Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (191)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sci-fi jednohubka, která místo aby postupně gradovala, tak bohužel postupně degraduje. Nejsilnější je tedy začátek, zhruba po hodině film začíná uvadat, finále je pak celé divné a nicneříkající. Výborná atmosféra však prošpikovala celý film, takže i tu sestupnou kvalitu jde snést. Přispěli k tomu i herci. Jasné 3 hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Veľmi. Ale rozhodne to nie je film pre každého. Tá 80´s atmosféra je cool, hudba vynikajúca, herci takisto. Je tam hromada super scén, ale mám problém so scenárom, ktorý sa tvári že má v rukách tromfy a pritom dosť blafuje. Mohlo to by ť lepšie, ale pri takto malom projekte to nevadí tak ako pri 200miliónových stávkach na istotu Slabších 8/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu bych zase tak kritický úplně nebyl. Jasně, nápad je hodně ulítlej, ale zpracování je na realistické sci-fi více než slušné. K tomu stejně tak na tom jsou i herci, kteří se zde sešli ve více než solidním rozpoložení. Kirsten Dunst, Michael Shannon, Joel Edgerton a Adam Driver jsou určitě z těch herců současnosti, na které je fajn koukat a většinou Vás nezklamou. Pokud tedy přijmete námět, tak počítejte s tím, že efektivnost Vás nezklame. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zaznělo tu už srovnání se stále více tápajícím Shyamalanem i s nepovedenou rádobysci-fi Tomorrowland. Sedí obé, ale jen částečně. Animace na konci skutečně Tomorrowland připomínají, ale musím říct, že jeden Hugh Laurie je mnohem lepším protivníkem, než celá armáda maskáčů, agentů a poldů. Oproti Shyamalovu Znamení je Midnight Special komornější a psychologicky propracovanější. Michael Shannon, Nicholsův dvorní herec, opět podává uměřený a přesvědčivý výkon, líbila se mi i Kirsten Dunst, která roli mamky pojala poměrně chladnokrevně. Absence baf-scén mi nevadila, co mi ale chybělo, bylo napětí. Efektivnější využití svítících očiček jsme ostatně viděli už v Červeném trpaslíku a bohužel ani při přestřelkách nebo automobilových honičkách se člověku čelo neorosí. A nakonec přejdete i to, že se scénárista ani neobtěžuje naznačit, kterak vlastně Roy a Sarah k emzáčkovi přišli. Ono je to totiž všechno fuk, v tom je ten problém. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 30 minut naladí na silně atmosférickou a komorní sci-fi podívanou, která by eventuálně mohla řešit zajímavé věci po stránce psychologické či spirituální. Později se bohužel vyprávění obrátí a utápí se v pomalém tempu, které tvoří primárně velice strohé a dlouhými pomlkami vyplněné prázdné dialogy. Příběh se tak výrazně neposouvá, nijak nepřekvapuje a nezachraňuje jej ani pár opravdu poutavých záběrů, přičemž by rozhodně neuškodilo kdyby jich bylo o mnoho více, jelikož si o to Midnight Special opravdu říká. I přes lehce uspávací režim tvoří Jeff Nichols výjimečně tíživou atmosféru, podobně jako tomu bylo v Take Shelter, čemuž výrazně dopomáhá i jeho dvorní herec Michael Shannon. Navíc se do toho vkládá dunivá mysteriózní hudba a „lens flares“ evokující další počin J.J. Abramse. Již čtvrtý celovečerní film velmi nadaného režiséra, který svůj filmařský um rozhodně nezapře, tak působí jako lehce zabitý a) nezkušeností v rámci náročného sci-fi žánru b) nedostatečně vyhrazeným časem pro scénář. Volím spíše druhou variantu, jelikož ani závěrečná pointa s následným ukončením nenašla své místo mezi kladnými momenty. Na závěr nutno vyzdvihnout klučinu, kolem něhož se celý film točí a bez váhání by se mohl přidal k partě v Stranger Things. [60%] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Jedná sa o prvý štúdiový film Jeffa Nicholsa. Aj v tomto prípade chcel pôvodne film natočiť s nezávislým štúdiom, pretože chcel mať možnosť rozhodnúť o finálnom strihu. Na poslednom stretnutí s predstaviteľmi Warner Bros. ich informoval o tejto požiadavke a tí súhlasili. Najmä preto, že film mal relatívne malý rozpočet (18 miliónov dolárov). (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo naprieč viacerými štátmi na juhu Spojených štátov, predovšetkým však v meste New Orleans, kde sa točilo 40 dní. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama