Reklama

Reklama

Film vypráví o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce ve sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (148)

Skleni 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie sa nekoná. I keď ho asi nik ani neočakával, že nie. Adam je ako vždy umravčaný, príbeh niečim zaujímavý a svojrázny no vyhrotený do extrémov ktoré Vás nútia si ísť zobrať vodu počas filmu a vôbec Vám nevadí tých stratených 10 minút z filmu. Proste klasika čo sa týka Sandlera. Mňa ale prekvapil trochu aj miestami jeho herecký výkon, ktorý sa dal považovať na pár minút za dobrý. Ostatní herci sú na tom dobre, ich postaví už tak moc nie. Dialógy prehnané, nelogické a veľa momentov zbytočných. Film zostrihať na 2/3, dodať viac dramatických scén, vtipy od "nášho retardovaného suseda" dať preč a nahradiť. No a potom tu máme super film. Takto priemernosť. Tesne síce, ale je to priemer. ()

Flekster odpad!

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý film. Najviac ma znervoznovala hlupost prejavujuca sa u hlavnej postavy. Nenasiel som ziaden zmysel v tomto filme. Najhorsi film s Adamom Sandlerom aky som kedy videl. Vobec to nieje komedia teda nic vtipne na tom filme nebolo. Hlupost hlavnej postavy a hlupost celeho pribehu vobec za vtipnu nepovazujem. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto jiná záležitost než je u Sandlera zvykem ;-) Jako komedii bych to neklasifikovala, spíš jako pohádku pro dospělé, kde se nenachází štíhlé blondýnky, kterým vše v životě vychází, ale naopak výborný antihrdina, obtloustlý starý mládenec, kterému nějak život proklouzl pod rukama a tak nějak neví co sám se sebou a tak raději tiše přežívá.. Hodně velkým bonusem jsou známé a kvalitní herecké tváře jako Steve Buscemi a Dustin Hoffman, ale bohužel není vytěžen všechen jejich potenciál.. Příjemná oddechovka, která potvrzuje, že Sandler je (když chce) dobrej a ne jen srandaherec, i když jeho lacinej a stupidní humor mám dost ráda (viz "Volání o pomoc" a "Opilí láskou").. Ps: Děsnej doják po americku je ta véča s mámou ;-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Švec je vážně zvláštní film. Přestože jsem se u něj totiž nějak výrazně nebavil, a v podstatě ani příliš nevím, co bych na něm okomentoval nějak výrazně pozitivně, tak přesto jsem se u něj cítil vážně příjemně a měl jsem při jeho sledování takový hřejivý pocit vnitřní pohody a uspokojení. Nevím tedy ani z čeho to vzešlo, snad z té celkově poklidné, nenáročné, velmi milé atmosféry, nebo možná ze skutečně sympatického a velice příjemně působícího castingu, v čele s netradičně umírněným a zádumčivým Adamem Sandlerem, vážně nevím. Nicméně to obsazení zde bylo ale opravdu nehorázně vhodně doplněné a i ono nemalou měrou přispělo k oné celkové pohodičce filmu. Každopádně, pořád se ale nemohu zbavit dojmu, že z té filmové látky šlo vyždímat i mnohem víc. Příjemná a poklidná atmosféra a styl jsou sice nezpochybnitelně důležité faktory pro úspěch filmu, ta zápletka mi ale na ty možnosti, co se dalo okolo „kouzelných bot“ vymyslet, přišla strašně chudá a poměrně nenápaditá, bez výraznějších výstupů a momentů a ani absence humoru pak k celkové spokojenosti také zrovna nepřidala. Na druhou stranu, emoce tu fungovali více než spolehlivě, ty jsem si vážně upřímně užíval a závěr filmu bylo pak úžasné pohlazení. Vytknout tedy ještě jinak musím tu židovskou hudbu, která hrála prakticky neustále, a to i ve velice nevhodných situacích a scénách, ta mě opravdu iritovala, jinak ale opakuji, moc milý a příjemný snímeček, který sice právem neslavil nějaký valný úspěch, nicméně za pozornost jistě stojí. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Konceptuálně zajímavá moderní pohádka (mám pro tento subžánr slabost), která se ale v druhé polovině rozhodne ubírat snad tím nejhorším možným směrem a náhodní gangsteři a jejich potrestaní je rozhodně hodně slabým finišem. Zkušený McCarthy mohl jít cestou podivnosti (V kůži Johna Malkoviche), či sentimentu (Neuvěřitelné příběhy), místo toho jde cestou jako ty nejbanálnější historky od Woodyho Allena. Vlastně Woodyho tvorbu film atmosférou hodně napodobuje, ale bohužel tu horší, nekoukatelnou polovinu co rozhodně nemáme od Allena rádi. 40 % ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v New Yorku. (rafix)
  • Přijmení Adama Sandlera (Max Simkin) znamená v hebrejštině švec - tedy název filmu. (JORDY)

Reklama

Reklama