Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Marvel Studios: Assembling a Universe je dokument zo zákulisia Marvel Universe, v ktorom nám tvorcovia ukážu, ako sa začal budovať svet komiksových hrdinov zo série Avengers, či seriál Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). (Shakers)

Recenze (31)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fandou komiksů a ještě před rokem bych vám na superhrdinské filmy řekl: "Meh". Ale to, co Marvel Universe rozjel mě tak nadchlo, že jsem během několika týdnů sjel všechny aktuální superhrdinské filmy a rozkoukal Agents of SHIELD. To, že Marvel svoje universum propojuje je pro mě tím nejzásadnějším, co mohlo komiksový svět potkat a ve filmu je zmiňováno, jak se geekovské postavy staly popkulturním fenoménem, s čímž se jednoduše nedá nesouhlasit. Dokument shrnuje i všechny dostupné informace, což je fajn, protože jsem toho dost zapomněl a nebo mi to vzhledem k neznalosti předlohy uniklo. Zároveň film zobrazuje, jaký má tenhle svět potenciál. Pořád to sice bude "jen" podívaná pro mainstreamové publikum, ale takové filmy jsou prostě potřeba. ()

hynn3k 

všechny recenze uživatele

Taková kratší a aktualizovaná verze Building A Cinematic Universe bonusu z The Avengers. Z řečí producentů a všech zúčastněných to vypadá, že natáčení filmů u Marvelu je prostě ta nejlepší věc na světě. Proto se tady nemluví o problémech s Ant-Manem, Hulkem a platovými podmínkami pro herce (výměna Rhodeyho). Jinak ale pěkné připomenutí pro fanouška komiksových filmů. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Marvel dokázal něco nevídaného, něco, co tu ještě nebylo, DC jim může jen tiše závidět. Marvel si vytvořilo svoje vlastní filmové studio a přineslo do světa propojený svět filmů promyšlených do posledního detailu tak, aby byly všechny filmy propojené. Marvel má můj obrovský obdiv, protože vymyslet svět filmů na 15 let dopředu, tak aby vše bylo propojené dávalo smysl, není jednoduché a do toho ještě seriály a tak odvážné projekty jako Inhumans a Guardians of the Galaxy a ejhle, ono to funguje...třetí fáze končí 2019, ani nepohybuji o tom že, by to Marvel zabalil, ti jen tak neskončí.....DC, měl by ses snažit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamicky zpracovaný dokument ze zákulisí Marvelu. Ukazuje počátky zrodu tzv. Marvel Cinematic Universe, od Iron Mana, až po Kapitána Ameriku. Dozvídáme se zajímavé střípky z castingu a natáčení. Postupně jsou nám představovány silné základy společnosti, které se již od počátku nenápadně formovaly, rostly a sílily, až si dokázaly vybudovat kolosální miliardové impérium a získat jednu z největších a nejkreativnějších fanouškovských základen na světě. Všem protagonistům účast v Marvelovských eposech přinesla globální slávu a neutuchající zájem médií a fanoušků. Staly se z nich světové hvězdy. Marvel, jeho tvůrci a herci splnili sen všem (nejen) komiksovým fandům. Přinesli na plátna postavy, které dosud existovaly převážně v kreslených příbězích na papíře. Postavy, u nichž si už teď nedokážeme představit, že by je ztvárnil někdo jiný. MCU změnil filmový svět. Snad jediné, co mi na dokumentu trochu vadilo, je to, že se až příliš zběsile snažil na velmi malém prostoru stopáže obsáhnout celou historii Marvel Studios. Rychlý střih, velký příval informací. 45 minut je pro takový kolos, jakým Marvel je, strašně málo. Na to by byla potřeba alespoň 3x45 minut. Minimálně. Plnohodnotná série by byla vhodná:) ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Naše babičky měly Vinnetoua, naši rodičové Star Wars a my máme Avengers. A já bych nemohla být vděčnější! To, co se Marvelu a Disney podařilo s pár superhrdiny udělat, a to, jakým způsobem se jim to podařilo, je jednoduše geniální. Magic! Studio na nic nespěchalo, nic násilím nikomu nevnucovalo a jednoduše si pomaloučku krůček po krůčku budovalo vlastní vesmír. A to je jeden z mnoha důvodů, proč to celé tak krásně zapadá do sebe. Sorry, DC, but you can go suck it! ()

Reklama

Reklama