Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mám rád fotbal, mám rád Londýn, mám rád indickou kuchyni i Keiru Knightley. Tak proč na mě tenhle britský Bollywood téměř neúčinkoval?! Možná proto, že tady nejde ani tak moc o fotbal, Londýn nebo kuře na kari, jako spíš o vážně nevážně míněný pohled na koexistenci dvou odlišných kultur. Na komedii to není dost vtipné, jako drama je to zase moc přeslazené. K tomu přimíchaná lovestory, působí navíc trochu těžkopádně a nevěrohodně. Pokud jde o střet kultur, dávám přednost jiným úhlům pohledu (http://www.youtube.com/watch?v=OAkfHShATKY ) :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě bavil už před léty, a tak jsem si ho docela rád osvěžil. Mám rád indickou kulturu, i když je hodně svérázná, mám rád fotbal, který je prostě jednoduchým a jedinečným sportem, no a samozřejmě mám rád dobré filmy. Tohle je poměrně dobrá komedie, která má silné postavy v hlavních rolích. Pěkně se na to kouká. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Může dát jeslí, kolik chce, může bavit přihlížející efektními narážečkami. Je Indka, takže se musí hlavně dobře vdát a být tady pro manžela. Denně má pohled zabořený do tváře anglické fotbalové ikony, kterým má vyzdobený celý pokoj, denně se může prohánět v parku, jenže vědět to rodina sestřina snoubence, byl by s veselkou amen. Jenže tohle děvče má talent, možná až takový, že by to mohla dotáhnout k profesionální kariéře. Romanticko-sportovní jednohubka s příchutí kari se vydala cestou výhradně pobavit, ač se místy otře o svazující tradice. Vesměs je ale velmi přímočará a nijak si to nekomplikuje. Možná jen právě tím, že si tvůrci asi vzali předsevzetí, že se dotknou snad každého druhého tématu, který se týká mladých (náboženství, tradice, homosexualita, vzpírání rodičů, dívčí soudržnost, boj o kluka). A ne vždy to vychází. Nevyšlo ani pitvoření uvnitř indické domácnosti (i když chování matky-Angličanky je stejně zbytečně pitomé), ač je duo temperamentní manželky a chápavějšího otce (výborní Shaheen Khan a Anupam Kher) tím nejlepším, co tahle i dnes příjemná komedie nabízí. A samozřejmě tu máme také Keiru Knightley, i když jejích padesát kilo (a to jí možná křivdím) ve sportovním nevypadá dvakrát nejlépe. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Náhodou, mně se to líbilo. Od filmu jsem čekala odpočinkovou zábavu, nic převratného, a toho se mi také dostalo. Sice mi vadila vychrtlá Keira, ale třeba indičtí herci byli fajn. Fotbal jsem si vždycky ráda zahrála a mám k němu trochu vztah, proto se mi na film koukalo poměrně dobře. Sem tam vtipné scénky a dialogy vše hezky doplnily. Uznávám, není to nic, co by vás posadilo na zadek, ale pokud nic neočekáváte a překousnete někdy pár trapnějších věcí, příjemně se u toho uvolníte. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pak nemá být v Americe náš fotbal, jejich soccer,sport pro slečinky, když ty holky v týhle komedii ani o ničem jiným nemluví. Ano, je to divné koukat na holky, jak hrají fočus, ale na druhou stranu je to něco jiného, neokoukaného, co pobaví maximálně a nejspíš jen evropského diváka. Na to, že tento film pochází z Velké Británie jsem čekal poněkud více humoru, profesionálnější postavení k tomu sportu a snahu zaujmout diváka. Jenže příběhově je to absolutně na suchu. Předvídat se dá hodně a celkově už nemá prakticky čím zaujmout. No a pak mě ještě vytáčí ten název. ...Blafuj jako Beckham... Solidní tahák na diváky. Ale zase proč ne. Beckham je star, takový Wayne Rooney by asi u fanynek těžko vynikl jako on. --- Ahoj. - Kde normálně hraješ? - V parku. - Na které pozici? ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Postavu Teeta na poslednú chvíľu nahradil Kulvinder Ghir. (rador)
  • Jelikož byla Keira Knightley nezletilá, nemohla být po celou dobu na natáčení a mohla pracovat jen několik hodin denně. Když nenatáčela, dělala domácí úkoly, protože ještě stále chodila na střední školu. (Lauralex)
  • Profesionální fotbalistka Parminder Nagra měla strach, že kvůli jizvě na svojí noze nedostane hlavní roli Jess, ale nakonec bylo zranění i příběh jemu předcházející zapracováno do scénáře a použito. (Morien)

Reklama

Reklama