Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 2

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Recenze (565)

nula87 

všechny recenze uživatele

Parádní upírská "sága". Bez hradů, hřbitovů a mladých panen, ale zase s o to víc nabroušeným humorem. 85% ()

Richie1 

všechny recenze uživatele

Zvláštní - tolik diváků se nad filmem rozplývá a hodnotí ho vysoko ... ale mě to vůbec nechytlo. Je to ptákovina, srandička - jenže já mám rád upíry opravdové, hororové. Tyhle srandičky me prostě neberou. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Dokument o moderných upíroch žijúcich spolu v podnájme na Novom Zélande, ich životný štýl a kŕmenie. Uvod a predstavovanie upírov je najlepšie, ale smiala som sa nahlas pri scéne s hranolkou, na party nemŕtvych, keď Viago zakusol hlavnú tepnu alebo hecovanie sa s vlkodlakmi. Film nemá dej, je to súbor vtipných scénok. Taika by sa mal držať takýchto ujetych komédii a nie przniť Thora. ()

maxcold 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to nebylo vtipné. Nápad to byl dobrý. Podle hodnocení a komentářů jsem se na to těšil dlouho. Nakonec to bylo zklamání bez smíchu, jen pár lehkých úsměvů... ()

prosty_divak 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle - svižně, morbidně "vesele" - si představuji parodické parafrázování městských, kulturních aj. mýtů, resp. žánrů! Přitom nadpřirozené bytosti jsou zde mnohdy i "lidštější" než samotní lidé. Někdo tu trefně poznamenal (J*A*S*M), že by si to celé zasloužilo sitcomové (či jinak seriálové) rozšíření - všemi dvaceti bych podpořil takové úsilí, to by si ale páni autoři museli dát o to větší pozor, aby gejzír parodických & parodizujících nápadů nevyschl. Pokud se do díla někdy v budoucnu pustí, přejme jim to! ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu zdejší vysoké hodnocení. Jednu hvězdu dávám za originální námět, tím ale pozitiva tohoto snímku končí. Hluché scény u mě teda převládaly a že bych se smíchy popadala za břicho fakt nehrozilo. Když to srovnám s nedávno viděným Haunted house 2, tak je to nebe a dudy. Haunted house parodoval horory oproti Co děláme v temnotách suprově, tady mi přišlo že se to vleče od ničeho k ničemu, přitom téma upírů se dalo zpracovat mnohem vtipněji. ()

tehAne5ta 

všechny recenze uživatele

...po vystřílených vtipech hned ze začátku se film změní v průměrnou 3,14čovinu...k dotvoření stupidní atmosféry už chyběly jen fóry o prdění... ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

No čeho já se ještě nedožiju, taková parádní úchylárna. Clement a Waititi jsou dokonalí a bylo tam prostě všechno co člověka napadne když se řekne upír - Nosferatu, Vlad, stříbro, kolíky, panny, zrcadlo, slueční svit. Chybí asi jen česnek (nebo si to nevybavuju). ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Ja teda neviem, ale aj keď to nebolo zlé v jednotlivých častiach a dokonca tam bolo pár zaujimavých a aj humorných scén, nesadlo mi to. Možno by tomu pomohlo seriálové spracovanie, možno keby to bol len 45 minútový snímok, ale takto v 86 minútach som sa proste miestami dosť nudil až zaspával. Potenciál dobrý, no nevyužitý. ()

Crush3r 

všechny recenze uživatele

Pocta upírům a vlkodlakům nebo jejich zesměšnění? Tenhle film je prostě geniální a nápad točit ho jako dokument tu genialitu jen podkresluje. Vlastně nevím co by se tomuhle filmu dalo vytknout, možná škoda že neměl o něco vyšší rozpočet. Zkrátka kdo má rád anglický (novozélandský?) humor a je trochu nad věcí, ten nemůže být z filmu zklamán. ()

scorpios 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem doufal, že v dnešní době, ve které se z upírů stala sebranka homodějů a jediné, co napichují, jsou už jen zadnice, se objeví někdo, kdo se rozhodne říct "A dost!" a ukáže světu, že upíři furt neztratili svou šťávu a že dobře napíchnuté artérie fakt stříkají, jako o závod! Klobouk dolů pánové. Klobouk dolů. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

WTF?... Na Novom Zélande dokážu natočiť takýto originálny a zábavný film? Vtipné, s nadhľadom, dobre zahrané. Nie je čo vyčítať... 70% ()

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama