Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná romanticko-priateľská komédia, ktorá je založená na viacerých konfliktoch či paradoxoch. Ženy a futbal, indické dievča a kultúrne zvyky jej rodiny, láska k jednému mužovi a tak podobne. Pokiaľ máte na podobný únikový film náladu a máte radi futbal, Blafuj ako Backham vás nesklame. Väčší ťah na bránku majú ale nenáročné komédie pri kratšej stopáži. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Komedie? Jak pro koho, mě to nerozesmálo ani jednou. Drama? Leda velmi povrchní a slaboučké. Romantika? Jak by mohly chybět zaláskované pohledy a polibky, když koukáme na film o puberťačkách (a pro puberťačky). Sport? Připouštím, tyhle klipovité záběry ženského fotbalu byly rozhodně zábavnější, než sledovat výkony mužských primadon z nejvyšší české fotbalové ligy (ale pokud jsou pánové placení za herecké výkony, zvláště za předstírání bolestivé smrti, pak ve světě skoro nemají konkurenci:-)). Průměrný film se zaměřením pro teenagery. 55% ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem stastny jako snad nikdy predtim, ze existuje komedie (nejen) pro mlade, ktera se netoci kolem sexu, perverznost ia fekalnich vyjevu hlavnich hrdinu. Prijemna komedie se zacinajici Keriou o fotbalu, ktery mam tak rad je opravdu skvelou podivanou, neni to zadny trhak, zadne akcni sceny, zadne efekty, je to prijemny film na stredecni vecer. Jak tady uz nkdo pise, po case uz omrzi to ustavicne "co kdyz na to rodice prijdou; tys nas zradila, nikam", ale to na kvalite neubira. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mám rád fotbal, mám rád Londýn, mám rád indickou kuchyni i Keiru Knightley. Tak proč na mě tenhle britský Bollywood téměř neúčinkoval?! Možná proto, že tady nejde ani tak moc o fotbal, Londýn nebo kuře na kari, jako spíš o vážně nevážně míněný pohled na koexistenci dvou odlišných kultur. Na komedii to není dost vtipné, jako drama je to zase moc přeslazené. K tomu přimíchaná lovestory, působí navíc trochu těžkopádně a nevěrohodně. Pokud jde o střet kultur, dávám přednost jiným úhlům pohledu (http://www.youtube.com/watch?v=OAkfHShATKY ) :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já mam k fotbalu dost blízko a mám pro něj slabost, takže mam i filmy z fotbalovýho prostředí hodně rád. Tohle je sice ženskej fotbal, což je trošku rozdíl, ale aspoň tam zanikne to, že jak Keira, tak Parminder (ta je na tom líp a nechápu jak může být o 10 let starší než Keira) hrát fotbal opravdu neumí a i přes značný schovávání za střih, to je dost patrný, ale to sem si jen tak rejpnul, jelikož si toho dost všímám, ale tady to neni moc podstatný, takže už držim hubu. Nicméně tohle neni film jen o fotbalu, ono by se spíš dalo říct, že fotbal, ač se to úplně nezdá, je až na druhý koleji a daleko víc se děj věnuje vztahům, tradicím a v podstatě takovým rodinnýmu prostředí muslimů v Anglii a i když těhle rodinodramatických filmů nejsem zrovna zastánce, tak ve spojení s fotbalem sem se docela příjemně bavil. Krom toho na začátku filmu se v záběru mihne hlavičkující a pochodující Jenda Koller ještě z dob, kdy byl v Anderlechtu a to se cení. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Parminder Nagra vyhrála v roce 2002 cenu FIFA za fotbalovou osobnost roku a porazila tím takové hvězdy jako Figa a Ronalda. Stala se zároveň první ženou, která toto ocenění dostala. (Morien)
  • Pri úvodnom zápase hrá Manchester United proti RSC Anderlecht. (rador)
  • Profesionální fotbalistka Parminder Nagra měla strach, že kvůli jizvě na svojí noze nedostane hlavní roli Jess, ale nakonec bylo zranění i příběh jemu předcházející zapracováno do scénáře a použito. (Morien)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno