály světa, a Věra, zkušená, životem protřelá žena, které žádná sladkost není cizí. A postupně si získala nejen svou kolegyni, ale i mě. Věra mi byla sympatičtější svou brutální upřímností. Brouček mě zaujal spíše díky jeho představiteli neboť Pavel Liška jej zahrál skvěle. Čtyčicet devět procent je málo, to si seriál rozhodně nezaslouží. Na druhé straně chápu, že to co stačí v humoru mě, tedy dialogové rozbroje a jasně viditelná, často se projevující rozdílnost povah, všem stačit nemusí. Ostatně minimalismus je vidět hlavně v první sérii. Ze dvou místností a tří postav prostě brutální humor nevytřískáte. Nebo možná jo, ale musel by být ještě lépe napsaný. A ty místnosti byly vlastně tři. Kancelář šéfa, chodba a kancelář zaměstnankyň. Je to trochu málo a to došlo i tvůrcům, proto seriál ve druhé řadě posunuli kapánek výš a poslali hrdiny i mimo kancelář. Petr Kolečko má za sebou úspěšné seroše, ale tentokrát musel celý humor postavit pouze na třech postavách a zápletkách, které mohou nějak ovlivnit chod jedné kanceláře plus samozřejmě osobní život. A tím pádem se některé zápletky mohou zdát podstatně chudobné. Chyběly třeba vážnější témata nebo více celospolečenských, jejichž diskuze by mohla být okořeněna právě humorem s ohledem na rozdílné postavy hrdinů. Zde akorát vidíme utahování si ze vztahů na pracovišti, vztahu šéf-zaměstnanec, nebo s českou pracovní morálkou. I v tom by ale tvůrci mohli být podstatně štiplavější. Vždyť v jiných seriálech si servítky neberou. Ovšem Kolečko má za sebou mega úspěšný Okresní přebor nebo vynikající Lajnu. To jsou samozřejmě typologicky jiné seriály, ale laťku asi prostě nastavil příliš vysoko. Mě se ale Marta a Věra líbila a rád si ji kdykoli zopakuju. ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Tak ono to vypadá jako dobrá krávovinka a celkem se tam toho moc neděje. Jenže občas příjde nějaký inteligentní vtípek nebo narážka na něco a rázem to trochu zvedá latku. Nečekejte fekální a prvoplánový humor a budete asi spokojeni.Brzo hodnotit ,ale odpad ani náhodou na to je to vcelku chytré. Takže zatím za 3 hvězdy a příště koukám určitě znovu. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (5)

  • Exteriér fiktivní kanceláře Leeevne.cz se nachází na Vinohradech, v ulici U Zvonařky. (hermiona)
  • V díle "Vstřebávání! Věra (Sabina Remundová) líže nanuk, který se během scény zvětšuje a zmenšuje, přestože by se měl zmenšovat. (Chip89)
  • Doménu Leeevně.cz si zaregistrovala Česká televize a využila ji jako fiktivní rekvizitu seriálu. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama