Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (241)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vám, ale mně přišlo, jak kdyby měl režisér nutkání za každou cenu kopírovat Kingsmana, případně Kick ass, prostě klasické Vaughnovky, které jsou od začátku vymazlené, chytlavé a intelignentí, ale bohužel Nourizadeh nedosahuje takových kvalit a je to hrozně znát. Aspoň, že miluju Kristen Steward a Eisenberg je sympaťák i s mačetou. Každému proto dávám jednu hvězdu, ale film sám o sobě nemá žádnou hodnotu. Je mi líto. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka nesuroda variacia na Bourna s nerdom v hlavnej ulohe. Do urcitej miery to pripomina Vaughnove pecky Kick-Ass a Kingsman, ale ani zdaleka tento mismaš zanrov nefunguje tak dobre ako u Vaughna. Eisenberg je uveritelny ako nerdovsky chudak ale akonahle sa z neho stane vrazdiaci agent, tak som mu to neveril ani na sekundu. Dalsim castingovym omylom je Kristen Stewart so svojim klasickym trpiacim vyrazom. Nesympatickejsiu ustrednu dvojku som uz davno nevidel. Dokonca aj inokedy neskutocne charizmaticky Walton Goggins tu pôsobi ako trapny zabijak s tym otravnym smiechom. Cely cas som belancoval medzi 2 a 3 hviezdickami. Tretiu davam za to, ze sa mi namet pacil a v schopnejsich rukach z toho mohla byt pecka. A hlavne musim ocenit akcne sceny. Nie su sice dychvyrazajuce, ale su v R-kovom ratingu a bez zbesileho strihu, takze prehladnost je na jednotku. To je v sucasnosti dost vzacnost. 5/10. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento film je rovnako strašný ako meno režiséra. Nemôžem si pomôcť, ale toto mi neprišlo ani vtipné ani akčné, vlastne nijaké. V polke filmu som začal seriózne uvažovať nad tým, či tu trávu húlia len herci pred kamerou, alebo aj týpci za ňou. Kedže som to dopozeral dokonca, ja v tom mám jasno. 29% - 1* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, co od toho filmu čekat, takže jsem byl jeho vývojem nakonec hodně překvapený. A musím říct, že docela mile. A akčních scénách to funguje, ale díky hlavní dvojici to funguje i jinde. Topher Grace je pořád docela dobrou komickou postavou, takže ty zábavnější momenty celkem dobře kočíruje. Příběh pak moc nepřekvapí, ale není to vůbec zlé. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ztřeštěná konina s inspirací u Bournea a Washingotonova Equalizeru (tohle se mi u filmu vybavovalo) se za vlasy přitaženými postavami, jejich konáním i samotným zvratem "všechno je to vlastně takhle". A i přes poněkud místy zbytečnou míru násilí a stříkající krve to bylo ještě v míře, kterou jsem byl schopen zkousnout a tak jsem se i bavil, ale popravdě asi hlavně díky Eisenbergovi, který byl správně zakřiknutý a vyjukaný. Nevím, jestli z Kristen bude v boudnu nějaká herečka nebo skončí u béčkové produkce, ale tady mi přišla taková... stejně nevýrazná jako ve všech jejích "poststmívajících" štacích. No a pak sál za zmínku snad jen vyšinutý Smíšek a to bylo všechno. Ano, viděl jsem to a nebolelo to. K lepšímu zážitku to tomu ale přeci jen něco chybělo a ne, už to nemusím vidět kdy znovu. Tu pomyslnou půlhvězdičku filmu tedy seberu, byť v rámci místního hodnocení to ty průměrné *** ve výsledku stále mít bude. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • U části závěrečných titulků je použita animace, kterou vytvořil zesnulý Gary Leib, undergroundový kreslíř, animátor a muzikant. Hlavní postavu tvoří opičák Apollo Ape, což je použito i v komiksu, který vytváří Mike Howell (Jesse Eisenberg). (noelcoward73)
  • Scenárista Max Landis prozradil, že si název filmu napsal na ruku lihovým fixem na jedné house party, kde jej vymyslel. (Ajjinka)
  • Jesse Eisenberg trénoval niekoľko mesiacov pred natáčaním denne filipínske bojové umenia. Jeho trénerom bol rodený Filipínčan, Robert Alonzo, ktorý pracuje ako koordinátor kaskadérov a choreograf bojových scén. Podieľal sa napríklad aj na natáčaní bojových scén vo filmoch Jack Reacher (2012) a Start Trek (2009). (ywo666)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama