Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (310)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Svět je zlé, nespravedlivé a ošklivé místo. Jason Reitman má venku nový film a česká kinodistribuce jej úspěšně zazdívá. Adam Sandler po zhruba deseti letech nehraje v píčovině (přičemž nám tuzemský distributor samozřejmě neopomněl všechny ty píčoviny naservírovat) a předvádí něco, co má skutečně smysl. Ten snímek je vskutku vynikající a stojím si za tím, že by ho měla vidět co nejširší veřejnost. Muži, ženy a děti je tematicky obsáhlá a hořkosladce vtipná sonda do životů několika členů moderní společnosti, která přináší řadu podnětů k zamyšlení. Takhle černé na bílém to možná vypadá suchopárně, ale vězte, že prim zde hraje lehce satirická forma. Voiceover Emmy Thompsonové nás uvádí do zdánlivě povrchního světa plného elektronických přátelství, potlačených komunikací, strachu, anorexií i sexuálních frustrací. První dvě třetiny mají dokonce takový tah, že nemám ostych tuhle novinku přirovnat k legendární Magnolii Paula Thomase Andersona. V závěru se kamsi vytratil onen trefný komentář vypravěčky a film postrádá nějakou důraznější tečku, což ale nemění nic na tom, že jsem si už dlouho neužil tak vypilované a neotřelé dvě hodiny plné emocí a trefných dloubnutí do hnízda mnohdy přehlížených sociálních neřestí. Takže ještě jednou, tuzemský distributore, Jason Reitman by měl být v kině přítomen vždycky. Přestože občas točí melodramata o uprchlých zločincích a opuštěných hospodyňkách, ten chlápek má stále co říct a řemeslo mu jde od ruky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman tvoří neuvěřitelně zajímavé filmy, ale nemůžu se zbavit dojmu, že velikost těch nápadů vcelku často pohltí skutečnost, že o filmech samotných ví strašně málo lidí, což je neuvěřitelně na škodu. Muži, ženy a děti jsou totiž přesným odrazem naší dnešní společnosti. Je o vztazích mezi rodiči a dětmi, ale i o tom, jak se dnešní generace upíná k internetu. O tom, že dnešní doba není jednoduchá stejně tak, jako všechny ostatní doby. A hlavně by tenhle film třeba za sto let mohl ukázat, jaké malichernosti se tady řešily a jak snadno se naše mozky dokázaly už tenkrát ovlivňovat skrz věci, které ani neměly duši. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman, po kýčovité, ale výborné romanci "Prodloužený víkend", vypráví příběh o tom, jaký je v dnešní digitální době problém s komunikací a jak se v ní ztrácí soukromí. Není to tak poutavé, jako výborný "Disconnect" ale Reitman, je minimálně ve vyprávění expert a i díky tomu je film tak povedený, i když trochu utahaný. A Adam Sandler si po dlouhé době zase trochu vylepšil reputaci. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Jason Reitman fantastický režisér, ktorý vie vytvoriť dobre scenáre a zrežírovať skvelé filmy. Presvedčili ma už "Juno," "Up In The Air" alebo "Labor Day." "Men, Women & Children" je však niečo celkom iné. V prvom rade nechápem, prečo tento film skončil v rebríčku Time medzi 10 najhoršími filmami... ale OK. Ja si myslím, že tento film by si mali pozrieť rodičia so svojimi dospievajúcimi deťmi, lebo podľa mňa dobre adresuje problémy, s ktorými sa môžu stretávať. Ide síce najmä o sexuálne problémy a frustrácie, no film to rozpráva veľmi dobre. Moderné spracovanie sa mi rovnako páči a oceňujem film o to, čo sa snažil spraviť. Je to podľa mňa najlepší Reitmanov film? Asi nie, ale napriek tomu som si ja jeho sledovanie užil. Dokonca si myslím, že ma o niečo aj obohatil. A preto mu dávam 5* ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Fascinující výpověď o nynější společnosti, o závislosti na moderních technologiích, o dospívání, o prvních sexuálních zážitcích a vztazích jako takových, no zkrátka o všem. J.Reitman dokázal všechny klady a zápory dnešní doby nenuceně zapasovat do příběhů řady postav s naprosto realistickými dialogy. Postav je zde opravdu hodně, ale žádná nepůsobí nadbytečně a má svou výpovědní hodnotu. Všichni zúčastnění předvádí naprosto bravurní výkony. Je to o to víc překvapující, protože polovina aktérů jsou neznámí mladí herci, ale nejvíc bych vyzdvihl krizovou manželskou dvojici ztvárněnou A.Sandlerem a R.DeWittovou, kteří jsou naprosto špičkoví a hlavně A.Sandler zde po tolika přešlapech předvedl, čeho všeho je doopravdy schopný. Při sledování snímku jsem tak něměl dojem, že sleduji pouhopouhé herce, ale skutečné osudy lidí. Snímání s hudbou tento film jen skvěle dokreslují až s dokumentaristickou lehkostí. Už dlouho mě snímek po shlédnutí tak nenahlodal, aby mě přinutil přemýšlet jak o tom, co jsem právě viděl, ale i o životě jako takovém. 9/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Texas. (MikaelSVK)
  • Předlohou filmu byla kniha "Men, Women, and Children" spisovatele Chada Kultgena. (Muerta)
  • Natáčalo sa v texaskom Austine a scény zo školy sa natáčali v Georgetowne, konkrétne na škole East View High School. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama