Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Wei Zhao , která ve filmu hraje Mui, v době natáčení neuměla kantonsky, a proto je její postava ve filmu jediná, která mluví standardní čínštinou. (Raztubyl)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)
  • V Chowově dalším filmu Kung-fu mela se objeví narážka na tento film. Chow tam narazí na pár kluků hrajících fotbal, vezme jim míč, předvede pár triků, potom ho rozšlápne a zakřičí "Už žádný fotbal!" (Morien)
  • Aby její hlava vypadala jako oholená, musela Zhao Wei denně strávit v maskérně 8 až 10 hodin. (Morien)
  • V italské verzi jsou všechny hlavní postavy nadabovány profesionálními fotbalisty (Damiano Tommasi, Vincent Candela, Marco Delvecchio, Sinisa Mihajlovic, Giuseppe Pancaro a Angelo Peruzzi). V americké verzi Stephen Chow dabuje sám sebe. (Morien)
  • Když mladý Fung nevstřelí na začátku gól, na výsledkové tabuli objeví jména soupeřících týmů: Universe (což je distributor filmu) a The Star (produkující firma). (Morien)
  • Všechny záběry napodobující tzv. "bullet-time" efekt, známý například z Matrixu (kdy kamera během jednoho okamžiku obletí v kruhu celý pohybující se objekt a ten je tím pádem jako by zmrazen v pohybu), vznikaly za pomocí pouhých dvou kamer a dojem "zmrazení" byl dodatečně generován počítačem. (Morien)
  • Na většině území Číny byl film zakázán, protože před uvedením v Hong Kongu nečekal na patřičná povolení. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama