Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (264)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Projet v Jižní Ameriku ve dvou Trabantech, polském Fiatu a Jawě? I když to může znít ze začátku poněkud absurdně, tak k mému velkému překvapení to tato atypická vozidla přes tuto nádhernou zemi zvládla, pročež Vás čeká 98 minut skvěle zpracovaného dokumentárního filmu, u něhož se budete královsky bavit. Skvělá práce! (Netflix) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Stačí nápad, pár správnych ľudí a za žiadnu cenu nezísť z cesty. A aj nejaké to šťastie. Fandím takýmto nadšencom. Jedného podobného mám doma, a konkrétne tieto krajiny mám napozerané z jeho fotiek. Krajina nádherne fotogenická, farebne úžasná a áno aj ľudia sú tam veľmi milí. Všetky tie ostatné zádrhely, ktoré ich stretnú cestou sú iba veľkým plusom pre nás divákov, nakoľko je to všetko ešte zaujímavejšie a som rada, že to nakoniec dobre dopadlo. Žltá je dobrá! (Filmová výzva 2016 - Frajer42) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Dan Přibáň opět dokazuje, že nic není nemožné a že Traban není vysloužilé auto, ale naopak. Tentokrát přidal ještě Polského malucha a naší Jawu a vyrazil. Na otázku, proč nevzal tři Trabanty odpověděl, že se nevešli do přepravního kontejneru, kdežto Maluch jo. Je to šílená, nebezpečná a hlavně dobrodružná jízda. Prostě nádhera. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zvyklý na kvalitu vánočních speciálů Top Gearu, ale na české poměry je trabantové dobrodružství také svým způsobem zábavné. Bohužel tento dokument trpí nevyvážeností mezi nudnými pasážemi (přejezdy, opakování podobných scén, koupání) a potenciálně zajímavými pasážemi, které jsou nastříhané zase zbytečně zkratkovitě (problémy na cestě, opravy, technické záležitosti). Předchozí Afrika mi proto přišla zpracováním o něco lepší. 70% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pokud potřebujete spravit náladu, pusťte si Trabanty. Seriál jsem viděla už dávno a napálila mu pět hvězd, protože to bylo jako zjevení. Schválně jsem si před zhlédnutím filmu dala pauzu. Leč musím přiznat, že seriál je lepší, našlapanější, vtipnější. To však neznamená, že snímek by byl špatný. Ba naopak. A navíc je to pro mě příjemné vyplnění času, kdy čekám na nové díly o putování po Austrálii. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)
  • Cestovalo se skrze šest jihoamerických států, konkrétně přes státy Guyana, Peru, Bolívie, Brazílie, Chile a Argentina. (Terva)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama