Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (602)

genetique 

všechny recenze uživatele

Je zrejmé, že Dowdle má už niečo v tomto žánri za sebou a servíruje nám poctivý horror s dobrou atmosférou, ktorému však chýba efekt prekvapenia a lepší scenár. Snaha sa o niečo nové sa ale cení, rovnako ako oceňujem dobrú prácu s kamerou a niektoré podarené ľakačky - meniť spodné prádlo však musieť nebudete. 60%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Seriem na nejaké filozofovanie nad nedomyslenými kravinami typu - kto bol ten / tá, čo sa tam objavil(a), prečo kameň najprv fungoval a potom nie, a prečo postavy konali ako konali a neviem čo ešte. Pretože bezpochyby sa (podľa mňa) ZATIAĽ jedná o najlepší tohtoročný horor, je ešte síce pár kúskov, ktoré by ho prekonať mohli... uvidíme. A to hovorím aj napriek tomu, že found footage už pekne dlhú dobu neznášam. Sú postavy sympatické? Áno, sú. Odohráva sa to v desivom prostredí? Áno, odohráva. Vydesí to / sú ľakačky funkčné? Jednoznačne! Pri jednej som zvrieskol, až sa mi helljahve v kine smial. Ha, ha, veľmi vtipné. A čo hudba a zvuky? No, tam to bolo podľa mňa dokonalé na 100%, už si totiž ani nepamätám horor, v ktorom by bola tak precízne vytvorená atmosféra ako tu. Ľakal som sa, bál som sa, nenudil som sa, bavil som sa. A basta, mám v piči všetko ostatné! Sprdol by som iba záverečné rozuzlenie, kde som čakal trochu viac, no na plných 5 mi to bohato stačí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pod zemí remake Katakomb, tak o třídu lepší. Srovnávat se tyto dva horory dají jen těžko a to už kvůli kameře. Pod zemí je found footage a to přesně v tomto případě bylo to pravé ořechové. Pomohlo to atmosféře a hlavně dost dobře zvládnutým lekačkám. Nejvíce ze všeho jsem byl unesený z hudby, která všemu dávala daleko lepší nádech a to hlavně v závěrečné půlhodině. Těch záporů nenajdu tolik, abych mohl s hodnocením jít níže, z kina si odnáším velmi příjemný zážitek .. 7/10 = 79% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Za mě bezvýhradné nadšení, ten film mě zcela dostal a umíral jsem u toho strachy (a nechápal jsem, jak to vlastně mohli natočit). Už režisérův předchozí film Ďábel se mi strašně líbil, ale to, s čím přišel zde, absolutně nemá chybu. Fantastická atmosféra, neuvěřitelně zlověstné výjevy, a dokonalé zvukové a speciální efekty. Lepší found footage jsem asi neviděl, už jenom ten plakát je dokonalý. Obrovský hororový zážitek, který mi naservíroval netušenou porci čiré filmové hrůzy a blaha současně; John Erick Dowdle je můj nový velký oblíbenec. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No tě prdel !!! V oblibě moc nemám duchařiny či FF, ale jednou za čas se objeví výjimka. Výjimka jako je Pod zemí. Atmosférická pecka s parádními zvuky a hudbou. Při sledování jsem skoro nedýchal, už jenom z těch sirén na začátku, mi lezl mráz po zádech. Nejlepší klaustrofobický Found Footage, co jsem kdy viděl. Jasných 5*. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Názov filmu As Above, So Below (Ako hore, tak aj dole), je aj okultné príslovie. (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Nápis nad vstupem do pekla, v angličtině: „Abandon all hope ye who enter here,“ je do češtiny ve filmu přeložen jako: „Mnou vchází se do města věčné strasti.“ Nejde tak o přesný překlad, oba úryvky však pocházejí ze stejné části „Božské komedie“ od  italského básníka Dante Alighieriho. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama