Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 1

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

Knor 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti není moc co dodávat. Quentin natočil další drsný, nekompromisní a hlavně zábavný film tak jak to umí jen on a jak nejlépe jen dokáže. Není se absolutně čeho obávat, máme tu další vymazlenou Tarantinovku tak jak to od něj chceme a jak to očekáváme. Tříhodinová stopáž neznamená vůbec nic, protože ten film mě tak bavil, že jsem nějakej čas vůbec nevnímal. Tarantino stvořil nový postavičky, který do jeho filmový rodiny úchylů, zabijáku a narušenců perfektně zapadnou a rozehrávají ve filmu tvrdej příběh, u kterýho jsem byl drženej v napětí od začátku do konce. Nenávistná Osmička je komornější než 2 předchozí mistrovo filmy a podobá se jeho prvotině Gaunerům. Dialogový orgie jsou opravdu dlouhý za to promyšlený jak nikdy předtím a hlavně určitě nenudí. V polovině filmu kdy je příběh rozehranej naplno přichází zlom, kdy se slova mění v činy, krvavá zábava začne ve velkém a Quentin útočí se svým geniálním smyslem pro černý a morbidní humor až do úplného konce. The Hateful Eight je brutální, syrový a zábavný pro milovníky filmu jako je Quentin Tarantino, který jako by své filmy točil hlavně pro sebe a nezajímá ho okolí. Všechny ty velkofilmy se supermoderními efekty, nádhernými herci, akční blockbustery s trilionem výbuchů můžou jít do prdele a třást se někde v rohu před tímhle nekompromisním filmem, který jim bude držet před ksichtem šestiraňák a smát se bezzubým a zkrvaveným úsměvem. Největší radost mám z té syrovosti filmu stejně jako u starých spaghetti westernů, nemusí to každýmu sednout, ale to je prostě ono. Jednoduchost, syrovost, špinavost, spoustu grázlů od kterých nevíte co čekat a přesto to vše působí nově a svěže. Quentin mě prostě nezklamal a točí filmy po svém tak jak to nejlépe dokáže a jen přidává lepší a lepší ingredience. Nádhera !!!!!! ()

Honyaa 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem si nebyl jist, zda už po dvou hodinách skončil úvodní rozjezd. Nenáročnému příběhu by bohatě vyhovovala délka max 1,5 hodiny (ne-li 25 minut!). Ikdyž "uctívaný" Tarantino není nijak omezen, soustředí do filmu minimum postav a scén. Celý film se v podstatě odehrává v jedné místnosti. 50% ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě to moc nesedlo, ten rozjezd je pomalej ale nakonec to jede. Ta zasněžená chata a pár lidí v ní, atmosféra tam je až na ty zbytečný kecy. ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

Ani neviem ako tie skoro 3 hodiny ubehli. Bavil som sa od začiatku do konca. Pre mňa zatiaľ NAJ Tarantinov film. Výborne spracované, sám som "hral" hru o odhaľovaní zločinca. Geniálne, tlieskam. ()

Lofrod 

všechny recenze uživatele

Tak ako maliar namaluje svoj obraz a podpise sa do rohu, tak aj Tarintino vo svojich fimoch nehava svoj podpis. Uz citam tie komenty podomnou, ako vsetci pisu: zase tam iba rozpravali 3 hodiny, atd. nikdo iny nedokaze na tri hodiny zaujat divaka pomocou kecou, trocha krvy a akcie. V dnesnej dobe plnej, vyrtualneho kamenia, je takyto film priam vykupenie. ()

wito 

všechny recenze uživatele

Konečne poriadna lahôdka v kine. Toto by len tak hocikomu neprešlo, som rád, že tu máme Tarantina s voľnými rukami. Ako vždy výborné dialógy a obrazová stránka so 70 mm formátom je uchvatná. Viackrát som sa pristihol, ako sa pri pozeraní usmievam a to je vždy dobré znamenie. Vzrušujúce... ()

majesty 

všechny recenze uživatele

Kto tarantinovym filmom vycita ze su tam len dialogy nechape ze prave tym je tarantino znamy. Riesil niekto pri pulp fiction pribeh deja? Co zostalo su hlasky. Situacie. Absurdity. V hateful eight je vsetko co od tarantina mozme cakat. Skvele je ze aj prekvapi hoc jeho styl je vsetkym znamy.a cakalo by sa ze to bude velmi replikovatelne. Tarantino je proste macher.a tak trouchu blazon :) ()

Uter123 

všechny recenze uživatele

Tarantinou mokrý sen. Pri sledovaní tohto filmu(divadla) som si uvedomil, že sa pozerám na 50 stránok vytrhnutých zo starej westernovej knižky. Ale kurva dobrej. Tarantino tento raz nejde mainstream, ide si to svoje. Tretinkový rozpočet, jedna chata, osem chlapov z čoho nie je ani jedna hlavná postava hektolitre krvi a agresívny humor vyhrotený samuelovov scénou do maxima( stále som sa však hurónsky smial). Jedna chybička. Ten chlap nemal dostať oskara. Nič vo zlom, stále píše ako malý boh ale tých dialogov bolo príliš, hlavne keď sa začali byť postupom času repetatívne a ťahalo to človeka preč od obrazu. Prečo to bolo točené na 70mm, keď tak či tak prevažne točil polo detailov či celkov? Viem, jedno. Že toto okrem svojho fanclubu nepredá nikomu, keďže počas projekcie odchádzali ľudia preč z kina. ()

PavelH 

všechny recenze uživatele

Jenom pravej Tarantino fan ocení! Dialogovej orgáč. Kventin si může dělat co chce, protože tohle by nikomu jinýmu neprošlo. Zní to skvěle, dialogy jsou boží, herci geniální (Sam!!) a ty záběry! ()

Mitchl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film.Rozhodně to není ani nejslabší "tarantinovka" .Ale po tom co se člověk namlsal vyjimečnými Pancharty a Djangem tomu něco chybí.O pul hodinku kratší,trochu si pohrát s dialogy a bylo by to zase TOP . Morriconemu oscara za hudbu prosím. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Vymazlená tříhodinová záležitost filmového nadšence a maniaka v jedné osobě. Skvělí herci, dobrá kamera a výborná hudba. Asi je to zbytečně dlouhé, ale já se prakticky nenudil. Jen mě šíleně bolel zadek :-) 8 hrozných je hold westernovému žánru. Začátek je jasný odkaz na legendární film Il Grande Silenzio (s nejoriginálnějším koncem, jaký jsem kdy u westernu viděl). Ruku v ruce s obdivem k takovým filmům jde i o parodii. Konverzace se střídá s mrazivými exteriéry, překvapivě akčními scénami a brutálně černým humorem. Jistě, to by nebyl Tarantino, aby chybělo násilí - rozstřílené hlavy, stříkance krve a useknuté končetiny. Nejsem Quentinův fanoušek a vlastně jsem zatím žádný jeho film neviděl celý. Až teď. Mňam :-) ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Zbytečně natažené. V podobně konverzačně zpracovaných Gaunerech stačilo Tarantinovi v roce 1992 jen 99 minut, v Osmi hrozných potřeboval dvojnásobnou stopáž. Westernům sedí více zdánlivá bezdějovost s minimem slov, ale přesto s napínavou atmosférou, jako třeba v Tenkrát na Západě. Drsní hoši a ženy mající kolty proklatě nízko u pasu prostě nekecají, ale mlčky analyzují situaci nebo jednají. Jenže tohle je Tarantino a u něho jsme si zvykli na boření hranic a zavedených vzorců. Nutno dodat, že i v tomto nejnovějším filmu se mu to daří výborně. Skvěle zahraný příběh má několik neočekávatelných okamžiků a gradujících pasáží, je zasazen do pěkných, zasněžených lokací, využívá zajímavých rekvizit (starý dostavník) a opět sebou nese protirasistické poslání. Ubrat z množství dialogů 25%, dal bych plný počet. ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera, parádní hudba. Sledovat na 70 mm všechny ty zlaté řezy je prostě super. Skvělá výprava i zvuk, spousta různých filmařských fórků a fórků vůbec. Než nastal flashback do ranních událostí, začal jsem mít pocit, že se to trochu courá. Dialogy mohly být o pár minut kratší. Scénka s naháčem byla sice zábavná, ale taky trochu zbytečná. Pocit, že to je nějaký dlouhý jsem u Djanga neměl, ale i tak parádní biják. Rozhodně potřeba vidět v kině. 90 %. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Není to Tarantinův nejlepší film, není to ani jeho nejhorší. Ale i průměrný Tarantino, je nadprůměrný film. Ano, mohlo to být kratší, ale nenudil jsem se ani chvilku a když už jsem k nudě mířil, něco se stalo. Skvěle zahráno, nádherně nasnímáno a mám takové tušení, že Tatum v příští Tarantinovce dostane hlavní roli.... ()

BrianMorello 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení a lepší než jsem čekal.. vzhledem k tomu, že i tak dávám pouhé tři hvězdy asi napoví, že nepatřím mezi Tarantinovi velké fanoušky :) Zkrátka mě moc nebaví ty jeho nikdy nekončící dialogy o ničem, ve kterých často mnozí vidí nějakou úchvatnou filozofickou debatu o smyslu života. Jeho na jednu stranu nezaměnitelný styl, ale zároveň pořád v podobném duchu vyprávěný příběh, mi přišel originální v 90. letech, v „nultých“ letech už o něco méně, a v poslední době občas bohužel až nezáživný. Přesto jsem se u filmu docela dobře bavil, ač onoho žvatlání je zde opravdu obří porce a za celou tří hodinovou stopáž se vystřídají pouhé dvě lokace. Má to atmosféru, má to zajímavé herce a má to dobrou hudbu. O hodinu kratší verze mohla být super, takhle jen lehký nadprůměr. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Kentán, nám zraje jako víno, povedlo se mu natočit nádherně syrovej konverzační western. Vizuální orgie, střídá napjatá atmosféra a nechybí ani černý humor. Jako vždy špičkový výkon S. L. Jacksona, zdatně mu sekunduje Kurt Russell. Tim Roth byl tentokrát slabší, radši bych na jeho místě viděl pana Válce. Ovšem neskutečně mě potěšila Jenifer J. Leigh, opravdu správně šílená záporačka a furt vypadá píchatelně, jako za starejch časů Masa a krve :) Kupodivu mi tu ani nevadil ten naČančaný Ťululum. Soundrack se panu Morriconemu opravdu povedl a právem by si osrala zasloužil. Bez debaty sázím 5. hvězd. ()

lenzi 

všechny recenze uživatele

Práveže tá prvá polovica, tie konverzačky boli výborné (dokonca každý jeden dialóg mal svoj zmysel a buď približoval postavu alebo naznačoval niečo, čo sa bude diať neskôr), hudba tiež, ubiehalo mi to rýchlo. Vyslovene rušivo a zbytočne na mňa pôsobila historka s tým oným čiernym ...., ostatné úchylárne (grcpárty, gebule na kašu) sa od Quentina dali čakať. Čo však mne najviac vadilo - bol ten pocit na konci, že všetko bolo jasné, všetko lopatisticky dovysvetlované, dej bol jednoduchý - proste u Tarantinovskej päťhviezdičkovej špičky čakám, že si poviem - safra, toto celé alebo túto časť si ešte musím pozrieť, aby mi to celé do seba zapadlo. A tuná nie... ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Hateful Eight Tarantino tak ako Djanga nevypiplal, ale mňa má ten uletený maniak omotaného odjakživa. I love his game ()

sosi 

všechny recenze uživatele

Úprimne som sa veľmi tešil, keď Tarantino opätovne oznámil, že film nakoniec natočí. Tarantinovky proste hltám a bol som zvedavý s čím sa predvedie tentokrát. Jediná chybička, ktorú by som vytkol je asi dlhšia stopáž, ktorú mohol skrátiť, začiatok trochu nezáživný, ale zhruba po hodine sa rozbieha ten pravý masaker. Stavil na osvedčený spaghetti western doplnený skvelou kamerou, scenárom, skvelými hereckými výkonmi, vlastne všetkým, s čím je Tarantino spájaní a v čom nikdy nesklamal. Na záver sa už len pokloniť pánovi Morriconemu za zloženie hudby, ktorá film sprevádzala. Čo sa týka scén, tak by som určite vyzdvihol tú s kávou a dychberúcou historkou o "black dick". ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama