Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (191)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavná dejová linka je v podstate road movie, kedy sa divák postupne všetko patrične dozvedá. O veľkú drámu alebo mohutný tlak na city sa ale nejedná. Všetko plynie voľne a to za použitia k tomuto žánru veľmi podarenej hudby. Snímka prináša už mnohokrát použitú dejovú šablónu a tak nejako veľmi pripomína hlavne tvorbu Stevena Spielberga. Alebo som jediný, kto vidí v prvej polovici priamu súvislosť so superhrdinami a v polovici druhej napríklad s E.T. mimozemšťanom či Stretnutím tretieho druhu? Najskôr to vyzerá, že sa jedná len o obyčajného chlapca s nadprirodzenými vlastnosťami a spočiatku nemožno vydedukovať, či ho tí v aute unášajú alebo zachraňujú, ale keď sa náhle ukáže, že ho chce vláda za pomocou rôznych bezpečnostných zložiek chytiť, dostáva sa všetko pomaly do úplne iných súvislostí a razom príde odhalenie, čo je ten chlapec naozaj vlastne zač. Jedná sa teda o nádherné alternatívnu sci-fi kombinovanú s príbehom rodičov majúcich srdce k chlapcovi s túžbou mu pomôcť za každú cenu. Cool filmový príbeh pre milovníkov sci-fi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. Mno, že se z toho nakonec vyklube levnější slepenec Blízkých setkání třetího druhu a Starmana, to mne nenapadlo. Dokonce i ten mladý vědecký specialista má francouzské jméno, jako svého času Truffaut v Blízkých setkáních. Nápad vlastně není špatný, ale přijde mi nedotažený a místy zbytečně natahovaný. Třeba ta sekta - evidentně vznikla ještě před dítětem, tak co bylo její náplní a proč najednou všichni tak zblbli z recitování GPS souřadnic? Když všude byla FBI, jak se mohli dva chlápci trhnout a jít hledat dítě? A nakonec mi docela vadí, že vlastně nebyl vysvětlen ten cizí svět nad námi (paralelní?, svět stvořitelů? pozorovací?) a celé se to vlastně soustředí jen na tu honičku. A ten poslední záběr - bude jako druhý díl? Něco jako Otec vrací úder? A kam vlastně bude mířit manželka, když mění image, co bude teď dělat? V určité chvíli mi to navíc přišlo jako film od člověka, který ztratil dítě a potřebuje se s tím vyrovnat (viz světelné bytosti), ale princip Boha je mu vzdálený, tak vymyslí svítící pajduláčky z jiného univerza. Nevím, přišlo mi to na ten v podstatě nakonec jednoduchý a prostý nápad zdlouhavé, kupodivu bez emocí, možná chyběl i trochu nadhled, a ta depkoidní hudba to celé shazovala dolů, jak jen to šlo. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až moc dlouho se v tomhle snímku čeká na to něco velkého, co přijde, až to nakonec přijde a není to takové, jak jste si představovali. Jsou zde dobré scény, ale ještě lepší herecké výkony, kdy Michael Shannon je pro mě prostě skvělý v každé roli. Adam Driver ukazuje, že není jen Kylo Ren, i když stejně budete mít pocit, že hraje tak nějak stejně, i když více na straně dobra. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, ale nakrútený strašne unavene a nezáživne a rovnako matní a o ničom sú herci, čo je dosť smutné, lebo Joel Edgerton, Adam Driver, Sam Shepard a Michael Shannon sú za bežných okolností dobrí. Tu však nie. Tu nie je dobré takmer nič. Trvá to skoro dve hodiny, ale už počas prvých dvoch minút som takmer umrel od nudy. Jemne mi to pripomínalo Podpaľačku od Kinga, pričom Edgerton sa podobá na mladého Michaela Rookera alias kingovského šerifa Alana Pangborna z Temnej polovice. Inak ruky preč. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre Nicholsove filmy mám ja asi slabosť. Vždy ma ten chlap dokáže niečim zaujať. Tentokrát to bolo príbehom, ktorého rozuzlenie pred vami chvíľu skrýva, spôsobom jeho vyrozprávania, ale hlavne neskutočnou atmosférou (a tá je jeho doménou), tentokrát aj podmanivou muzikou a samozrejme skvelým Shannonom, ktorému zdatne sekundovali aj ostatní herci. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo naprieč viacerými štátmi na juhu Spojených štátov, predovšetkým však v meste New Orleans, kde sa točilo 40 dní. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama