Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Neni to komedie. Neni to tragedie. Nic zajimaveho se tam neresi, ani se tam nic zajimave neresi. ... KAZICE! SPOILERY Nekolikrat pouzita neprijemna nahoda http://cs.wikipedia.org/wiki/Deus_ex_machina (Coze? Keira hraje fotbal? Keira miluje trenera? Indka si vyvkrla nohu? ... ) jako facka od nevestky ... Jsou totiz i nahody "obycejne", ktere se stavaji v kazdem filmu. Tady jsou bleskem z cisteho nebe co sjizdi po hromosvodu a skvari moje koule. Dostavam tik a mackam [ posun vpred ]. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zelená je tráva, fotbal to je hra, a kopačka Keira holka pohledná. Hrdinky (mezi které počítám i bezpohlavního Jonathana) jsou čutálistky tělem i nohama, ale tvůrci ne a ne se rozhodnout, jestli má být výsledkem utkání fresh romantika pro teenagery, kteří už ani nevědí, jak hřiště vypadá ve skutečnosti, nebo nenápadná lekce ze základů sociologie, podsouvající teenagerům, kteří ještě ani nevědí, co to slovo znamená, střípky myšlenek o emancipaci, přistěhovalcích a Mičudě, která rozdíly mezi národy a pohlavími odnáší. Celkový pocit je jako sledovat ženu v mužské sportovní disciplíně: nic proti, jenže to není ani ryba, ani rak. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja by som tento film ani moc za komédiu nepovažoval,zasmial som sa asi dva až tri krát.Ale zas tento film hrá viac na city diváka,lebo je to o holke ktorá chcela hrať futbal a rodina bola proti tomu ale aj tak išla za svojim snom a na konci bol z toho happy end.K tomu sa musí prirátať aj nejaká ta romantika a je tu pohodový film s veľmi príjemnými hlavnými predstaviteľkami P.Nagra-K.Knightley. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pak nemá být v Americe náš fotbal, jejich soccer,sport pro slečinky, když ty holky v týhle komedii ani o ničem jiným nemluví. Ano, je to divné koukat na holky, jak hrají fočus, ale na druhou stranu je to něco jiného, neokoukaného, co pobaví maximálně a nejspíš jen evropského diváka. Na to, že tento film pochází z Velké Británie jsem čekal poněkud více humoru, profesionálnější postavení k tomu sportu a snahu zaujmout diváka. Jenže příběhově je to absolutně na suchu. Předvídat se dá hodně a celkově už nemá prakticky čím zaujmout. No a pak mě ještě vytáčí ten název. ...Blafuj jako Beckham... Solidní tahák na diváky. Ale zase proč ne. Beckham je star, takový Wayne Rooney by asi u fanynek těžko vynikl jako on. --- Ahoj. - Kde normálně hraješ? - V parku. - Na které pozici? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak jdou dohromady fotbal, holky, indické tradice a Británie? Jak vidno na příběhu Jess tak těžko, což ve výsledku vede k překvapivě příjemnému filmu. Je to zábavné, milé a mnohem víc britské než hollywoodské. Svižné tempo, až na Meyerse sympatické obsazení hlavních rolí a fotbal a motiv rodinných a národnostních tradic jsou v harmonické rovnováze. Celé je to spíše příjemně střídmé než filmařsky přeplácané, spíše odlehčené než komické. Několik výborných scén, několik poněkud křečovitých momentů, které mohly být pojaty lépe, a mezitím slušný a přijemný nadprůměr. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Přestože pojmy jako "David Beckham" a "bend" ("blafuj" v názvu filmu) jsou v Anglii běžně známé, v Americe o nich v době vzniku filmu neexistovalo povědomí a distributoři proto chtěli název změnit na "Move it like Mia" podle amerického fotbalisty Mii Hamma. Režisérka s tím ale nesouhlasila a film vyšel pod originálním názvem. (Morien)
  • Profesionální fotbalistka Parminder Nagra měla strach, že kvůli jizvě na svojí noze nedostane hlavní roli Jess, ale nakonec bylo zranění i příběh jemu předcházející zapracováno do scénáře a použito. (Morien)
  • Jelikož byla Keira Knightley nezletilá, nemohla být po celou dobu na natáčení a mohla pracovat jen několik hodin denně. Když nenatáčela, dělala domácí úkoly, protože ještě stále chodila na střední školu. (Lauralex)

Reklama

Reklama