Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 1

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (62)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Richard Armitage si vystrihol solídneho záporáka a Jon Bernthal je vyložene lahôdkový. Je to už niekoľká rola, v ktorej sa tvári ako niekto, koho okolnosti donútili správať sa slušne, ticho a úslužne, ale celý čas to v ňom vrie a on a nakoniec aj divák čaká na moment, až mu buchnú nervy. A tu to stojí za to. Bernthalov mlčanlivý sluha by si určite rozumel s jeho Punisherom. Herca, ktorý by dokázal presvedčivejšie stvárniť zlosť, agresivitu, hnev a neriadenú brutalitu, by ste v Hollywoode hľadali len ťažko. Pilgrimage je pomerne ambiciózny film a pracuje s celkom zaujímavými témami, tvorcovia ale moc netušia, ako s nimi naložiť. Kto sa tak teší na príbeh, ktorý by skutočne seriózne riešil šedú zónu medzi dobrom a zlom, odvrátenú stránku náboženstva alebo hranicu medzi vierou a fanatizmom, ten tu asi veľmi spokojný nebude. Tom Holland si vo svojich dvadsaťjeden rokoch asi nemôže sťažovať na nedostatok pozornosti. Stal sa z neho nový a veľmi dobrý Spider-Man a urval hlavnú rolu v adaptácii hernej pecky Uncharted. Nasledujúcich pár rokov má teda o prácu postarané a zrejme aj poriadne narvaný diár. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Za menší rozpočet docela dost povedený finální snímek. Ano, je z toho cítit na míle daleko nižší finanční injekce, a ano, některé lokace nepůsobí nejvěrohodněji, a ano, chtěl bych více krvavých středověkých bojů, které se objevovaly jako denní chleba. Na druhou stranu s přihlédnutím ke všem aspektům jsem nadmíru spokojen. Příběh bych se nebál označit za přímo vydařený a kvalitní, ještě jsem neviděl zápletku, kde by šlo o přenášení křesťanské relikvie a s tím spjatá i její ochrana. Nejlepší postavou jednoznačně křesťanský fanatik (všech fanatiků ten nejzapálenější), jenž nebyl schopen zavřít tu svou kušnu. Pořád tam něco mlel, až se mu to také stalo osudným. A ten herec dokázal tuto roli ztvárnit s bravurou, on táhl celý film. Potěšil i Bernthal, který tam dostával menší Punisher rage momenty a vyvražďoval jednoho nepřítele za druhým. Jedna větší bitka si dokázala své místo ve filmu zajistit, a brutalitou se v ní rozhodně nešetří. Konec v rámci možností dobře uzavřen, souboj Armitage vs Bernthal tomu dal pomyslnou třešničku na dortu. Za mě dávám zasloužených 65 % ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem se odradit bídným hodnocením a za odměnu jsem dostal přesvědčivý historický film, s okázalou atmosférou poháněnou syrovým násilím. Kdo čeká akční jízdu, at' jde od toho, tohle je temný příběh zasazen do temné irské krajiny, plný náboženských pověr a mystik. Jednoznačnou hvězdou filmu je Jon Bernthal jako němý mnich. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který stojí za to vidět, i pro svou originalitu a takové hlubší zamyšlení nad skutečně důležitými otázkami. Film tyhle otázky klade náznakem a místy podprahově, ale víceméně nepřetržitě. Na druhou stranu to šlo udělat asi o chlup zábavnější. Šikovný Holland nemá moc co hrát, naopak Bernthal má super víceznačnou postavu. Jako dobrý, ale ne moc zábavný. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Docela smutný výsledek. Vizuálně sice celkem zajímavé, za což může především na poměry sympaticky osobitá kamera, nicméně příběhově celkem nijaká podívaná, která se vcelku táhne. Příběhově ploché a neodladěné, herecky nepříliš zajímavé a nebýt občasné brutalitky tu a tam tak se vlastně Pilgrimage z hlavy vykouří celkem rychle. Takové hodně průměrné béčko, které příliš důvodů k nadšení nedává. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se nevyskytuje žádná ženská postava. (Nyan)
  • Tom Holland (Diarmuid) používa v celom dialógu írsky prízvuk. Rodený je pritom Brit. (Kristine1)

Reklama

Reklama