Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (195)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Asi spoiler, nevim, je to americkej film... Jako dost dobrá slaďárna, vlastně celá ta dějová linka otec x dcera je fajn, ale je debilní, že to ženám řiká, že je okay bejt hysterická, pokud máte nějaký daddy issues, a že všechno bude v pohodě, když uděláte scénu a chováte se jak kráva, pak se omluvíte, protože ten hodnej kluk za váma stejně zase přileze. No pak abychom nebyli pořád tak vyšinutý, když jsou všechny filmy takový. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný a myslím si, že film má svoje dobré momenty. Tie však najviac vidíme v prvých dvoch tretinách filmu. Vidíme ako sa Jack snaží starať o Katie, napriek tomu, že má vážne problémy a sestra jeho zosnulej manželky ju chce do svojej opatery. A musí s všetkými týmito starosťami bojovať a súčasne tu byť pre svoju dcéru, ktorá svojho otca nadovšetko ľúbi. Okrem toho tu vidíme ale aj udalosti z budúcnosti kde je Katie už dospelá a nemá zrovna najlepšie usporiadaný život. A sledovať to je dostatočne zaujímavé na to, aby človek vydržal sedieť dve hodiny v kine. Keď však film prejde do poslednej tretiny, tak sa rozhodne, že potrebujeme všetku bežnú americkú drámu a stane sa z toho maximálna melodráma, kde človek dokáže odhadnúť každú jednu scénku, ktorá sa udeje. A strašne to začne film spomaľovať. Viem, že potrebujeme nejaký konflikt a drámu vo filme, no treba dať aj niečo nové a okrem toho to netreba preháňať. A myslím si, že tu nám naservírovali toľko citových a manipulatívnych klišé, že dovi dopo. Ale zase to čo nesedí mohlo iných zasiahnuť, ako sme aj v kine s manželkou mali možnosť vidieť na vlastné oči. Celkovo však hodnotím film pozitívne, som rád, že som ho videl a možno sa k nemu niekedy aj vrátim. Uvidíme. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Otcovia a dcéry ma oslovili, ich atmosféra a tempo rozprávania mi sadli, napriek tomu mám dojem, že v nich niečo málo chýbalo. Dve dejové línie v dvoch časových rovinách sú dobrý nápad. Každá má svojho hlavného hrdinu, ktorý sa tak trochu chová ako slon v porceláne. Väčší problém je s dospelou Katie, ktorá mala množstvo času sa vyrovnať so životnými stratami ale nestalo sa tak, čo najviac cítiť v momente, kedy sa neuvážlivo vzdáva všetkého pekného, čo si vybudovala a mal som dojem, že scenárista proste potreboval mať hrdinku v druhom obrate na dne, namiesto toho, aby bol tento čin dostatočne zmotivovaný. Oba príbehy sú aj mierne predvídateľné, ale funkčné. Mierna dilema v hodnotení, sme ale vysoko v červených číslach, tak si dovolím dať iba tri hviezdy. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Příliš urputné tlačení na pocity diváka, aby to z někoho vyloudilo aspoň jednu slzu, a to nemusím, ale to bych ještě přešell, kdyby Muccino upustil od chaotického pojetí. Jediný záživný kloudný příběh je ten, kdy otec bojuje o svou dceru a zároveň bojuje s nemocí. Promiskuitní Amanda už mě moc nebrala a další dějové linky, jako její práce atd. už přímo překážely. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme Russella Crowea opět po letech v roli ala Čistá duše, tentokrát ale nikoli v géniovi, ale spisovateli s post traumatickou stresovou poruchou, která silně zasahuje do jeho života a výchovy své dcery. Přičemž sledovat ústřední dvojici neúplné rodiny je pastva pro oko i ucho. Kvalitní žánrový počin, který má srdce a má minimum dějových odboček. Vše se točí okolo vztahu otce a dcery. A ta přímočarost je zde možná i to negativum, které vidím. O Katie bych toho třeba chtěl vědět daleko více, všímat si jí více ve škole, více znázornit její vztah se strýčkem a tetičkou a jejich sourozenci, jenže na to zde není čas. I tak jde ale o dobrý film, dobře odehraný, zrežírovaný, nasnímaný i odvyprávěný. Palec nahoru. 75% ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama