Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Recenze (836)

Kaya 

všechny recenze uživatele

Velice roztomila, lehce nekorektni a hlavne rasisticka komedie. 4 dcery a 4 zenichove, kazdy s jinym nabozenskym vyznanim a rodice tak trochu rasisti:D Super film na letni vecer. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Frantíci si dokážu urobiť prdel aj z vážnych tém. To dokazuje aj tento film. Pravda je však taká, že kráľ situačnej komédie - Funes je po smrti a nemá žiadneho adekvátneho nástupcu. Škoda, ta roľa otca by mu sadla, ako riť na šerbel. A inak im už len naozaj róm a indián chýbali do zbierky. ()

kiva 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu příliš krotké a předvídatelné, určitě by se do toho dalo šlápnout víc. Ale možná to byl záměr, pojmout zrovna tohle téma shovívavě, s nadhledem a s určitou laskavostí. Docela jsem se zasmála a pobavila - co víc si přát, zvlášť když všichni víme, jak obtížné je natočit aspoň trochu inteligentní komedii. Takže v rámci žánru 4 hvězdy. ()

AndreiRanger 

všechny recenze uživatele

Takhle to má vypadat! Žádné hodinové čekání na vtipnou scénu. Pěkně od začátku plnou parou vpřed. Je pravda, že dialog občas vypadá dost vloženě a sestřih scén pokulhává, ale na druhou stranu bavil jsem se od konce do začátku. Navíc natočit něco takového chce ( obzvlášť ve Francii ) nutnou dávku odvahy! ()

rewoluce 

všechny recenze uživatele

Tie tri hviezdy som udelil len z úcty k hercom a tak trochu za scenár.. Výprava hotová katastrofa, kamera ako keby to natáčali mimoni v materskej.. Na komédiu slabota ale ako píšem, scenár to všetko zachránil pred potupnou prehrou. A na to priatelia v Francúzskej kinematografii nie sme zvyknutí.. Paradoxne z celého filmu sa mi najviac páčil ten obraz Fear Factory ktorý tak nešikovne Clavier zničil... ()

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Francouzi to prostě umí! A vynikající Christian Clavier je navíc vždy zárukou toho, že bránice nezůstane v klidu. V případě tohoto filmu je snad naštěstí konečně záruka, že se ho nechopí filmaři z USA. ()

Lubess.Knopp 

všechny recenze uživatele

Když jsme šli se školou do kina myslel sem si že to bude bezduchá hovadina .... Ale bylo to vskutku přijemné překvapení . Humor nechyběl tedy až na to ,že to bylo celé Francouzsky , je film výborně zpracován s nápaditou myšlenkou ..85% ()

ivttw 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie, která má šanci ve svém oboru získat nálepku kultovní. Rozebraná a vtipně podaná kontroverzní témata dnešní doby s poněkud jiným pohledem na věc společně s inteligentním humorem, který se týká především rozdílů mezi kulturami, zabalená do divácky velmi příjemného a neotřelého příběhu. Velmi málokdy se stává, že mám chuť se na nějaký film podívat ještě jednou, ale v tomhle případě jsem si říkal, že se díky svižnému tempu a nekončícím salvám vtipných hlášek (kterými jsou francouzské komedie pověstné) jedná o film, na který bych se mohl dívat i několikrát a pořád by mě bavil. ()

vorl1ce 

všechny recenze uživatele

Super komedie, kterých je v současnosti málo. Vyborné dialogy, zpracované dle jednotlivých náboženských kultur. Těším se na další autorovo film. ()

jimilala 

všechny recenze uživatele

Začněme u toho, že jde člověk ve středu do kina v domnění, že nás bude v kině tak nejvíc 10, možná 12 a že si prostě sednu, kam budu chtít (jako vždycky). Jdu lehce pozdě a prásk ho...jsem rád, že najdu svoje místo, což vlastně není tak těžký, protože je to poslední volné místo v sále. Ale vlastně tomu všemu předchází ještě zvěsti o filmu. Jako pokaždé než jdu do kina, kouknu sem a podívám se, co mi o filmu řeknou ostatní, co už film viděli. Věty typu „je to dobrý jako Nedotknutelní" nebo „po Nedotknutelných další výborná věc" mi připadají trochu přehnané. Počítám se k těm jedincům, co i když si Nedotknutelné pustí po stodvacátý, pořád budu mít pocit, že je to hrozně baví, dojímá a naplňuje. Jdu tedy na film, od kterého dopředu čekám, že se nemůže k Nedotknutelným ani vzdáleně přiblížit a prásk ho...nebál bych Co jsem komu udělali s Nedotknutelnými v pohodě srovnávat. A v čem? Asi v tom černým (doslova) a politicky nekorektním humoru, který bych od Francouzů podruhé za tak krátkou dobu vůbec nečekal. Několikrát bylo řečeno, že film nejvíc drží Asterix Clavier, ale možná díky tomu, že ostatní herci jsou relativně neznámí, neupíná k nim divák takovou pozornost a věnuje se pouze jejich výkonům, které jsou více než dobré a hlavně porovnatelné. Nikdo nevyčnívá, ani nikdo nezaostává. I když...: dovolím si zmínit jednoho člověka. Emilie Caen ztvárňující jednu z dcer Segolene si přivlastňuje každou scénu, ve které se objeví a je zkrátka okouzlující. Děj je v podstatě druhotný a ani konec tedy není překvapivý (dobrý), ale asi bych odcházel ze sálu smutný, kdyby to celý skončilo jinak než tak, jak to skončí. V čem se tedy Co jsme komu liší od Nedotknutelných? V Nedotknutelných máte pocit, že vtipy přicházejí tak nějak přirozeně a jsou vkusně střídány s vážnými momenty. Několikrát jsem měl v Clavierových scénách pocit, že scénáristi chtěli danou scénu „nakrmit" vtipy až se člověk ani na chvíli nepřestane smát a to mě asi i trochu otravovalo. Ale je to vůbec kritika? Že byla komedii až moc komediální.... ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

12. 12. 2015, DVD, Kdybych tento film viděl před 10 lety asi by to byla velká sranda, ale co se teď děje v Evropě, tak každý musí pochopit, že je to nereálné... Hodnocení je těžké a proto raději zůstanu u průměru. ()

CaveRnDish 

všechny recenze uživatele

Hloupá, primitivní a hlavně křečovitá agitka, kterou jsem nebyl schopen dokoukat do konce (skončil jsem daleko před ním). Za to, co jsem viděl 15%. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Na to, aby tato komedie mohla šokovat humorem založeném na xenofobii a soudobých poměrech ve Francii, potažmo i jiných částech Evropy, je příliš smířlivá, nedotažená a vyznívá spíše jako pohádka - v horším případě i jako pobízivá agitka k rasové toleranci. Skutečnost však není tak černobílá. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama