Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 2

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Jéé. Tak tohle je film, který si od Tarantina pustím vícekrát. Jelikožn děj mě vtáhl už od úvodu, a podle mého názoru, ten úvod byl super. Spousta lidi tady píšou, jak je ten úvod zdlouhavý apod. Můj názor zní: Ne. Dobří herci, sice čas od času tu pro někoho můžou být scény vrcholem nevkusu, třeba to kouření...... Ale to musíte přehlédnout a vnímat děj. Jelikož ten děj je fakt dobrý! Abych vám pravdu řekl, viděl jsem od Tarantina spoustu filmů, ale tento režisér mě nijak nevtáhl, a jeho Gauneři a Kill Bill mi přišli nudní. Tady je ode mne potlesk pro Quentina Tarantina, že se mu konečně podařilo natočit lepší snímek, lepší natolik, že si ho chci pustit znovu. ()

KajlQ 

všechny recenze uživatele

No tady se Tarantino vyřádil v plné své kráse. Vizuál filmu je skvělý a kamera je nádherná, scény jsou dlouhé málo stříhané a tvoří atmosféru a všechno uzavírá velkolepý Ennio Morricone s jeho hudbou. Příběh je zajímavý zábavný a plný zvratů. Dialogy nepůsobí nudně a herci udělali skvěle svoji práci. Pokud máte 3 hodiny času, proč ne. 90% ()

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele

Já Tarantina žeru. Tarantinova režie a jeho scénáře jsou prostě super. Jeho přehnaná brutalita, černý humor, skvělé dialogy a vyprávění na kapitoly se dají prostě poznat. Skvěle zahrané role našich 8 hrozných. Do toho hraje skvělý soundtrack Morricorneho. Možná mi trochu vadila délka a i když jsem se nenudil tak jsem si prostě někdy říkal: ,,Nejede to už nějak dlouho". Ale i tak prosté skvělá podívaná 8,5/10 ()

SaxGuy 

všechny recenze uživatele

Osm cestujících. Jedna chatrč. Na první pohled jediný společný cíl. Tarantino vsadil na pomalou vlezlou atmosféru, kdy se divákovi pod kůži postupně zarývají jednotlivé postavy stejně jako hustá vichřice Wyomingu. Skvělé dějové zvraty, různorodé postavy, pořád gradující atmosféra a vyšperkované finále vystřeluje osm hrozných na piedestal a ukazuje, co se dá udělat s pečlivě budovanými 168 minutami. Jediné, co úplně nesedlo, bylo flashback ke konci filmu. Chápu, proč tam byl, ale lehce mě to vytrhlo z nastolené atmosféry, ale jinak naprosto perfektní. 9,5/10 ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek u kterýho naprosto pochopím, že divák bude umírat nudou do poslední sekvence. Já to měl úplně jinak. Užil jsem si snad každou větu a scénu. Dialogový Quentin se opět předvedl a to je to hlavní, dialogy tu zaplňují nemalou stopáž a pro někoho až moc velkou. Atmosféra je dost podmanivá a má dost času se vám zakořenit do kůže, věřím, že způsobila nemálo lidem úzkost. Herci taky naprosto famózní, jejich jména netřeba ani zmiňovat, tohle měli prostě pod palcem. Je mi opravdu líto, že jsem si to nemohl užít v kině a nechal to až na Netflix. ()

JosefSvejkCz 

všechny recenze uživatele

Problém Tarantina je ten, že on nikdy pořádně nenatočil něco co by sám vymyslel. Většina filmů jsou zplácaniny různých filmů, seriálů a postav z historie kinematografie. On to ani nepopírá. On si pouze natáčí to na co koukal jako kluk v televizi a kinech. Na jednu stranu je to skvělé, ale na druhou stranu je to něco jako když Uwe Boll se snažil točit filmy z herního světa, které totálně zmršil. Jedna z mála věcí je ta, že se mu podařilo odstartovat kariéru hercům, kteří se později stali hodně oblíbený. Pokud člověk kouká na Tarantina, tak už většinou ví, že se bude jednat o film s přehnanými věcmi od titulků, zbytečné přehnané brutalitě, dlouhých dialogách apod. Film Osm hrozných je ukázkou všeho co jsem napsal předtím. Problémem je to, že Tarantino má spíše ve tvorbě sestupnou křivku kvality. Scénáristicky pokuhlává. Film nezachraňují ani známí herci a paradoxně nejzajímavější postavy jsou ty co sloužili jako křoví a objeví se ve filmu asi na 5 minut. Myslím si, že film nestojí za strávený čas a to ani pro fanoušky Tarantina a ani pro fanoušky Spagetti Westernů. V tomto případě opravdu doporučuju osvědčené filmy s Charlesem Bronsonem, Henry Fondou nebo Clintem Eastwoodem. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Neprimerane dlhá povídačka s tradične grandióznym finále a výbronymi výkonmi. Scenár fakt bravúrne napísaný, tie dialógy znejú fantasticky, navyše z úst Sama a Kurta s ich charizmou ešte viac lenže dej pôsobí nesúdržne vlečúci sa nehorázne pomalým tempo sprevádzaným dlhotrvajúcimi zábermi prakticky na nič nevyhnutne podstatné pre príbeh. Naopak zaujímavým scénám, ktoré by si danú dĺžku vyžadovali sa toho nedostáva a odbijú sa príliš rýchlo. Úvod a záver majstrovsky vyšperkovaný, všetko medzi akoby nezamýšľaným divadelným predstavením. S miernym sklamaním slabé 4 * ()

tosastava 

všechny recenze uživatele

Od Tarantina som očakával omnoho lepší snímok, než len plno kecov o tom, že rasizmus je fuj a aké to majú(mali) čierni v amerike ťažké. Veľké očakávanie sa zmenilo na veľké sklamanie. Možno po druhom,treťom zhliadnutí zmením hodnotenie ()

Zizou_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě zřejmě nejlepší Tarantino. Perfektně gradovaný příběh, pomalé tempo, skvělé dialogy, nádherné prostředí zasněžených kopců, vynikající herci (Michal Madsen mi přišel trochu nevyužitý - čekal jsem něco jako scénu s uchem z Reservoir Dogs). Trochu té komedie (You have to nail it shut! You need to do two pieces of wood! One ain't good enough!) a fantastický závěr. Během těch tří hodin jsem se vůbec nenudil, naopak - nevadilo by mi kdyby byl film ještě o trochu delší. Narozdíl od roztahanějšího Djanga působí Hateful Eight mnohem kompaktněji a uceleněji. Perfektní western. 10/10. ()

TripleDouble 

všechny recenze uživatele

Z trilogie nejslabší, pořád ale dobré. Film mohl být o hodinu kratší nebýt zbytečných dialogů co nemají nic společného s příběhem (7/10) ()

frenkie 

všechny recenze uživatele

Na osmé tarantinovce mi, ještě před zkouknutím, děsily dvě věci: délka filmu a lokace. Situovat děj filmu do jedné chalupy a nechat se tam motat osm postav tři hodiny, to je na pováženou. Bohužel, mé obavy se do jisté míry potvrdily. Co je platné, že celá výprava je krásně dobově vypiplaná(hlavně kostýmy), co je platné, že je použit Panavision 70, co je platné, že herci skvěle hrají a občas přehrávají(hlavně Walton Goggins), co je platné, že hudba je od Morriconeho atd., když ve výsledku je to tak ukrutná nuda. Dialogy, na které jsem se těšil a které tvoří gró Tarantinových filmů, byly hrozně natahované a opakované. Než přišel nějaký zajímavější moment, to se člověk načekal. Pravdou je, že druhá polovina filmu je přeci jenom už zábavnější a něco se tam už děje, nicméně kdyby tvůrce film tak o 45 minut zkrátil, myslím, že by byl mnohem stravitelnější. Vyložený průšvih to určitě není, ale dle mého má režisér ve svém portfoliu mnohem zábavnější kousky(Pulp Fiction, Hanební Pancharti). Takže tentokrát to bude za 3*, ale s hodně odřenýma zádama. ()

ceftax 

všechny recenze uživatele

tento film půjdu podpořit do kina protože za to nepochybně stojí. Bohužel naprosto nechápu že tak propadl v nominacích na oscara a sračka revenant jich má 12. opravdu nepochopitelné věci se dějí kolem těch sošek, protože tenhle film je o moc lepší. ()

LIMBUS 

všechny recenze uživatele

Milujem tie dialogy!!! Myslim si, ze Tarantina vie ocenit iba jeho fanusik. Typicky jeho styl, ktory v dnesnej dobe je velmi zriedkavy a vzacny, odzrkadleny v 3 hodinovom westerne. Zelene platno, bezvyznamne dialogy a sama akcia, to je sucasny ziadany dopyt, ktory tu nastastie nenajdete, co ludi moze k smrti nudit a tym aj znizovat hodnotenie, no dockate sa praveho opaku vykresleneho tak dobre, ako sa da len predstavit...jednoducho Tarantino, ako ho pozname. Prelinanie deja ukazkove, scenar famozny na to, ze ho musel prepisovat, kto vie, ci to pomohlo alebo nie. Koniec prepisknuty na moj vkus az tak, ze som musel znizit na 4* ()

james11 

všechny recenze uživatele

Já si film neskutečně užil. Nepokouším se srovnávat s jinými Tarantinovými filmy, protože už je to nějaký čas, co jsem je viděl, ale můžu říct, že se mi jeho filmy pořád líbí. Navíc Jackson neskutečně válí. ()

CradleSKS 

všechny recenze uživatele

No po delsi dobe zase paradni western, bal jsem se, ze to bude neco ve stylu Djanga, kde jediny clovek vsechny pobije a bude tu hromada krve jak je zvykem u Tarantina, ale moc mile me prekvapil a musim rict, ze pokud bude s kvalitou westernu takto stoupat tak bude radost cekat na dalsi jeho pociny. Mistrne provedeny scenar, dialogy, dechberouci dej, ke kteremu staci jeden srub a po trech hodinach, kdyz film skoncil jsem si rikal: Uz?To teda rychle uteklo. Absolutne jsem se nenudil a vykony hercu k tomu hodne prispely, vcetne skvele hudby od pana "mistra". ()

ostroz 

všechny recenze uživatele

Opět Tarantino nezklamal. Začátek byl hodně vyhrocený a pořád bylo nad čím v ději přemýšlet, i když někteří začátek spíše hodnotí negativně. Samuel L. Jackson hraje veterána z války Severu proti Jihu a bravurně představuje svou roli. Do snímku Q. Trarantino zahrnul herce Channinga Tatuma, což je můj velký oblíbenec, i když se ve filmu moc dlouho "neohřál". Řekla bych, že se pohrálo hodně s krvavými scénami, které s postupem děje jen přibývají. Film byl skvělý a doporučuji ke shlédnutí. ()

deac 

všechny recenze uživatele

Je vysoce pravděpodobné, že Tarantino natočil tenhle spektákl, aby si u mě spravil reputaci po nevkusném Djangovi. Je-li tomu tak, pak se mu to přese všechnu rozvleklost a brutalitu podařilo. ()

Zahir 

všechny recenze uživatele

stejné, jako Zmrtvýchvstání, oba režiséři elita, oba filmy z podobné doby a podobného místa, drsné scény, zkrvavené a poslintané bíbry, herci elita, snaží se, jak můžou, ale pro mě oba filmy nekonečná nuda.. a taky mají společné, že oba filmy budou mít až za týden premiéru v USA, jak je možné, že jsme je všichni viděli? a ten Jacksonův xicht už mě fakt nebaví ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama